Prosim vas,mozno pre niekoho hlupa ptazka,ale moze sa chodit s malym dietatom na take letne ,otvorene kupalisko?neskodi ten chlor?dakujem zaodpoved
Podla toho co myslis pod pojmom male dieta. Osobne by som do tej vody s dietatom do 2-3 rokov nesla ale nie kvoli chloru ale kvoli roznym bakteriam, virusom, hubam a plesniam ktore tam spolunazivaju. Bala by som sa nejakej entero udalosti alebo nakazy sliznic. So starsim nad 3 by som uz asi sla ale daval by som pozor nech tu vodu nepije.
@mamainprogress tak 6 mesacne
Ak ti to pomoze, tak mna dokonca aj mamina kojila na kupalisku a to som sa narodila v marci...to bolo pred 24 rokmi a nikomu to asi vtedy nepripadalo divne, lebo aj ja aj moj brat a takisto vsetky deti z rodiny sme boli vychovane na kupalisku v Madarsku...na poobedny spanok nas supli v kociku do chladku pod strom a hotovo....
ja som chodila s detmi uz aj takymi malymi a nikdy sme nemali ziadnu infekciu ani zapal. Deti su na kupalisku stastne a spokojne, nie je na skodu po kupani samozrejme cista sprcha a tak som dala potom spat do kocika, neskor na lehatku, samozrejme vzdy v tieni. Potom doma takisto dokladna ocista, nejake mliecko na kozu a vsetko bolo ok.. Prisposob dlzku pobytu svojmu dietatku , sama zbadas ako to znasa. Moj nazor je, ze ani prilisna prehnana izolovanost od vsetkych bakterii ktore sa okolo nas nachadzaju nie su v prospech dietata.. potom pridu do skolky a idu sa zblaznit od nahlych stretnuti s infekciami a bakteriami 😉 Prijemne kupkanie 🙂
@pacica jasne ze s nim chod ...daj si pozor na veci typu spake nai pokozky upalu dostatok tekutin papanie aby malo a nie na cely den ;) ved deti miluju vodu a aj spolocnost...na jazero by som rozmyslala ci ist co neist ale na bazen ktory je vlastne vdaka chloru ako tak dezinfikovany niet o com...btw.aj takto sa buduje immunity ;) uzite si vodu xxx
jasne ze chod aj my sme chodili a bola to parada aj pre malu aj pre mna, ale vzdy som pozerala ci nema nejaku infekciu a davala som pozor aby jej nesla voda do usi ale naozaj neobedzuj sa
@pacica ja som chodila s detmi od 1/2 roka niekedy aj skor ked bolo zdrave na krytu plavaren bez problemov otvorene v lete je viac narocne na teplotu vzduchu ako vody lebo nechat dietatko take male ktore si nevie este regulovat teplotu na slnu hoci aj v tieni ci zahalene je nevhodne moze dostat upal aj v tieni. skor pozor na toto. u nas je kryta plavaren v lete "otvorena" zahrada takze sa kupeme vnutri ale lezime vonku a tak striedame prostredie