ahojte..radi by sme absolvovali s deckami tieto dve,,atrakcie,,..zaujima ma kto bol na lanovke,na aky smer sa oplati ist..premavaju na dva smery..ci na sever,alebo juh,.pripadne jaskyna ci je vhodna aj na navstevu s malymi detmi 3roky..nasu malu take veci zaujimaju,no skor ma zaujima bezpecnost,ci je to vhodne..Za ake kolvek info ktore by ma mohli zaujimat a co by som mala vediet vopred dakujem 🙂
my sme boli asi pred dvomi mesiacmi, lanovka z Jasnej na Chopok, v pohode aj s detmi, 2x sa prestupuje, ale decka maju zazitok, na sedackovej je trosku zly pocit, maleho som cestou hore drzala ako kliest... potom taky vlacik a kabinkova na Chopok, len treba vystihnut dobre pocasie, my sme ho nevystihli, tak z vyhladu nebolo nic a v Maji na Chopku boli 4 stupne 🙂 a boli sme aj v Jaskyni slobody, deti zvladli velmi dobre, starsi uplne sam a mladsieho sme kde tu niesli, je tam vela schodov, ale vyslapal, nie je to nebezpecne vobec, len zalezi od toho, ci sa bude chciet dietatku slapat po schodoch, lebo je tam okolo 900 schodov, ale velmi pekna jaskyna... a este v Jasnej odporucame Vrbicke pleso, nie je velke a pekna prechadzka okolo neho, kacicky, da sa posediet na lavickach...
My sme boli vlani v jasiniach v ladovej a Slobody, obe boli krasne , ladova bola samozrejme krajšia 😀 bolo tam vela deti, bez problemov tam chodili aj z menšimi detičkami.my sme vystihli dobry čas nebolo vela ludi, len sme si nezobrali mikiny - odporučam zobrat bolo tam chladno.
V jasnej sa oplati z detmi aj na bobovu drahu, naša neter z nej bola cela hotova vtedy mala 2.5 roka , velmi sa jej pačilo...
Akoze dva smery? Z juhu na Chopok lanovka zatial nejde, len po polku trasy "Kosodrevinu".
Zo severu sa kombinaciou 3 lanoviek - najprv sedacka, potom pozemna lanovka - prepojnica, potom kabinka da dostat az na vrchol Chopku, teda tesne pod vrcholovy kopcek.
Krasne su vylety aj z juhu po uboci na jednu ci druhu stranu od lanovky, rovnako ako zo severu - hrebena po nom na jednu ci druhu stranu.
Vsetky tieto cesty su vhodne aj pre mensie deti, su dobre upravene. Len je to tam ako na promenade, hlavne priamo Chopku a bezprostrednom okoli.
Jaskyna so severu su dve v Dem. doline: Ladova a Slobody, z juhu je to Bystrianska.
Vsetky su opat pekne, ladova je taka vynimocna, ale opat vsetky su hrozny napor cez prazdniny, masovka na n-tu, kopce ludi uplne nenormalne.
Mne osobne to dost kazi dojem.
Daju sa najist aj take jaskyne nie uplne osvetlene a s konfortom upravenych ciest ale len "turisticky spristupnene" dostanete celovku a objavujete. Nie je to tak komerncne ale ma to svoje caro. Z juhu je to Jaskyna mrtvych netopierov, treba tam aj kus odslapat, zo severu vo vedlajsej Janskej doline je to Stanisovska jaskyna. Su vhodne aj pre male deti, resp. su mozne viacere trasy podla obtiaznosti.