Ahojte žienky 🙂
Vedeli by ste mi prosím vás poradiťt nejaké pekné, hlavne hygienické kúpalisko (najlepsšie možno aj kryté) vhodné pre dieťa(2ročné). ? 🙂
chceli by sme ísť na 1-2 noci na takú malú rodinnú dovolenku 🙂 Sme z okolia ZA, a vzdialenosť nieje až taký problém . Hlavne aby tam bolo čisto ;) A vedeli by ste mi ešte poradiť čo všetko mám malému kúpiť na kúpalisko? v tomto som este amatér, kedže s ním ideme prvýkrát 🙂 Viem , že niekde sa dajú kúpiť aj kúpacie plienky .. na to ešte niečo ?a lebo stačí len tú plienku ? 🙂 A bude ich teba viac ? :D .. A nejake špuntiky do uší alebo niečo keby sa dostala voda do uška ? 🙂 A na kúpanie skôr koleso alebo rukáviky ? 🙂
Ďakujem vopred za každú radu ;) majte sa
plienky do vody (kup balenie 10 a mas), nehjake koleso, alebo rukaviky, alebo plavaciu vestu, ... hracky do vody, klobuk a opalovaci krem detsky. Mozes aj mlieko po opalovani
Ok super opalovaci krem mam 15 tku a 50ku prenho 🙂 .. aj taky klobucik co zakryje plecia je ? fiiha tak to kuknem niekde 🙂 Ok dakujem za rady 🙂 .. a na tu kupaciu plienku treba este nejake plavecky alebo nie ?
@slamka890 plavacia plienka sa od neplavacej odlisuje tym, ze nenasava vodu, takze ide o bezpecnost. Ja na to este natiahnem normalne plavky, ale akoze podla mna nutne netreba.
Na druhej strane, ked teraz kupis plavky-trosku vacsie, tak ich moze nosit aj o rok bez plienky, takze to az taka investicia nevyse nebude...
my mame plavky, do ktorych sa vkladaju take penove kusky. nepotrebujes potom rukavniky ani koleso . dieta to pekne drzi nad vodou. neviem si ich vynachvaliť
@slamka890 tak nam jednorazove plavacie plieky vodu nasavali, ale to velmi nevadi, odporucam kupit aj jednorazova, ale aj normalne, my mame este aj taku frote robu, ked vylezie z vody, tak ho do toho obleciem a bezka si. super rukavniky su cherek, ale mrkni si stranku http://www.rybicka.sk tam najdes podla mna vsetko, tak pekne kupanie 😉
tie plienky do vody to je taka cistota ze.... sluzia ako sietka na zachytenie uz velmi tuheho, voda ostatne premyje a vymyje von 🙂 hlavne tie latkove, papierove zachytia trocha viac.
@maciatkolulu Takze mm dat normalnu papierovu pampersku a na to este aj tu jednorazovku kupaciu ? 🙂 .. ok super dakujem za link idem kuk ;)
Pod kupaciu pkienku nepotrebujes klasicku a ani nemusis davatbpkavky....my ked sme chodili s malou pkavat mala plavky pre babetka su take pevnejsie hrubsie podsite aby pripadnu kaku neprepustilo
My sme mali take plienkove plavky, nie jednorazove, lebo tie sa u nas neujali, to bolo stale do vody, von z vody dookola a to sla plienka stale do kosa, lebo ved v mokrej ju nenecham. Odporucam taky klobucik co ma vzadu take znizenie, neviem ako to nazvat, ze skryje aj krcik a popri vode tenucke tricko aby trosku chranilo pokozku babatka. Samozrejme krem s najlepsich faktorom, alebo spray. parasol, alebo taky polostan. My sme mali aj rukavniky, aj vesticku aj koleso a to sme striedali, mala nam skakala do vodicky ako zabka. Jednu malu lopticku na hranie. Nieco aj na hranie na deku, vela pitia a chrumkania... A spuntiky do usiek som nedavala, mala sa nepotapa, ak jej aj frkne trosku vody, to nevadi, jedine ak mate nejaky chronicky problem s uskami. No a hladala by som termalne kupalisko kde je teplucka voda, neviem kde je u vas najblizsie 😉
@slamka890 nieeee, iba kup plavacie plienky v napr.DM a uz nic viac, su ako plienkove gatuse, normalne natahujes ako gatky a ked sa doclapocete, tak po bokoch rozthnes a vyhodis.
@slamka890 mozes pozriet aj plavecke kolieska cherek - zelene su pre zaciatocnikov a cervene pre pokrocilych. Ta ciapka s predlzenim na krk sa vola ciapka s plachetkou (aspon v niekotorych e-shopoch to tak volaju). Plavky bud jednorazove napr. z dm-ky alebo neoprenove splash about alebo aj ine znacky maju take co neprepustia tuhe skupenstva nehody 🙂
tá čiapka sa volá legionárska ,plienky najlepšie na plávanie z DM , taký polostan alebo slnečník ,určite loptičku a koleso a rukávniky ,radšej zober oboje a uvidíš v čom sa bude lepšie malý cítiť
@slamka890 tie jednorazove plienky, co pouzivas bezne urcite nedavaj. Ja som si raz doma splietla oducacie plienky, co sa obliekaju ako slipy po starsom synovi a dala som tomu mladsiemu na kupalisko namiesto tych do vody, tiez boli pekne obrazkove. A to si mala vidiet, co z nich bolo po par minutach vo vode. Zvacsili niekolkonasobne svoj objem a aj hmotnost. Teraz mi je az smiesne, ked si spomeniem, ako z toho zacal az gel vychadzat, ked som to synovi na wc-ku davala dole. Takze urcite len take, co su urcene do vody.
Dievcata dakujem z arady 🙂 Tak uz sa v tom zacinam trochu orientovat :D .. Ok dnes som objednala koliesko a rukavbniky na plavanie, loptu dovody a ano ta ciapka s predlzenim sa vola legionarka :D (som sa docitala ) .. taka j tu mam v plane .. etse nejaky ten polostaan ako radiite a .. kupcie topanky 🙂
@slamka890 my sme boli s nasim prckom v Besenovej, v Turcianskych Tepliciach, v Oraviciach a v Senci a vo vsetkych sa nam pacilo. Vsade maju aj wellness pre maminku a nie su od Ziliny daleko ;) Zbytocne sa budete trepat na opacny koniec republiky ked idete iba na par dni. Pripadne v Tatrach je dost wellness hotelov ktore maju aj bazen co mozete tiez skusit. My pouzivame len rukaviky lebo koleso maleho dost obmedzuje v pohybe. Len rozdiel je v tom ze chodime plavat od jeho 7 tyzdnov takze on je na vodu zvyknuty. Ak mas moznost tak si tieto veci pozicaj aby si uvidela co vam najviac vyhovuje aby ste netrepali zbytocne vela haraburd do bytu.
@pribinak na kupku ich najviac vyuzivame, nesmyka sa maly beha hore dole, mokra dlazka...., bez topanok do vody ani na krok, aj kvoli hygiene.
@maciatkolulu asi zavisi aj od kupka
@pribinak ani nie, smyknut sa da vsade a kadeco chnapnut moze tiez vsade a pichnut do tych detskych hnatikov, co musia vade behat a skakat sa tiez da vsade rovnako.... 😉
@ajana1 Ahoj aj nad Turcianskymi sme rozmyslali , kedze tam uz to aj pozname ;*) V Bešeňovej sme este neboli .. tam je to dobre ? 🙂 Aj nad tym sme uvazovali 🙂 .. No neskoro ja uz som objednala aj koliesko aj rukavniky :D .. ale tak ..mozno a nam to ziide ;) Vsak sfuknute to az tolko miesta nezaberie;) .. Fuu tak to ste skoro snim zacali chodit :D Ale myslim , ze tomu nasemu sa to bude moc paacit on miluje vodu 🙂 ..skor sa bbojim ..ze ho z tej vody nebudem moct dostat prec :D :D ..
Hygienické kúpalisko? No to je sko keby di hľadala guľatú kocku ;))