Caute baby, neviete mi poradit nejake fajn krestanske spolocenstvo pre rodiny v Bratislave, Senci a okoli ? Nemusi byt katolicke, moze byt aj reformovane, nebranim sa nicomu, hlavne chcem nasu 3 rocnu dcerku viest ku viere. Po prestahovani sme este nemali cas najst si nejake spolocenstvo ktore by bolo otvorene aj malym detom.
Dakujem vam za navrhy.
@ivkp1982 neviem či už ste niečo našli. My chodíme do www.slovozivota.sk. pre detičky od troch rokov je každú nedeľu nedeľná skolka..🙂 a pre dospelých kvalitné vyučovanie Bozieho slova.
@ivkp1982 KS MIlost je letnicno-charizmaticka sekta, ktora sluzi boju proti katolikom prostrednictvom samozvanych pastorov. Maju prepojenie na zidov teda judaizmus co vlastne len vysvetluje preco su protikatolicky orientovani. Zidia totiz nenavidia katolikov.
Hlavny tzv. kazatelia su vsetko cesi co zistite po prezreti videii. Co je tiez zaujimave a zvlastne.
Odporucam hladat o krestansky spolocenstvach cez google a venovat tomu dostatok casu kym sa rozhodnete lebo odist z tychto spolocenstiev moze byt niekedy velmi tazke.
Jedine pozitivne slova o nich su len na ich stranke. Na ostatnych len negativne.
@lelea1987
Urcite budes vediet ze zakladatel Slova Zivota konvertoval na katolika. Urcite mal na to dovody.
http://nkz.reformace.cz/docs/2014/2014-03-18_Od...
Najdi si nieco o charizmatickych cirkvach... Zaujimalo by ma kolko ta to uz stalo peniazi. Pravdu aj tak nepovies 🙂
@ducho74 myslím že hľadať si nemusím nič, keďže sem už chodím 10 rokov a tak všetko viem z vlastnej skúsenosti🙂 napriek tomu ale viem čo vsetko sa na internete dá nájsť, aj som si to sama študovala.. a úprimne môžem povedať že veľa z toho čo popísané je je totálne mimo, asi ako veta že všetci židia sú proti katolícky orientovaní.. 🙂
Ja si rovnako vážim katolíkov ako akéhokoľvek iného kresťana.. nikdy by som si nedovolila nikoho súdiť len podľa toho do akého spoločenstva chodí.. isté, niektoré veci v katolíckom učení mi prekážajú keďže popierajú biblické pravdy... Ale stále si veľmi vážim katolíkov a viem ze mnohí sú naozaj vo svojej viere úprimní a v srdci nadherni.. a mám sama kopec kopec priateľov medzi katolíkmi a dokonca aj medzi zidmi, evanjikmi, baptistami a inymi.... Dokonca aj medzi jednotlivými predstaviteľmi, fararmi a kazatelmi týchto cirkvi...
To že sa Ulf Ekmann rozhodol prejsť ku katolíckej cirkvi je čisto jeho rozhodnutie... Je za tým ale tiež veľa vecí, ktoré my ako slovaci až tak nevnímame... Napríklad ze vo švédsku katolícka cirkev funguje trošku inak ako tu a tiež veci ktoré sú tu veľmi hlboko vryte v ľuďoch tam prakticky neexistujú keďže vo švédsku vždy bolo primárne reformovane náboženstvo..
Podľa mňa prvoradé je to aké má človek srdce.. a ako dokáže milovať ostatných tak ako seba samého...
@lelea1987
V niecom s tebou suhlasim. Mozem len konstatovat, ze uz si najskor presla brainwashingom.
Jasne evidentne preco sa Slovo zivota na SR dokonca distancuje od kroku Ekmana. 🙂 Dovody najdes to nizsie... Na zaver len dodat ze vsetko co nieje registrovane oficialne ako cirkev je sekta.
Záverečný apel ktory si urcite necitala:
Ak je možné, že Ulf Ekman ako najväčšia postava cirkvi Slovo života a človek zo strany tejto cirkvi dlhodobo pokladaný za vedúceho apoštola a proroka, bol natoľko zvedený, že po rokoch kompromisov nakoniec formálne zaprel Kristovo evanjelium a pripojil sa ku falošnej cirkvi, či potom taký istý zvod nehrozí aj komukoľvek v SŽ, či už je to pastor, alebo starší alebo akýkoľvek služobník v SŽ? A či tiež rovnaký zvod a stroskotanie nehrozí každému radovému členovi cirkvi Slovo života? Tesne za tým je táto varovná obava adresovaná všetkým, ktorí kedy prijímali Ulfa Ekmana ako pomazaného učiteľa a proroka a odvíjali svoje kresťanstvo od porušeného základu hnutia viery.
Ak sa aj ty trasies ako tie ovce v tomto videu tak mi tak je luto.
https://www.youtube.com/watch?v=Y8JBF3vmGXQTak este jeden prispevok o sekte Slovo zivota.
http://www.sekty.sk/sk/content/slovo-zivota
Je prave veľmi dôležité vedieť čo hľadáte.Povedat že sa nebránite ničom nieje práve najšťastnejšie. Musím vedieť v čo verím a k čomu chcem viesť svoje deti aby sa nestalo že zostanú zmetene.Niektore veci možno vyzerajú rovnako....ale rovnaké niesu.
Sektami sa daju zlanarit v drvivej vacsine len zeny. Hlavne preto ze zeny v takychto pripadoch nepouzivaju rozum ale emocie a teda spolihaju sa na nejaku intuiciu.
Tiez odporucam Milost je to to najlepsie co ma mohlo stretnúť...obratila som sa k Bohu z katolickeho prostredia este v 13tich rokoch...mam teraz 32 a nelutujwm ani den života...neviem kde by som bola kebyze ma Boh nezmeni...a ano zehnamr zidov lebo je to biblicke sam Jezis bol žid... každému kto hlada Boha a zive Bozie slovo a jeho pritomnost určite vrelo odporucam navstivit jedno zhromaždenie a spravit si vlastný nazor ;)
Milost je sekta a inteligentny clovek sa do sekty neda zlanarit! Jedine totalny magor.
Zmenu správania u členov KS - manželov, rodičov, ale i detí - vnímali mnohí naši klienti ako veľmi negatívnu: opustili všetky svoje doterajšie záujmy, čo malo za následok úplnú premenu životného štýlu rodiny; okrem literatúry a hudby KS prestali čítať a počúvať čokoľvek iné; začali považovať svojich blízkych za ovplyvnených diablom, za „svetských", čo sa do správania premietalo tak, že ich prestali vnímať ako rovnocenných partnerov; zostali pasívni v rozhodovaní a spoliehali sa výhradne na modlitbu a „pomoc Božiu"; voľný čas už netrávili s rodinou, ale všetok ho venovali účasti na niekoľkohodinových a viacdňových zhromaždeniach a akciách KS.
odporucam toto video
https://www.youtube.com/watch?v=sZ6pYS2qjhEOdišiel zo sekty: Stále z nich mám strach
http://www.aktuality.sk/clanok/277937/odisiel-z...
http://www.pravoslavie.sk/index.php/ine-nabozen...
http://www.vierafilozofia.estranky.sk/clanky/cl...
http://afinabul.blog.cz/1408/krestania-zase-rob...
http://saleska.blog.pravda.sk/2015/01/01/pozor-...
Nedá sa nájsť univerzum, ani nemôžeš vyberať spoločenstvo podľa lokality či možnosti ho navštevovať s dieťaťom. Je to ako vyberať si celoživotného partnera podľa svetra. Nie si ešte veriaca a hľadáš vieru? Skús popísať niečo bližšie, lebo ti tu ponúkne ktokoľvek čokoľvek.
@ducho74 inteligentný človek si urobí svoj názor sám, na základe svojej osobnej skúsenosti. Pochybujem, že vy máte nejakú skúsenosť s kresťanským spoločenstvom Milosť.
Vami ponúkané odkazy sú skreslené, vykonštruované a cielené útoky Internetových odborníkov, ktoré sú bez možnosti vyjadrenia druhej strany.
Neverte všetkému čo si vygooglite, pretože len na základe jedinej osobnej skúsenosti, človek pochopí, že nič z toho nie je pravda.
Vami uvedené negatívne odkazy sa stratia v mori tých pozitívnych.
Nech si urobí názor každý sám, ale nedá mi nereagovať nižšie uvedeným videom:
KS Milost je sekta! Mozete si to zistit aj na ministerstve kultury.
KS Milost je letnicno-charizmaticka sekta, ktora sluzi boju proti katolikom prostrednictvom samozvanych pastorov. Maju prepojenie na zidov teda judaizmus co vlastne len vysvetluje preco su protikatolicky orientovani. Zidia totiz nenavidia katolikov.
Odporucam vypocut nezostrihanu kazen primitiva Maria Ovčara zo sekty Milost. Zaujimave to je od 0:58 sekundy. Je velmi pravdepodobne ze tento pan berie drogy.
https://soundcloud.com/user-666597898/kazen-mar...
@ducho74 nic v zlom ale bola tu len prosba o zaslanie nejakeho spoločenstva..ty si neponukla nic len utocis...nechcem byt zla ale v niektorych krajinách je za sektu povazovana katolicka cirkev.. Milost na slovensku uznané nie je lebo tato krajina je silno pod vplyvom katolickej cirkvi ktora zasahuje aj tam kde nema... v ostatnych krajinach aj cesko rakusko madarsko a ine sme klasicka cirkev ;) a upokoj sa lebo z tvojich slov ide len nenavist
Ja len pár slov, inak sa do vašej výmeny názorov nejdem zapájať
@darcheckinka katolícka cirkev nie je nikde oficiálne považovaná za sektu a ani nikdy nebude, na to sú určité kritéria, ktoré katolícka cirkev určite nespĺňa.
@ducho74 nie je pravda, že židia nenávidia katolíkov, neviem, kde si k tejto demagógii prišla. Židia sú starší bratia katolíkov, katolíci a židia majú spoločné dejiny, spoločných prorokov, veď aj Ježiš bol žid, dodržiaval židovské zákony a bol aktívny v židovskej obci.
mila ducho74, je to fakt smutne akoclovek moze mat v sebe tolko nenavisti a pohrdania druhym.. tym sa kristova laska rozhodne neodzrkadluje v tvojom zivote..
ako som uz povedala mam medzi priatelmi zastancov takmer akehokolvek nabozenstva a lubim im vsetkych rovnako.. nemusime suhlasit stopercentne s ucenim toho ci toho nabozenstva ale cielom kazdeho krestana by mala byt v prvom rade Laska! to je tou hlavnou esenciou ktorou by sa ludia,co veria v Boha mali vyznacovat..
co sa tyka sekty,kedze tak rada pridavas linky, pridam ti aj ja jeden https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Sekta, ktory hovori kratky vyklad co to slovo sekta vlastne znamena podla slovenskeho vykladoveho slovnika..
ked si to precitas, zistis ze ten opis plati aj na katolicku cirkev (dokonca by som povedala ze mozno este o cosi viac.)
nemyslim to vobec v zlom, kopec priatelov mam medzi katolikmi a nesmierne si ich vazim... to len na margo tvojich prispevkov...
a aby som to uzavrela aj Frantisek z Assissy hovoril: "Mame kazat Krista, a niekedy pri tom aj hovorit... " bol to velky muz, ktory pochopil o com krestanstvo je.. ze nie je o tom osocovat ostatnych a buchat im svoju pravdu o hlavu, ale staci zit podla Bozich principov a to bude o Bohu hovorit ovela viac nez akekolvek slova..
drzim palce, aby si nasla ten pokoj, ktory ti evidentne chyba...
@ivkp1982
@hanahsuza
@darcheckinka
Tiež odporúčam http://bratislava.milost.sk/ 🙂
Tak ako vo vsetkych oblastiach vychovy - neda sa sprostredkovat to, co clovek sam nezije. Staci len nadviazat na to, co ste zili doteraz pred prestahovanim. Aj pre nasho 4r syna je hlavnym spolocenstvom a vzorom vo viere prave rodina 🙂
Bratislava, Senec a okolie mi pride ako veeelmi siroky rozptyl - neviem si to logisticky predstavit, ak to ma byt zive spolocenstvo , v ktorom to nebude mozno len o viere a obcasnych zazitkoch, ale aj o beznych priatelstvach, radostiach i starostiach.
Konkretne v BA mam uzasnu skusenost s farnostou Teplicka (Nove mesto), okrem toho myslim, ze celkom baby-friendly je aj Lamac, Karlovka, Krasnany - katedrala sv.Sebastiana.
Na margo spomenutych Katechez ako spomenula @sasesoe - jedna sa o "kruzok" raz do tyzdna. Atria su aktualne v Ivanke pri Dunaji, v UPeCe a od novembra aj v Karlovke. http://zastolom.sk/ked-sa-dieta-bohu-neuci-spoz... na danom portali je viac tych clankov od Katky.
Drzim palce, verim, ze najdete co hladate a co vam bude najviac osozit :-*
@ivkp1982 Skus nakontaktovat niekoho z martindomu...spolocenstvo pri Dome sv.Martina v Blave..mozno ti niekoho odporucia.....Ked chces vediet viac tak pozri www.martindom.sk
@belasy_motylik najprv si to nastuduj a potom tu nieco napis. Je evidetne ze co sa tyka historie judaizmu a krestanstva mas medzery. Len citujem, ostatne si vygoogli.
Je veľkým omylom si myslieť, že židovstvo je," biblická viera" a že starý zákon má v židovskej viere to isté postavenie ako evanjeliá v kresťanstve. Židia chápu biblický text inak ako ho chápu kresťania, a to z jednoduchého dôvodu, že židia čítajú biblický text podľa interpretácie talmudu.
Náboženstvo známe ako farizeizmus, dnešný Judaizmus alebo židovstvo, bolo prakticky založené len na Talmude. Talmud bol za čias Ježiša spojením Magny Charty, Deklarácie nezávislosti, Ústavy a Listiny práv pre tých, ktorí vyznávali farizeizmus.
Učenie Talmudu odporuje všetkému čo Kristus hlásil a kázal. Talmud vyzval k výlučnosti, nadriadenosti a nenávisti. Talmud k tomu všetkému hanobí Ježiša, kresťanov a kresťanskú vieru ako bezcenné duchovné a kultúrne dedičstvo tak, ako nikdy nič predtým alebo potom, čo bol Talmud v 5. storočí dokončený. Každý ktorý sa oboznámi s obsahom Talmudu ho šokuje vulgárny, obscénny, nemravný, neslušný a oplzlý jazyk, ktorý zbadá v jeho citáciách.
To ze bol Jezis zid este neznamena ze zidia maju v laske krestanov. Zidia jezisa zradili.
@darcheckinka nic v zlom 🙂 ale treba upozornit na nebezpecnu sektu ludi ktori sa evidetne snazia niekam zaradit lebo su pravdepodobne osameli alebo sklamani. A prave sekta ako Milost takychto ludi zneuziva pre svoj prospech. Nenavist? :D to su take demagogicke reci ktore vas naucili na tych vasich skoleniach. Cinnost a sposoby KS Milost a jej clenov sa daju prirovnat k najtazsim hriechom.
Len chcem podotknt, ze ta, ktora sa pytala, uz nema ucet na MK - ktovie, ci tato diskusia teda niekam vedie....
@ducho74 moja zlata opakujem milost nie je nebezpecna sekta...v nasej cirkvi je otvorene hlasane bozie slovo -biblia na nikoho neutocime...su menene ludske zivoty..ludia su uzdraveni , konaju sa zazraky a dokazuje sa ze boh je zivy a kona ah v tychto casoch !!!! A preto ta vyslovene prosim nechaj kazdeho nech si urobi svoj nazor a nevtlacaj im do hlav svoje myšlienky ktore su plne nenavisti...nasa cirkev bude schvalena statom a keby aj nie nevadi budeme tu stale ;) lebo nie sme vdaka bohu financne závislí od statu
@ivkp1982 Ahoj skúste kresťanské spoločenstvo Milosť, my tam chodíme a sme spokojní. Kuk na www.milost.sk