Ahojte boli ste prosím niekto už tento rok na trhoch vo Viedni ? Poraďte prosím ako je to aktuálne s parkovaním, kde odporúčate parkovať? Je to preplnene, alebo dá sa nájsť miesto? Ďakujem
my plánujeme využiť záchytné parkovisko https://rakusko.sk/doprava/autom-do-viedne/
Ak myslíš trhy pred radnicou, je to preplnené a parkovanie aj vonku spoplatnené. Žiadne nákupné centrum v blízkom okolí nie je. Dá sa parkovať v P&R na okraji mesta a prísť verejnou dopravou alebo zaparkovať priamo v garazi pred radnicou a cvaka necelých 5 euro za hodinu.
@mijama29 však vlakom z BA a je to bez starosti a samozrejme, že je to preplnené, tak ako každý rok😉
@maciatkolulu vlakom je to síce fajn, ale my sme to prerátavali a teda na konci dňa nás to vyjde viac ako autom + metro
@felycity tak ono netreba preratavat, ved na viedenských trhoch sa minie až až. A určite to je pohodlnejšie vlakom a bez nervov,kde a ako zaparkovať.
Ja vam dam len taku radu, aby ste si naozaj poriadne skontrolovali kde a ako parkujete, lebo odtahovky tam ficia jedna radost.
@maciatkolulu možno pre tých čo nemaju malé deti ... my to mame autom cez 3 hodiny takze vlakom urcite nehrozí.
@maciatkolulu nemyslim preplnene trhy ale či sa nájde miesto na zastavenie, keď aj v tej garáži za 5eur/hod. Keď idem do viedne tak 5eur už hore dole. Chodila som každý rok s dcérou sme ešte neboli a ani autom som nebola. Takze z tejto stránky to nepoznám.
sestra tí idú teraz a chystajú sa vlakom, chodia rok čo rok a len takto je to bez starostí, síce jasné že autom je to pohodlnejšie, ale raz tak boli a švagor skoro ošedivel od nervov, čo nemali kde parkovať
Ja som tiez chcela ist do Viedne, ale neviem si to predstavit akoby sme to zvladli aj s kociarom, najidealnejsie by bolo s vlakom, ale neviem si to fakt predstavit. Cize pojdeme len do BA na trhy. Pojdeme aj svagrovcov pozriet, aj sa prejdeme 🙂
ahojte, chcem sa opytat- trhy vo viedni ficia normalne aj v nedelu? viem, ze obchody oni mavaju zatvorene ale trhov sa to netyka, vsak?
@mijama29 mne to práve vlakom vyhovuje a práve s malý dieťaťom to je top, keďže nemusí sedieť v sedačke, môže sa vystrie, nie sú žiadne zápchy a cez víkend ani vlaky nie sú plné.
@maciatkolulu našu by šľak trafil a nás z nej. Ona e naučená na auto cestujeme veľa, takze mame polohovatelnu sedacku prvú cestu je v pohodicke obzerá atd. Keď treba spravíme si prestávku. A cestu spat vždy prespí.
Tak podávam čerstvú skúsenosť, išli sme z Ba, po starej ceste cez Schwechat, odtiaľ cca 10 min je záchytné parkovisko Erdberg / celodenné státie 3,40 €/ , hneď tam je aj zástavka metra , odviezli sme sa priamo na Stephanplatz, kde sú malé vianočné trhy, odtiaľ sme urobili okruh cez trhy am Hof a ferstel pasáž, došli k Národnému divadlu, oproti pri radnicu sú trhy, v radnici je kaviareň a napravo sú aktivity pre deti / pečenie, tvorenie - veľmi sa mi to páčilo/, späť sme išli okolo Hofburg cez Graben strasse - nádherne nasvietené, boli sme užasnutí a odtiaľ sme prišli priamo opäť na Stephanplatz a metrom späť. Za mňa super. S metrom sa dá navštíviť aj ostatné trhy ako v Schonbrunn atd.
Toto by aj mna zaujimalo lebo by sme chceli ist teraz na mikulasa 🙂