Ahojte, kedˇže pracujeme obaja,máme problém, kam dať deti počas prázdnin. Keď boli menší, rady chodili ku starým rodičom, ako rastú už sa im to tak nepáči, hoci starí rodičia by boli ochotní. Deti majú kamarátov, svoje záujmy. Ani do táborov sa im nechce. Ako teda na to? Vaše deti chodia rady na prázdniny k príbuzným?
ja mam deti 9 a 15 rokov, k príbuzným nechodia, a ani vlastne nikdy nechodili, ak odrátam krátke 1-2 dnové pobyty u svokrovcov, ked ešte žili a deti boli menšie. Cez den nebol problém, ale na noc tam byť nechceli.
A prázdninovali celé leto doma, okrem dovolenky, čo sme boli spolu 11 dní, a syna vzali moji rodičia na dovolenku tiež na 11 dní. Akurát dnes sa vracia.
Tábory odmietli, syn bol v júli týžden na prímestskom tábore - detská univerzita, dcéra mala 4 dni súťaž - ME v mažoretkách, tiež dochádzali, keďže to bolo blízko.
Voľakedy v júli som zakladala tému podobnú tejto, čo som tiež bola z toho nanič, že len doma sedia ,,, ale zistila som, že im to vlastne vyhovuje a viac riešim ja, ako oni 😎
Ja som bola doma 6 týždnov (som učiteľka), ale oni sú schopní byť doma aj sami, aj sa zabavia, navaria.... takže na nejaké opatrovanie už našťastie nie sme odkázaní.
Moji aj muzovi rodicia bývajú ďaleko, tak prázdniny riešime primestkymi tábormi, kupujem ich niekedy v apríli, v máji, ked su v akcii
Kolko maju tvoje deti rokov? Ak maju 10 a viac, tak aj vcelku chapem, ze sa u babky a dedka nudia
My mame zo starych rodicov len moju mamu (svokrovci a moj otec uz neziju) a ta je pouzitelna len selektivne (nevladze chodit), chodi k nej na prazdniny len dcera, kombinujeme s dennym taborom, syna by uz mama nezvladla. Spolu chodime na dovolenku (spravidla tri tyzdne) a ten zvysok sa prestriedaju s kamoskami (raz su vsetky u jednej, potom u druhej, aj rodicia usetria dovolenku aj deti sa zabavia) Skriatok je v skolke, takze tam problem nemame (zatial. Predpokladam, ze casom budeme riesit podobne ako u dcery)
@danuta1414 tábor, sústredenie, dovolenka, starí rodičia, sesternica na dedine... Tábor a sústredenie chcela sama ale ostatné sa nepýtam - ak chce byť doma tak ok, ale sú s tým spojené aj povinnosti, nie že ja prídem z práce a bude tu na mňa čakať bordel v kuchyni a decko zrastené s tabletom... Má čerstvých 13, takže ja rozhodujem, ako bude tráviť prázdniny... Samozrejme prihliadam aj na jej názor a túžby (tábor si sama vybrala ktorý aj kedy, sústredenie tiež chcela), ale zas aby som sa ja na 100% prispôsobila jej (ne)chceniu, tak to nie, tiež musí chápať aj moje možnosti.
Tyzden u starych rodicov, dva tyzdne pri mori, tyzden detska univerzita, tyzden na divadelnom festivele, tyzden u starych rodicov, dva tyzdne dovolenka s rodicmi 😊
@danuta1414 To sa dobre pytas na konci prazdnin 🙂
No takto, chapem, ze asi len hladas inspiraciu, ale zas by som to neprehanala. Obaja pracujete a ak su stari rodicia schopni a ochotni sa postarat, tak tam decka jednoducho pojdu. Ze sa im nepaci? OK a vam sa paci chodit kazdy den do prace aj pocas prazdnin, aby mali co jest a kde byvat? 😉
Lebo teda ak sa im nepacia ani tabory ani stari rodicia, tak uz velmi neviem, co sa da vymysliet. My sme ako deti zboznovali byt u starych rodicov cez prazdniny, volny rezim, robili sme si v podstate co sme chceli, akurat sme sa chodili domov najest.
Este im mozes najst nejaky denny tabor, kde budu musiet vstavat kazde rano ako do skoly, mozno im to trochu upravi priority 😀