Kam s dieťaťom cez prázdniny so 4 týždňami dovolenky?

mary32
12. nov 2022

Ahojte,

nastupujem do prace po prvom dietati. Predtym som pocet dni dovolenky neriesila, skor som ich mala nazvys 😅 Chcela by som sa opytat na zrejme banalnu otazku kam s dietatom pocas prazdnin, ked mam iba 4 tyzdne dovolenky a dieta ich ma viac? 😂 Ved to vobec nevychadza.😂 S muzom ani starymi rodicmi sa neda ratat. Kamosky, ktorym by som ho "odlozila" tiez nemam. Napada mi akurat nejaka opatrovatelka aj to mi pride vystrelok. Ako to prosim zvladate, dievcata? Dakujem 🌹

diewcatqoo
12. nov 2022

Dieta nastupuje do skolky? Ak ano, tak vacsina skolok funguje aj pocas prazdnin, aspon v nejakom obmedzenom rezime.

alanko20
12. nov 2022

Prečo sa s mužom nedá počítať? On nemá dovolenku?

jaond19
12. nov 2022

@mary32 hladala by som na fb medzi znamymi/pripadne známymi mojich znamych nech to nie je total cudzia osoba nejaku mamicku na MD/RD (pripadne vitalnu dochodkynu ci studentku) ktora by bola ochotna si privyrobit za mensiu sumu nez opatrovelky (ak je teda opatrovatelka moc draha v tvojom pripade).

zmrzlinka2021
12. nov 2022

@mary32 čo je to za otca, ktorý kašle na vlastné dieťa?

ukulela
12. nov 2022

@diewcatqoo v meste sa skolky prestriedaju, na dedine ani nie ..... u nas skolku zavru na 6 tyzdnov a salam parky rodicia mili ....

jaond19
12. nov 2022

@diewcatqoo na dedinach nie a u nas v meste tak funguje jedna. Z kolkých? Tusim zo šiestich skolok... ale potom su tu este dake sukromne skolky/denné centrá. A tie vyjdu mesacne ako 1 min.mzda

ukulela
12. nov 2022

@mary32 no musis zapojit aj manzela nejakym sposobom. (ak teda existuje a je k dispozicii). zistite si moznosti prace z domu. denne tabory. popytaj sa v skolke, ci by ste sa zo 3-4 mamicky nedohodli, ze kazda vezmete na tyzden deti a prestriedate si takto malu skupinku.

mogaa
12. nov 2022

obvykle sa to v rodinách pláta ako sa len dá, teda časť prázdnin je s deťmi otec, časť mama a časť starí rodičia....nedá sa to poriešiť tak že celé volno budete spolu ako rodina - teda ty, muž a dieťa....takže týždeň dva s ním bude obec, týždeň dva len ty a možno týždeň budete spolu ako rodina....musíte vykryť celé prázdniny tak, aby to vyšlo....unás sú škôlky obvykle zatvorené len na 1mesiac(počas prázdnin), u školákov je to teda ešte zložitejšie ako u škôlkarov....

mary32
autor
12. nov 2022

@ukulela Presne zijeme na vidieku hoc v zahranici. Skolka sice nefunguje "iba" 4 tyzdne cez leto, ale ostatnych prazdnin ma dlhsie (Vianoce, polrocne, Velka noc).

S tou skupinkou je to skvely napad. Dakujem.

mary32
autor
12. nov 2022

@mogaa dakujem. Pre mna je to teda uplne nezname. Rodicia boli ucitelia, cize mali prazdniny ako my :D a zname v sirsom okoli maju bud kopec kamaratok alebo aktivnych starych rodicov.

sense
12. nov 2022

Nuž jedine sa pre striedať a dohodnúť s mamičkami kt majú dieťa v škôlke a riešia rovnaký problém, alebo opatrovateľka. Neviem kde v zahraničí si ale u nás býva mimoškolské zariadenie ktoré je zavreté 2 týždne v lete a cez vianoce. Počet miest býva obmedzený a platí sa podľa výšky prijmu
Pripadne dohodnúť v práci neplatené voľno. Napr u nás v práci je možnosť odložiť časť príjmu a potom si ho vybrať. Čiže napr dostávam 90perc platu miesto 100, to sa premení do hodín a minule leto som hodiny vybrala, a bola mesiac doma

palicka
12. nov 2022

@mary32 a nejaký denný tábor?

viestta
12. nov 2022

@mary32 tak ako tisíce iných rodín. Vystriedajú sa rodičia na dovolenke, niečo vyrieši náhradná škôlka. U skolkarov a malých skolakoch je zázrak ak sa podarí týždeň rodinnej dovolenky za cely rok.

evkamotka
12. nov 2022

Denny tabor. Robia sa aj pre skolkarov. Ja som zvazovala pre syna gymnasticky a plavecky

ninusa221
12. nov 2022

To máš ešte dosť dovolenky čo poznám ľudí tak majú približne 2 týždne… no nič zapojiť dieťa dať do tábora denného jedna babka druha babka. Dá sa to vykrit

kikushaa
12. nov 2022

Ako osoba starajuca sa o malolete dieta by si mala mat narok na 25dni, aj ked nemas 33, len o to treba v praci poziadat. Takze 1tt k dobru 🙏

zuzanaete
12. nov 2022

@kikushaa Zije v zahranici.

kikushaa
12. nov 2022

@zuzanaete jaj to som prehliadla 😔

nwnw
13. nov 2022

@mary32 denny tabor, prestriedat sa, ..