Ahojte, v sobotu ideme s drobcom do prírody. Môže sa 7 a pol mesačné bábo striekať proti kliešťom?
Uz som čakala (podla nazvu) ze čo to bude za otazka....ze si s drobcom mozeš ist do prirody....
Sprej by som asi nevolila, aerosol tak male dieta vdychne. Ešte nozičky dajme tomu. Existuju aj take naramky proti hmyzu, klieštom...nie tie psačie...najdeš na nete. Pripadne Difusil Baby ten je od 6 mesiacov....najdeš na nete, skratka pogugli.
V dmku mas taky sprej, je dobry a je na prirodnej baze, ale velmi silny. Strieka sa to do dlani a tak nanas so svojimi dlanami na dietatko. Striekat niekde dalej. Alebo tam najdes verziu kremu od pol roka ale tu som neskusala.
@llucciaa ale čo ju stresuješ prosím ta, ja som našla pred par rokmi synovi kliešťa a to 2x a byvam v hlavnom meste, les nikde široko daleko, vypadovka za rohom. V prirode sme kazdu sobotu od skorej jari do neskorej jesene a klop, klop na drevo ziadneho kliešťa sme zatial nemali.
Ked uz tak si treba pozriet urad verejneho zdravotnictva vydava take informacie ze kde je ,,semenište,, kieštov ten ktory rok, kde je vyskyt, napr. teraz som čitala ze pri Vahu a jeho vodnom toku sa vyskytuju hojne, ale tak kazdy si musi svoju oblast kde byva ,,čeknuť,,. Skratka čitajte aj niečo ine ako Evitu atd...
A ešte taka pikoška vraj kliešte nejdu na tých čo uzivaju B vitaminy napr. B komplex a piju pivo, resp. aj alkoholicke napoje...skratka im nechutia. Co je na tom pravdy nech si kazdy uvazi sam...
zbytocne stresujete.
ja by som tak male babo hentakym silnymi prechemizovanymi vecami nestriekala, ani nenatierala.
pokial sa nebude pol dna plazit vo vysokej trave, sanca, ze chyti kliesta, je tak jedna k stotisic.
ja som denno denne aj so psom v rirode a ani ja a ni nas pes nikdy kliesta nelapis
@mataaa1988 vybrat dovolenku podla toho, aky je tam vyskyt kliestov a ci su nakazene encefalitidou a boreliozou. na nete najdes take mapy. vo vseobecnosti vyssia nadmorksa vyska - menej kliestov. tak male by som nestriekala, jedine ak su nejake fakt prirodne prostriedky. moj syn inak mal kliesta aj ked bol komplet nastriekany offom a pred jazdou autom som ho prezliekla. a viac krat sme tam chytili kliesta, tomu miestu sa uz vyhybame
klieste su v trave... tak to mas velmi jednoduchu otazku. bude sa plazit v trave v lese?
ak nie, klieste nemesis vobec riesit
Nikdy som deti nestriekala, si syn sme stanovili keď nemal ani 8 mesiacov každý deň som niekoľkokrát pozrela či nemá kliešťa a ešte po príchode domov opäť.
@mataaa1988 ja by som do chemických repelentov nesla. pouzivam 100percentne prirodne silice citronella a cajovnik. tie odpudzuju vacsinu hmyzu, su velmi aromaticke, takze s nimi opatrne. staci kvapka na ponozku. niekomu ta silna vona prekaza, takze moze odohnat aj ludi....mne to vonia :o))
Necitala som celu diskusiu, ale ja byvam blizko lesa, tak mojho 7 mesacneho syna tam chodim teraz cez tieto horucavy uspavat. Mavam ho v nosici a robim to tak, ze nastriekam si nohy a vlasne potom ochranim aj jeho. zatial sme nic nechytili.
mne suseda poradila prirodny repelent - 1 liter vody prevarit, nasypat tam vrecko suseneho rozmarinu, nechat to tak vychladnut, precedit a prida 2 lyzice vinneho octu. dat do rozprasovaca a striekat, asi by to malo byt v chladnicke... oni hovorili, ze im to funguje, ja to mam zatial kratko, tiez hlavne kvoli detom take prirodne
ja sa kliestov velmi bojim, ja som mala boreliozu a muz encefalitidu a ked si spomeniem, ako mu bolo, neviem si predstavit, ze by to malo dieta, my navyse pri tom Vahu byvame...
No nas mal uz klieste vela a to ma 4,5r proste nanho idu ako na udene a moze ist obleceny aj v neviem com...naposlesy doniesol zo skolky :( mame ten robeny ale na nohy striekam aj chemiu a aj tak nanho idu.Som z toho na prasky ale teraz s nim nemam nikam chodit?..teraz som kupila aj ten z dm...neznasam klieste..male a nebezpecne:(
nepovedala by som že môže ale skôr, že musí. bez toho by som ani ja do lesa nešla a nie to, aby som nenastriekané brala takéto malé dieťa. stačí, ak si zájdeš do lekárne a tam ti poradia repelent vhodný pre takéto malé deti. naozaj by som to bez neho neriskovala