Kam s dvojročným dieťaťom v Prahe?

flower24
15. sep 2014

Ahojte, poradte prosim vhodne miesta na 4dnovy pobyt v Prahe s 2r. dietatom teraz v jeseni. S dcerkou sme tam este neboli, viem, ze je tam toho vela, no nemam cas hladat dobre tipy na pekne pocasie aj prip. dazd. Vdaka 😉

bonaqa2013
15. sep 2014

S takým tovarom je ešte najlepšie byť doma....

janinah
15. sep 2014

@bonaqa2013 a to nevieš,že dnes sa s 3mes. beží k moru? taká 2r. slečna Prahu zvládne hravo 😉

flower24
autor
15. sep 2014

@bonaqa2013: "uzasne" pomenovanie na dieta, hned vidiet aky vztah k nim mate...
@janinah: samozrejme, ze zvladne. Nemozem za to, ze niekto je tu obmedzeny a musi sediet doma na zadku, lebo nedokaze detom vymysliet lepsi program 😀

silvapokorna
15. sep 2014

Ahoj. V Prahe je toho veľa pre deti. Určite zájdite do ZOO. Ak by pršalo, tak napríklad hernička Koala Cafe. Je to síce drahšie, ale tiež tam vydržíte veľa hodín, ak ju bavia preliezky. Neviem, čo ju baví a vás zaujíma a čo chcete vidieť. Ja som v Prahe bývala, aj s malými deťmi, tak ti možem poradiť, len daj nejakú predstavu. Inak v Prahe je super sa aj prejsť v meste dá, sú všade možne ihriská. Alebo pri vode, pri Vltave sa romanticky prejsť a nakŕmiť kačky a labute. Kukni tieto odkazy. Určite niečo nájdete. 😉

http://www.kudyznudy.cz/
http://www.funparkzirafa.cz/
www.koalacafe.cz
http://www.zoopraha.cz/

flower24
autor
15. sep 2014

@silvapokorna@ super, dakujem, pozriem linky. Ak ma nieco konkretne napadne, napisem ti, ak mozem. V Prahe sme boli viackrat, /manzelovi tam zije polka rodiny, len som sa este s nimi o tom nerozpravala/, len este bez malinkej, takze som chcela pocut skusenosti mamiciek, ktore su naj poradcami 🙂 / ked chcu samozreme radit, nie len kritizovat z nudy/ ZOO mame uz v plane, kedze dcerku zvieratka a priroda nikdy neomrzia 🙂 Preliezky a pohyb vseobecne miluje, takze mestske parky s ihriskami, mozno plavanie v pripade zleho pocasia , atd. je fajn. Nam je to v podstate jedno, len nech je ona spokojna. My chceme najme stretnut rodinu + vyuzit posledne pekne slnecne dni na vylet v krasnom meste, akym Praha nepochybne pre mna je 😉

bonaqa2013
16. sep 2014

@flower24 milá pani, mám 4 deti a z toho jedno je postihnuté s DMO a hluchotou. Ale naučili sme ju chodiť. Tiež mám vzdelanie, ale som doma a starám sa o toto dieťa. ak budete mať niekedy postihnuté dieťa, finančne budete na tom nie kto vie ako - lebo nemáte na nič nárok, tak Vám prajem aby Vám tu niekto tiež nadával do obmedzencov čo nevie deťom vymyslieť lepší program a doma sedí na zadku aj s postihnutým dieťaťom. PRAJEM VÁM TO. EŠTE LEN POTOM BUDETE VIDIEŤ ČO JE ŽIVOT.

barbora59
16. sep 2014

@bonaqa2013 a @ flower24 mala ako vediet ake mate vy problemy. ona len reagovala na vas zvlastny komentar. hm

barbora59
16. sep 2014
kikina84
16. sep 2014

@flower24 ahoj odporucam ZOO (vylet na cely den),podmorsky svet,plavba po Vltave,centrum mesta (je tam veľa atrakcií pre deti,malovanie na tvar,šou s papagajmi,bublifukova šou a podobne veci a tiez vyletik na Pražský hrad a prechadzka na Karluv most a posledny den sme zaklincovali celodennou navstevou do Aquapalace (aquapark Praha),tam je uzasne..My sme tiez boli takto na 4 dni s dcerkou ked mala dva roky a velmi sa jej pacil program 😉

flower24
autor
16. sep 2014

@bonaqa2013: ja som sa pytala na tipy na vylet, nic ine. Vy ste mali potrebu zapajat sa do diskusie s ironickou poznamkou namiesto rady. Vsak ak neviem poradit, aspon nezaparam, nie? Poznam rodinu, ktore maju deti s DMO dve a nechodia, no napriek tomu si uzivaju kazdy den ako mozu a na rozdiel od vas nepraju nikomu nic zle. Nik nemoze za to, co vas postihlo, ani so mnou sa zivot nemaznal, kazdy mame svoje starosti, no ja vam na rozdiel od vas prajem vela energie a sil na zvladanie kazdodennych problemov a trosku tolerancie k inym ludom...

titkovamiriam
16. sep 2014

@flower24 urcite zoo a prirodovedne muzeum,ono je dobre si pohladat na nete lebo Praha,to nieje ta naša,,dedinka,,,urcite je super aquapark,voskove muzeum,nakupna centra maju super kutiky pre detičky,teraz zacala divadelna sezona loutkove divadlo je nadherne,divadlo spejbla a hurvinka-proste je tam toho dosť.

flower24
autor
16. sep 2014

@kikina84: skvele, dakujem za tip na morsky svet a Aquapalace. Mala som to davnejsie ulozene, no celkom mi to vypadlo. My toto vsetko zrejme nestihneme za 4dni, kedze pojdeme aj po navstevach, ale na jar/ v lete buduci rok mozme dobehnut zameskane 😉

titkovamiriam
16. sep 2014

@flower24 ja si tiež robim teraz ,,Pražský,, plan ,lebo tam bude študovať syn a tak budeme mať dovody na pekne výlety

horana
16. sep 2014

Odporucam nacerpat tipy z tejto knizky: Praha s detmi na krku aneb vylety pro male nozky. Autorka - mama - vsetky trasy a typy osobne presla, cize vsade su rady napr. ci sa tam da s kocikom, kde sa tam najest, ako stare dieta to zvlada a pod.
http://www.martinus.sk/?uItem=125748

bonaqa2013
16. sep 2014

@flower24 chcela by som vidieť to užívanie s dvoma deťmi ktoré nechodia a majú DMO. Nemáte ani potuchy čo to je pre rodičov. Podľa lekárky - dets.neurolog. v Martine, kde chodia samé ťažké prípady DMO, autisti... VŠETKY MAMINKY TAKÝCHTO DETÍ ZASLÚŽIA MEDAILU.
A známym poraďte rehab. centrum v Olomouci. Nám tam pomohli. Je to vysunuté pracovisko z Nemecka MUDr. Vojtu - preto sa to volá Vojtová metóda. Vymyslel to lekár Vojta - povod Čech, ktorý emigroval do Nemecka a tam si neskoršie založil rehabilitačné stredisko. V Martine nám nevedeli pomocť ani po roku cvičenia, v Olomouci sa po 3 mesiacoch dcéra postavila na nohy. Podľa nich, na Sk nevedia cvičiť. Jediná nevýhoda je že sme si to museli platiť sami. CORPUS OLOMOUC - videla som tam detičky s rodičmi aj z Ruska, Poľska..., sú ozaj dobrí. A mali veľkú radosť, že nám pomohli.
Nie je to reklama z mojej strany, len radím čo nám pomohlo.

viera27
16. sep 2014

@bonaqa2013 prosim vas, ako mozete vediet a hodnotit, o com kto ma, alebo nema potuchy? Asi sa vam nezije lahko, mate to komplikovane, financne a psychicky narocne (z vasich prispevkov) a drzite sa ako sa len da. Ale to nie je dovod znechucovat nieco ostatnym a ohanat sa vlastnymi problemami ako stitom.

bonaqa2013
16. sep 2014

@viera27 vysvetlite mi čo som vám znechutila, neviem o čom mi tu píšete, nerozumiem vám.

viera27
16. sep 2014

@bonaqa2013 diskusiu. Vas agresivny vstup a pokracovanie v teme, ktora je o navsteve prahy a nie o rieseni zdravotnych problemov. Ze ste ju a jej rodinu prakticky svojim prianim zleho prekliala, je cele zle 😠 .

bonaqa2013
16. sep 2014

@viera27 vy ste celá zle....

anitra11
16. sep 2014

neskutočné ...., odporúčam znovu si prečítať všeobecné pravidlá na MK ohľadom diskutovania a prispievania

barbora59
16. sep 2014

@viera27 👍

flower24
autor
16. sep 2014

@bonaqa2013: suhlasim s pani viera27. Diskusia som zalozila s cielom zistit tipy na pobyt v Prahe, ktore pomozu mne a mozno aj niekomu dalsiemu s malymi detickami. Takze vas poprosim neprispievat do tejto temy, ak k nej nemate co povedat. Vdaka

kikina84
16. sep 2014

@flower24 aha jasne,.no to je na vyuzitie plnych 4 dni..mi sme boli cez leto a ledva ledva sme to postihali..este dve hodiny pred tym ako nam odchadzal vlak spat do BA,tak sme dobehli na ten prazsky hrad,popozerali ho hodinku..a na stanicu sme prisli 5 minut pred odchodom vlaku,len tak tak 😀 ..ale boli sme stastny ze sme za tie 4 dni videli vsetko,co sme chceli 🙂 ..drzime palce a krasny vyletik prajemev 😉

dajulik
16. sep 2014

Ked mozem poradit,ked bude zle pocasie,tak chodte na Vaclavaku do restauracie Vytopna, deti su hotove z toho,ked im pitie dovezie vlacik a je to zazitok aj pre dospeleho 🙂 a ked ju bavia vlaciky ako take,tak este Kralovstvi zeleznic, tiez sa tam chystame s nasou 2rocnou 🙂

flower24
autor
16. sep 2014

@dajulik: dakujem za pripomenutie Vytopne, tiez som ju mala kedysi v plane a vypadlo mi to 🙂 Dcerka sa tomu urcite bude tesit 😉