Ahojte, cestou na dovolenku sa zastavíme na 2-3 dni vo Viedni. Mám jedného 3r syna, top záľuby dopravné prostriedky a dinosaury 😃 Ja som vo Viedni ešte nikdy nebola a nemám ani šajnu, vo sa najviac oplatí pozrieť, keď máme tak málo času. Poraďte, ktoré atrakcie sú fakt top. Zatiaľ sa rozhodujem medzi:
1. Prater - strašne sa bojím, že sa tam nebudem vedieť zorientovať a strávime tam celý deň. Bohato nám stačí nájsť pre syna nejaký autodrom a manéž, pre mňa reťazovku 😂 Je to fest obrovské, či to tam nájdem v pohode a za dve hodiny budem odbavená?
2. ZOO - je to na celý jeden deň?
3. Dom mora
4. Múzeum prírody - tu ideme 100% kvôli dinosaurom 😃
5. Chlap ešte našiel nejaké múzeum vlakov, čo je pri našom ubytku mimo Viedne blízko, ale neviem, ako sa volá.
Čo sa ešte oplatí vidieť a bude to baviť aj malé dieťa? Prípadne nejaké general info o Viedni, čo treba vedieť? Ďalej ideme do Talianska a z toho mám oveľa menší stres ako z Viedne 😂 Ďakujem za pomoc ☺️
1. Prater JE velky, ale podla mna nie je problem sa tam zorientovat. AKuat je to podla mna fst drahe, jedna jazda 5€ len taky fukot 😉
Ale odvezte sa Liliputhbahn, to je prijemna jazda.
2. ZOO definitivne celucicky cely den 😉
3. Dom mora - aspon pol dna, ale uz davnejsie som tam nebola
4. Muzeum prirody je super, z vacsej casti sice iba stare "suche" muzeum, ale pri dinosauroch je hybajuci sa tyranosaurus rex, ten je super. Ale napr. zbierky motylov a spo. su iba vitrinky. Maju aj nejake eínterkativne veci, ale vacsina je na "stary europsky" sposob a nie na "americky" sposob, ze vsetko mozes chytit, vyvskusat atd. Ale urcite stoji za to!
5. Nepoznam, neviem ti poradit.
Ale technicke muzeum je super - je tam aj lokomotiva rozrezana na poly, by clovek videl, ako funguje. Casto maju aj kadejake experimenty a ukazky (napr. vysokonapatovy labak a "spievajuce" Tesla cievky a tak. Raz bola speci vystava o elektricke medzi Viednou a Bratislavou,... Je to tam super.
Vseobecne - Urcite kuknut Stephansdom a okolite ulicky. Hofburg (to je hned oproti Prirodovednom muzeu), to je taky klasicky site seeing. Mozet sa odviezt elektrickou D z hlavnej stanice az do centra na tzv, Ring - to mate okruznu jazdu za cenu elektricenky - ide okolo Belveder a potom po Ring okolo vsetkych starych budov.
Pri Hofburg blizko je aj Motyli dom, ale my sme tam este nestihli ist.
Dat si Sachertorte (pozor, v Sacher sa caka dlho a je draha 😉), potom odporucam Konditorei Demmel. Zmrzlinaren Tichy robi ako specialitu Marilleneisknödel - zmrzlina ako marhulove gulky 🙂
Ale pre 3 rocneho budu podla vsetkeho zaujimavejsie ihriska 😉
Prajem pekne dni vo Viedni apotom peknu dovolenku v Bella Italia! 🙂
@ichbinich prosim ako je to s parkovaním pred Praterom? Vsetko je spoplatnené,alebo sa da nájsť aj parkovanie zdarma?
@barborakarin
Netuším, vždy sme šli U-Bahn 😉
@canis_lupus zoo na ceky den, ale je krasna
Dom mora je pekne su tam aj male opicky, papagaje podla mna tak na 3,4 hodiny.Ked kolotoce, tak familypark, ale to mas tiez na cely den zaplatis vstupne a atrakcie su zadarmo to si spravte vylet niekedy inokedy nie je to Vieden, ale vsetko pre male deti plus zvierata a pozriete si Neziderske jazero majak v Podersdorfe....
@luccija už sme boli 🙂 nakoniec v ZOO, Prater, Prírodovedné a Technické múzeum. Veľmi sa nám páčilo, hlavne to Technické múzeum bolo úžasné☺️ určite niekedy pôjdeme aj na viac dní
@canis_lupus prosim ta, boli ste autom? Ako je to s parkovanim? Mas nejake tipy?
@kajus_a my sme auto nechali pri ubytku a presúvali sme sa len metrom, muž sa bojí šoférovať vo veľkých mestách a to metro chodí čo tri minúty a všade, teda minimálne my sme sa dostali bez problémov ku všetkým atrakciám.
@canis_lupus aj ja hladam ubytko rovno s parkovanim, len nie je to take jednoduche, ako som si myslela 🙈. Nechcem tam zas nechat ako za dovolenku pri mori 😁😁😁
Ak mate radi dinosaurov tak teraz je vo vo viedni jursky svet
@canis_lupus
Prater-pri hlavnom vchode je aj Plan,ale ten ti daju aj na informaciach,ked si vypytas.
Ides rovno za nosom,tam nemas KDE zabludit ,vsetko vidis...
To Museum vlakov je tam
Tak na konci.
Rataj s tym,ze obcerstvenie Ci napoje je dost predrazene. 2 hodky na Prater je Malo.
Podla toho Co chcete absolvovat.
Na zoo potrebujes cely den ,ked si to chces ozaj v klude pozret ,vychutnat .
Aj ten morsky svet,treba ratat ovela viac casu ako pisu.je tam toho vela,a ked chces aj pozorovat...
Na prirodne muzem tiez aj cely den.
Ono Sa to jasne vsetko da prebehnut.ale ked chces pokukat tie kamene,vykopavky .to zozere tooolko casu.vsak len pri dynovi sme boli celu vecnost.
A pri neandertalcoch...
Kamene uzasne...
Neviem KDE byvate.ale pri stanici je aj technicke Museum.nepoznam ale dost to chvalia.
Kludne Sa pytaj.ak bude vediet,poradim