Kam v okolí Ilavy?

mariesell
4. nov 2016

Ahojte, niekedy proste nevieme čo by sme detiskám vymysleli, no teraz sme sa rozhodli pochodiť okolie. v Ilavskom okrese je hneď niekoľko zaujímavých vecí.

1. kaštieľ v Dubnici, teraz v zime je sprístupnený len malý okruh, ale ja tak je čo pozerať, výstava hodín, krásne priestory, obrazy, výklad sprievodkyne zaujme 🙂 každý piatok je tam teraz nejaká akcia pre deti, sprevádza ich rytier, alebo niečo také zážitkové 🙂
2. kaštieľ v Bohuniciach, tam sme boli naposledy, tiež pekné romantické miesto, koho to zaujíma nadchne ho aj história, pretože sa tam žilo ešte za komunizmu, su tam zvieratká, motorečky, voskové figuríny dôležitých osobností z okolia (napr. zamarovský, sv. benedikt), ľudová izba, deti vidia ako sa žilo kedysi. a je tam kľud, ak sa vám chce , môžete ostať v areály a nechať deti vyhrať sa 🙂
3. múzeum na lednických rovniach - sklárske, veľa zaujímavých vecí o ručnej výrobe skla, aj prierez históriou výroby skla v tomto známom sklárskom závode
(vsetko symbolické vstupy do 3-4 eur dospelý a 1-2 deti)
4. vyhliadková veža Trenčianska Závada - super drevená veža ranč plný zvierat, každé dieťa nadchne 🙂 (vstup zadarmo)

napíšte aj vy nejaké miesta nech vieme kam ďalej sa oplatí ísť 🙂

ivana11155
4. nov 2016

Vrsatecke skaly, je tam naucny chodnik, ktory vedie okolo skal, je to lahsia turistika, vhodna aj pre mensie deti, odporucam na jar, ked bude pekne pocasie. To iste Sulovske skaly. Ked mate radi hrady, hrad Buchlov v CR, je to blizko z TN okresu, je tam okruh vyslovene pre deti, deti dostanu hradne kluce, mozu si kazdu miestnost sami otvorit atd.
NM okres: Beckovsky hrad, Cachticky hrad.

katkuz
4. nov 2016

sklarsky skanzen ( sklennysen.sk ) vo Valaskej Belej (cca 21 km od Ilavy smerom na Homôlku) aj s ukazkami a vykladom fukaneho skla - treba sa vopred nahlasit, lebo pec byva zapalena len urcitych dnoch.

mariesell
autor
4. nov 2016

@ivana11155 hlavne ten buchlov znie fakt skvelo!

mariesell
autor
4. nov 2016

@katkuz dakujem super 🙂

alicka850
4. nov 2016

Neviem ake mas stare deti, ale my sme boli na Skalke nad Vahom, je tam klastor aj so sprievodcom, ukaze to tam a povie aj vyklad, mozno tak od 5rokov vyssie by som doporucovala a skor v lete. Dalej na leto super Vrsatec a tury okolo - naucny chodnik Biele Karpaty, vyrazis z parkoviska pod Vrsatcom a asi hodina prechdzka s naucnymi tabulami. V zime na okupanie Trencianske Teplice- od 3 rokov vyssie pustaju deti iba. V lete eleltricka do Tr.Teplic z Tr.Teplej, decka ani nedychali. V Prejtej pri Ilave ranc s konikmi, je tam aj detske ihrisko. A tury na bicykloch popri Vahu ☺

mariesell
autor
5. nov 2016

@alicka850 pppri vahu je to super 🙂 tu skalku musime skusit tam som este ani ja nebola 🙂 diky za tipy 🙂

alicka850
7. nov 2016

@mariesell a ešte Slavnica som zabudla. Da sa tam dostať aj popri Váhu cestičkami a cez Váh je visutý most, vyjdeš v KAmeničanoch a odtial ešte polnymi cestami na bicykli do Slavnice. Je tam muzeum lietadiel, ak maš chalanov, určite super pre nich. Skaču tam aj parašutisti v lete, našim deckám sa to páči.

mariesell
autor
7. nov 2016

@alicka850 parasutistov sme kukali ale ten most vyzera vzrusujuco 🙂

alicka850
8. nov 2016

@mariesell no to ano, hlavne pre decká 😲