Ahojte, neviem kde to zaradit, tak pisem sem. 😂 Manzel mi navrhol, ze na 20.vyrocie ma vezme lanovkou na Lomnicak. Co ma samozrejme laka, hory milujem, aj turistiku, aj vyhlady... ale lanovku nemusim 🙈. Mam z nej strach. Akoze netvrdim, ze som nikdy nesla lanovkou, ale neuzila som si to, prave naopak, spotena som trpla, kedy uz dorazime do ciela... A predpokladam, ze toto bude pre mna fakt na hrane. Takze neviem. 😓 Ale zase ten zazitok z hory ma velmi laka. Boli ste niektora? Viete mi priblizit konkretnosti lomnicakovo lanovkove? Dakujem 🙏🤪
Lanovkou pôjdeš už z Tatranskej Lomnice až na Lomničák, cesta hore po tejto trase aj s prestupmi trvá asi 25 minút. Keď sa rozhodnete ísť z Lomnice na Skalnaté pleso peši, tak cesta lanovkou bude iba 10 minút 🙂 sú to krásne výhľady, určite sa netreba báť, tá lanovka už priamo na Lomničák má niekoľko lán a každý rok to pravidelne kontrolujú. 🙂
@panelacikova ako dlho trva cesta hore? Kyve sa velmi? 🙈
@jasadaresa záleží od sily vetra... a cesta trvala cca 10 minút? presne nepamätám, je to už viac ako 10 rokov...
@jasadaresa tá lanovka zo Skalnatého plesa na Lomnicak je jedna pevná červená kabína, ktorú drží niekoľko lán.. Osobne som v nej ešte bohužiaľ nesedela, len ju videla... Ale šla by som hneď 😍
Však si dáš na tom plese jeden tatranský čaj a pôjdete😉.. Ja verím, že toto leto tam už konečne pôjdeme aj my... Teda aspoň ja s dcérou, môj muž má panický strach z výšok 😔😃
@jasadaresa j som isla. No takto, ak sa bojis, bude to asi dost neprijemne pre teba.
Je to extra maly priestor s dost vela ludmi jeden na druhom (ak je termin vytazeny).
Cesta 10 minut, ak si pri okne, tak naozaj vyhlady paradne, ale dost vyslko nad zemou.
Tie nove lanovky na skalnate su o dost v pohode.
Ale za seba odporucam, ale nemam problem s lanovkami.
@jasadaresa švagriná sa tiež bojí a tento rok sa prekonala. Vraj to teda nebolo až také hrozné. Ja to posúdiť neviem,lebo mne to problém nerobí.
A hlavne je dôležité,aby vám vyšlo počasie na tie krásne výhľady.
@jasadaresa ja som takto bola dva mesiace pred porodom 😂 ide sa hore kabinami, nie sedackami. Ak bude dost ludi, zakryju ti vyhlad. Ak nie, pozeraj sa do podlahy, pripadne zavri oci a dobre bude. Neviem posudit ci to nejako vyrazne hojdalo, ja som na lanovky zvyknuta, nevadia mi. Citim sa v nich ako v autobuse 😁
@jasadaresa ja sa teda veľmi bojím lanoviek. Vždy sa prekonavam kvôli rodine, ale... Na Lomničaku som bola a za ten super zážitok to stojí. Môj manžel ešte nebol, tak som mu sľúbila, že keď deti budú trošku väčšie, tak pôjdeme a prekonam sa opäť. Budeš manželovi pozerať do očí a pevne ho držať za ruku a ani nebudeš vedieť ako cesta ubehne 😉
@jasadaresa ja som bola, úplná pohoda. lanovky sú pravidelne "ciachované" a kontrolované. je to pekný zážitok 🙂