Mam 2m syna, ktory velmi casto place. Ked sa zobudi - place, ked sa napapa casto place, ked sa nosi na rukach casto place. Raz denne - doobeda - ma svetlu chvilku, kedy aj hodinku neplace, ale vtedy s nim spievam, hrame sa, nosime sa. Rada by som uz zacala chodit von mimo 4 steny domova. Na kavu, na dlhsiu prechadzku s kocikom, na akciu vonku a pod. Syna prikrmujem. Nemam vsak dostatok odvahy ist s nim von, mam strach, ze opat spusti svoj "koncert placu", nebudem ho vediet utisit alebo budem tym placom obtazovat inych ludi. Mate niektora mamicka podobny problem? Alebo ste sa citili podobne a prekonali ste to? Dakujem velmi pekne vopred za vsetky podnety. Vierka z BA
Vierka vzdyt dva mesice uz jsou na chozeni ven dost...Proc se bojis jit na prochazku? Na ostatni kasli, sak je to miminko, tak place...A kdyz budes venku spokojena, bude aj on.....Vzdyt je tak pekne tedka jeste...
Náš ma 4 mesiace a von chodievame pravidelne... Názor ľudí ťa zaujímať nemusí, ak niekomu vadí, že plače, nech odíde. Ja keď som ešte nemala bábo a niekomu plakalo tak čo, predsa mu nezapchá ústa.. poskúša a zistí čo mu je, iné je, keď reve z trucu, ale to už vačšie deti tak plačú...... je normálne, keď si bábo aj poplače... možno je naozaj doma už nespokojný... ak chceš, skús najskor ísť len blízko domu a uvidíš, či sa mu bude páčiť... Možno sa bude lepšie spinkať vonku...
ahoj je to nudou aj moj ked sme doma je mrzuty a place ,ale hned ako prideme na ihrisko medzi deti je spokojny a ani neviem ze ho mam. A tak aj miminka ked su vonku su kludnejsie.
Ahojte. Dakujem za odkazy. Ja s malym idem von na prechadzku len ked sa nam podari zaspat doma v kociku, potom ideme von, pri dome mame vinohrad tak ideme tam, ale je to stale ta ista cesta. Parkrat som ho dala do kocika, aj ked plakal, skusala som, ci prestane a vacsinou neprestal, tak sme sa vratili domov. V autosedacke vzdy pekne zaspi ako vacsina deti. Neviem si predstavit ist s nim napr. na kavu, do obchodu, do mesta na prechadzku. Pisete, ze vase maju uz 4 mesiace, asi treba este pockat. 🙂 Majte sa pekne, Vierka.
@vierkam ahoj Vierka, ja som mala ten istý problém, a nebolo to tým, že by sa nudila. Malá mi vonku v kočíku stále plakala, ak nespala. Ked v ňom zaspala, bolo to v pohode, ale akonáhle sa mi zobudila, začala plakať a nedala sa utíšiť inak ako kojením. Takze som chodievala len do parku pri dome a často moja vychádzka vyzerala tak, že som prila do parku, vytiahla revajúcu malú, nakojila ju v parku a s revajúcou som utekala domov 🙂 Ked teraz vidím v meste baby s maličkými bábätkami, už sa len smejem, že my sme takto nemohli s malou chodiť von. Teraz je to iné, malá ma strasne rada ludí, baví ju sedieť v kočíku a pozorovať, čo sa deje. Takže len vydržať, jedného dňa to tvojho synčeka prejde a budeš môcť ísť s ním aj do mesta, na kávu a tak 🙂
moja malá plakávala len doma.akonáhle sme boli vonku bola spokojné štastné dieťa.tak len tak smelo von a uvidíš ako bude.možno sa nebude páčiť v kočíku tak vyskúšajte šatku,manducu.využi pekné počasie.
ahoj viem sa úplne v cítiť do tvojej situácie môj malý neplakal on vrieskal a to hneď ráno o 8 ako sa zobudil do takej 14 poobede ,niekedy som plakala s ním potom od únavy na chvíľku zaspal a mrnkal až do večera ale hneď ako sme ho okúpali dali mu papať spal pomaly celú noc.Nakoniec sme zistili,že máme koliky takže on plačkal od bolesti jedna pani doktorka mi poradila probiotiká dolphius pre detičky od narodenia a baby poviem vám to bola úľava akoby mi vymenili dieťa,ale bohužiaĺ 2 mesiace sme trpeli.teraz je to už super.A čo sa týka tej prechádzky s bábetkom keď plače ja si myslím že každý by sa mal starať o svoje problémy vôbec sa netráp tým že by si niekoho obťažovala a možno sa to bude drobcovi páčiť a bude spinkať treba vyskúšať.prajem pevné nervy a veľa krásnych chvíľ s bábetkom. 🙂
Ahoj Sab Simplex nám vôbec nepomáhal dávali sme ho od neakého 2-3 týždňa,tie probiotika som dávala raz za deň do mliečka alebo čajíku stoja okolo 13eur ale kedže sa dáva iba na špičku lyžičky ešte teraz ich mám v ladničke keby sme náhodou brali antibiotiká tak by som mu ich zase začala dávať kvôli črievkam.Držím palčeky nech to zvládnete s úsmevom na tváričke. 🙂
@vierkam nam maly preeereval prve 4 mesiace. Ale von sme chodili aj tak. Tam mu bolo dobre 🙂 Obcas sice aj tu reval no v kociku som ho rychlo uspala a dalo sa. Na kavicku len na terasu a pila som ju postojacky a pritom kocikovala 🙂 Teraz je to oveeela lepsie no na taku normalnu kavu som sa este nedostala. On sa veelmi nerad nudi a len tak na mne sediet a buchat hrackami by nevydrzal. A v kociku uz vooobec nie - mam pocit,ze ten mozeme zahodit. My si myslim,ze Jakubko plakaval preto,ze sa proste nevedel vyspat. On teda zaspal velmi lahko no o 30min bol hore a plakal a plakal. Ja som si myslela,ze brusko,tak som s nim cvicila a cvicila...No a on asi len chcel spinkat a nevedel to. Tak cas sa neda vratit a netvrdim,ze to bolo urcite z toho, ale v tom 4. mesiaci som prestala s nim cvicit a uspavala v kociku. Kocikala po vonku, doma v obyvacke pri telke...a Jakubko bol spokojny 🙂 Teraz uz pekne spinka v postielke. Po novom uz v kociku skoro vobec. Drzim palce,aby aj u vas ten plac coskoro presiel. Mne sa teraz uz ani do roboty naspat nechce a to som predym tvrdila,ze po 6.mesiaci som tam ako na koni 🙂
Teda v noci spinkaval v pohode (po uzivani probiotik a vylieceni bakterie v brusku). Ale vraj za denny a nocny spanok moze ina cast mozgu - takze preto asi v noci spinkat vedel a cez den nie...
@vierkam tvoj prispevok mi velmi pripomenul moju dcerku v tomto veku. Tiez vzdy, ked prave nejedla, alebo nespala (toho spanku bolo ale velmi, velmi malo), tak plakala. V kociku priam ricala a tiez mi nebolo prijemne utekat s vrieskajucim kocikom pomedzi ludi, vzdy utrusili aspon poznamku: "ved ono je hladne!" po 2 mesiacoch som uz v zufalstve kupila nosic manduca a po pociatocnych protestoch (aj nosic letel do kuta, ked sa mi tam po vlozeni okamzite rozplakala 😅) a mojom skackani a tancovani, vzdy ked som ju tam vlozila, si ten nosic oblubila a 2 mesiace sme chodili von iba v nom... Mala som pocit, ze mam kridla, ked som zrazu mohla ist von aj dalej ako 200 metrov od domu. Potom zobrala na milost aj kocik a vozila sa tam velmi rada. Celodenny placu ustupil po 3 a pol mesiaci.... Vtedy som zazila prve doobedie, ked neplakala.
🙂 @vierkam odporúčam vyskúšať šatku alebo ergonomický nosič - drobček je ešte malinký (my sa ešte nosíme sem tam 🙂 ) takže ti to pôjde fajn. Nič lepšie na prechádzky, kávičkovanie a podobne nie je. Drobák vidí, cíti ťa a ak ho aj trápia koliky, skrytý reflux a podobne, tak toto by malo pomôcť. My sme boli von skoro od narodenia - vôbec žiadne návyky predmaterské som nemusela kvôli dieťaťu meniť a mám spokojné dieťa s kopou zážitkov 🙂 odporúčam naozaj. Nehovoriac o tom, že sa dá v nosítku aj nadojčiť a podobne 😉
@mapa Jesky, presne ako moj Fifo. Akurat som pisala Sue, ze si zhanam Manducu, lebo je to podla mna najlepsi nosic a aj najdlhsie vydrzi, kedze je to do tusim 15 kg. Som zvedava, ako bude maly reagovat. Takze hovoris, ze najprv sa jej Manduca nepacila ale si to vydrzala a pomohlo to? Dobre vediet, trpezlivost naozaj ruze prinasa 🙂. Pekny dnik, Vierka.
@vierkam Tiez mi v kociku prevrieskal kazdu prechadzku, ked mal 2 mesiace, pozicala som si manducu a ako by mi vymenili dieta, je stale sice umrncany a narocny, ale vonku ideme bud v Manduce alebo satke, za pochodu sa dojcime, a chodim aj na celodenne vylety, mozem len odporucit.
Ahoj. Chodíme na akcie a aj na výlety, malý s tým nemá žiadny problém 🙂
my máme 2 týždne a keď u nás bola pediatrička, malá mala 9 dní a ona nás poslala von na prechádzku, treba využiť slniečko a teplučko. Do obchodov ani medzi davy ľudí s ňou samozrejme nechodíme, ale taká prechádzka dobre padne aj nám - rodičom a malá ju celú prespinká 🙂
Mozno place preto, ze ste doma, nudi sa. Ja mam takych oboch. Vyskusaj, uvidis. A o ludi sa neboj, ved nebudes vedla jedneho cloveka pol hodiny, ak bude plakat. Drzim palce!