Môžem chodiť s malým dieťaťom na verejné kúpalisko?

pacica
29. máj 2013

Prosim vas,mozno pre niekoho hlupa ptazka,ale moze sa chodit s malym dietatom na take letne ,otvorene kupalisko?neskodi ten chlor?dakujem zaodpoved

kacena4
29. máj 2013

@pacica ja som chodila s detmi od 1/2 roka niekedy aj skor ked bolo zdrave na krytu plavaren bez problemov otvorene v lete je viac narocne na teplotu vzduchu ako vody lebo nechat dietatko take male ktore si nevie este regulovat teplotu na slnu hoci aj v tieni ci zahalene je nevhodne moze dostat upal aj v tieni. skor pozor na toto. u nas je kryta plavaren v lete "otvorena" zahrada takze sa kupeme vnutri ale lezime vonku a tak striedame prostredie

mamainprogress
29. máj 2013

Podla toho co myslis pod pojmom male dieta. Osobne by som do tej vody s dietatom do 2-3 rokov nesla ale nie kvoli chloru ale kvoli roznym bakteriam, virusom, hubam a plesniam ktore tam spolunazivaju. Bala by som sa nejakej entero udalosti alebo nakazy sliznic. So starsim nad 3 by som uz asi sla ale daval by som pozor nech tu vodu nepije.

pacica
autor
29. máj 2013

@mamainprogress tak 6 mesacne

xlucia
29. máj 2013

@pacica nesla ani za milion. infekcia oci, usi, plesen. nestoji mi to za to. je to este strasne malicke, imunita vo vyvoji.

niki18
29. máj 2013

Ak ti to pomoze, tak mna dokonca aj mamina kojila na kupalisku a to som sa narodila v marci...to bolo pred 24 rokmi a nikomu to asi vtedy nepripadalo divne, lebo aj ja aj moj brat a takisto vsetky deti z rodiny sme boli vychovane na kupalisku v Madarsku...na poobedny spanok nas supli v kociku do chladku pod strom a hotovo....

bambina78
29. máj 2013

ja som chodila s detmi uz aj takymi malymi a nikdy sme nemali ziadnu infekciu ani zapal. Deti su na kupalisku stastne a spokojne, nie je na skodu po kupani samozrejme cista sprcha a tak som dala potom spat do kocika, neskor na lehatku, samozrejme vzdy v tieni. Potom doma takisto dokladna ocista, nejake mliecko na kozu a vsetko bolo ok.. Prisposob dlzku pobytu svojmu dietatku , sama zbadas ako to znasa. Moj nazor je, ze ani prilisna prehnana izolovanost od vsetkych bakterii ktore sa okolo nas nachadzaju nie su v prospech dietata.. potom pridu do skolky a idu sa zblaznit od nahlych stretnuti s infekciami a bakteriami 😉 Prijemne kupkanie 🙂

itwasajoke
29. máj 2013

@pacica jasne ze s nim chod ...daj si pozor na veci typu spake nai pokozky upalu dostatok tekutin papanie aby malo a nie na cely den ;) ved deti miluju vodu a aj spolocnost...na jazero by som rozmyslala ci ist co neist ale na bazen ktory je vlastne vdaka chloru ako tak dezinfikovany niet o com...btw.aj takto sa buduje immunity ;) uzite si vodu xxx

lencika
31. máj 2013

jasne ze chod aj my sme chodili a bola to parada aj pre malu aj pre mna, ale vzdy som pozerala ci nema nejaku infekciu a davala som pozor aby jej nesla voda do usi ale naozaj neobedzuj sa