Kam s deťmi v Stupave?

breslerka
28. jún 2010

Ahojte, som z Lamaca a hladame dom v Stupave. Chcela by som sa podozvedat, ake su moznosti detskych ihrisk v Stupave, ci tam teda vobec nejake su a kde, v akom su stave a podobne.Teda tak celkovo, aka je tam moznost chodit von s rok a polrocnym az 2 rocnym dietatom. My sme uz boli v parku a na biofarme, ale zaujimalo by ma, co tam este pre deti je. Velmi krasne dakujem za postrehy!!!

krpcek
28. jún 2010

ahoj, je tu jedno udrziavane verejne ihrisko za billou a potom sa da ist na prechadzku na parku. Potom je tu jedno ihrisko pri bytovom dome zipava, ale to je vraj sukromny pozemok, takze ak tam nepoznas nejaku mamicku s ktorou by si tam bola, asi nie je sanca sa tam dostat.

evina313
28. jún 2010

ahoj, je tu aj restauracia - Albert, kde jej sucastou je ihrisko. je to uzatvorene,tak ze mas dieta stale na ociach, vonku sa mozes najest, alebo si dat zmrzlinu/je to pri skole/, pokecat s kamoskou a dieta sa ti tam bude hrat.. dalej je tam materske centrum fifidlo, ihrisko za Billou. Uz mi nejak nic nenapada, zalezi aj kde budete byvat.

breslerka
autor
29. jún 2010

Dakujem vam, baby, ste zlate, no my by sme chceli kupit dom asi v Maste. Chcela som sa spytat este, nasla som na nete, ze v Stupave je dajaky hotel s detskym ihriskom, ci sa tam da aj bezne chodit.....

krpcek
29. jún 2010

to bude zrejme Park hotel - da sa tam ist normalne, ale maju to ihrisko pre navstevnikov hotela, tak ze mamicka pride na kafe a deticky na hraju, ale dost casto tam vidim chodit ludi aj tak, ze pridu len na ihrisko, len sa ti moze potom stat, ze ta personal posle prec. 🙂 ale to iste mas aj u Alberta.

evina313
29. jún 2010

budes moja suseda 😉

evina313
29. jún 2010

V Maste nie je vobec nic, okrem skolky, kam sa bezne neda ist. ale s kocikom sa da pobehat. A hotel je daleko, podla mna. najblizsie a podla mna dost dobre je ten Albert, my tam dost casto chodime.

breslerka
autor
29. jún 2010

Hm, to neni moc potesujuce, ze tam nie je nic 😒 , co tam potom robite s detmi? 😉 Tu v Lamaci je vela ihrisk a super komunita mamiciek, ale domy v Lamaci su moc drahe.Zvazujeme este aj Pezinok, nevieme....dobre sa byva v Stupave?A ake su moznosti skolok, neni to problem umiestnit dieta?Lebo tu je teda dost velky......Ani skoly neviem, ci su tam dobre...boozeeeee...som z toho jelen:O)))

krpcek
29. jún 2010

co robime? my chodime len tam na prechadzky alebo sme na dvore, malu moc ihrisko nebavi. 😔 ja tu byvam od narodenia, takze ja by som inam ani nesla, su tu skolky (aj ked je s nimi problem), ZS, dost obchodov, blizucko do BA.
skolky - to je kapitola sama o sebe. straaaaaaaaasny problem, ak nemas znamosti a aj tie ti obcas nepozmozu,su tu 4 skolky, ale su preplnene.

breslerka
autor
29. jún 2010

Jaj, krpcek, presne to ma laka, z je to blizko BA, ale nie priamo BA (neviem si predstavit vychovat dieta v BA!!!), ze su aj obchody, blizko krasna priroda (lebo ja som z Tatier v skutocnosti), lenze ja mam EXTREMNE zive dieta, moja mala v kociku nebude sediet, ked sa okolo nic nedeje, hned sa nudi a place.Ihriska MILUJE, lebo chce same deti vidiet, preto pochybujem, ze by sa jej lubilo doma a asi aj ja by som bola rada medzi ludmi, tak neviem, dilema velkaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!Teraz nam aj tak jeden dom usiel, skoda......Ale ovela viac ma to laka tu, ako smerom na Pezinok...

salomuska
29. jún 2010

no je tu este mestske ihrisko (za Billou), ale radsej sa chod nan najprv pozriet, aby si potom nebola sklamana... 😨
a so skolkami je to naozaj blede, tento rok mali 60-70 nezapisanych deti...obavam sa, ze ani nas o rok nezoberu

breslerka
autor
29. jún 2010

Boze to je ako tu...to je tak asi vsade s tymi skolkami...aby si clovek sukromnu zalozil 😀
A to ihrisko za Billou je take zle, ci co???

A ty salomuska tiez byvas skor doma s drobcom?Teda uz fesakom? 😉

salomuska
29. jún 2010

na mestskom su dve velke pieskoviska (co ja az tak nemusim), na jednom z nich je smyklavka, taka novsia. potom hojdacky, preklapacie hojdacky a konik na pruzine. je to cele oplotene, co je fajn.
doma by sme same nevydrzali - striedame nasledujuce aktivity: vylet do mesta (pred kostolom je namestie, kde mozu deti pobehovat), krmenie kaciek v parku, aktivity a kurzy materskeho centra, ihrisko, vylet za zvieratkami (kusok od nas chovaju prasiatka, sliepky, kozy), navstevy s kamaratkami a ich detmi.
Ked to takto napisem, vyzera toho dost, ale tiez by sa mi tu zislo lepsie vybavene ihrisko pre deti. Takto v lete je fajn, horsie je to v jesenno-zimnom obdobi, vtedy vacsina uvedenych aktivit vypadava
😕

evina313
29. jún 2010

aaale, to ihrisko za Billou nie je take hrozne, len neviem ci by si to peso z Mastu nemala bez kocika daleko, ked ti tam mala nevydrzi. je tam velke pieskovisko - 2x , par hojdaciek, smyklavka. do skolky ti dieta pravdepodobne nevezmu, pokial som dobre informovana, tak tu deti zapisuju uz par mesiacov od narodenia. Ale ja aj tak planujem dat maleho do skolky v blizkosti mojej roboty v BA. Ale byva sa tu dobre, my tu byvame presne 3 roky, ale ja som velmi spokojna. My sme v Maste na takej tichej ulici a susedov mame super. Akurat ze tu maly nebude mat kamaratov, lebo tu nie su take male deti. ale jedny tu stavaju co maju male deti, tak snad uz buduci rok to dokoncia aby aj Misko mal kamosov 🙂 My mame aj doma pieskovisko, aj smyklavku, aj hojdacku a velky dvor, ale sameho to moc nebavi, tak s nim radsej chodim viac na ihrisko

evina313
29. jún 2010

ja chodim aj k lekarke s detmi aj so sebou do BA - do Dubravky, takze som ani to nemenila. A kamoska odtialto dava deti do skolky do Lamaca. Dufam, ze si mobilna, lebo ja si to bez auta neviem ani predstavit. V BA v pohode, ale tu...ja viem, aj autobusy chodia, ale ked vidim donho nastupovat to kvantum ludi... 😝

breslerka
autor
29. jún 2010

Tak daco vydrzi, tak polhodinku, hlavne pri ceste, tam sa rada kuka na auta 😉 Aj tu idem s kocikom, len nie dlhe trasy, to som nemohla nikdy, nerada tam bola. Evinka a ty si predtym kde byvala?A mas tam aj dajake kamosky?Tu v Lamaci su super vztahy na ihriskach, dost s baby tykaju, deti sa spolu hravaju, vsetko si poziciavaju, vobec sa nebojim, ze sa dco strati alebo ukradne
Tiez 2 ihriska sa zamykaju, takze sa nebojim, ze v pieskovisku boli macky a psy.......
Povodne sme prvotne hladali dom s velkou zahradou, aby sa mala dcerka kde hrat, ale uz som si nie ista, kedze samu ju to nebavi.......
Ved ja necakam zas daco preuzasne, len sa bojim, ze to centrum je dost pri ceste a tak...no proste dilema 😉 Ale ste zlate, ze tu davate postrehy.Dakujem moc!!!!!!

salomuska
29. jún 2010

breslerka, to je tu hlavna nevyhoda, ze bez auta je to dost tazke. ja nemam auto k dispozicii kazdy den, ale ked je dovod, nerobi mi problem ist do ba ani sadkou.

breslerka
autor
29. jún 2010

No mam auto, muz kupil jedno vacsie, ja mam punto.Doteraz som moc nesoferovala, ale presne to mi je jasne, ze budem musiet, teda aj chcem.Len kedze som mala dlho prestavku a po BA nemam teda skoro ziadne skusenosti, tak aj obavy mam, tak ale zas pohoda, ved ked musis, tak musis, nie 😉 Ja som chcela vediet ze ako to je presne v Stupave, aby som zas kazdy den nemusela dakde ficat a ako to je so vztahmi medzi mamickami tam 🙂

breslerka
autor
29. jún 2010

S tym autom to je dokonca nutnost, hlavne ked bude mala starsia a budu aj kadejake kruzky a pod, leo muz robieva dlho takze to budem ja vozievat 😉

evina313
29. jún 2010

my sme byvali v Dubravke, takze som si nechala aj povodnych lekarov 😉 ja tu kamosky - susedy, ale to su uz take 50 - tnicky 😀 ale tykame si hned od zaciatku, super vztahy. zalezi na tm, kde byvas. My sme posledny dom na ulici, za nami uz iba druzstvo. takze ak k nam niekto pride v "nevhodnom" case, hned to zaciti 😀 aut tu chodi malo, iba domaci, tak sa maly vela bicykluje na ulici a proste na ulici je vzdy vsetko zaujimavejsie ako u nas na dvore 😉
Akoze take kamaratky co maju male deti, tak take tu nemam. chodime sice na ihrisko, ale tam sa nepozname, vacsinou uz chodia spolu tie co sa poznaju. ale chodime do MC, tam pokecame, ale ze by sme boli kamosky, tak to nie

breslerka
autor
29. jún 2010

Ved som z toho jelen, mame mozniost kupit este dom v Devinskej starej, ale ten ma pozemok mensi, okolo 3 are, z toho trava okolo 1,5-2 cca. Ja som povodne chcela radsej mensi dom ale velky pozeok, som si myslela, ze dieta sa tam bude hrat, ale nasa sa tak nejavi, chce mat spolocnost, a asi je aj lepsie, ze je medzi ludmi. zas je to Blava a v Devinskej je asi viac ihriska a pod, je tam Devin blizko...aj bicyklom neskor....len ma spolocny vchod s inym domom, co je vzadu...tak sa nevieme rozhodnut, co by bolo lepsie.....

krpcek
29. jún 2010

baby zas s tym autobusom to nie je az take strasne - chodila som odtialto kazde rano do skoly do BA a uplne v pohode. kopec ludi chodi SAD do prace.
s tymi mamickami je to tu uz horsie - je ich tu teda dost, ale kedze je teraz trend rodit po 30-tke tak na nas mlade pozeraju ako keby sme boli nejake pobehlice.

breslerka
autor
29. jún 2010

Tak ale to su baby ktore si nemusis vsimat krpcek, nie......ja som sice tiez rodila po 30tke (pred 30tkou som uz raz bola tehu ale velmi zle to skoncilo v 8.mesiaci, ale o tom potom), ale akosi nerozoznavam, kto ma kolko, to je jedno predsa.......toho sa trochu bojim mimo BA, v com zas vidim istu vyhodu, ze tu sa to tak neberie...aspon nie tu v Lamaci...preto ma laka aj ta Devinska, hoci dom neni az tak podla mojich predstav...

breslerka
autor
29. jún 2010

A evina asi myslela SAD s detmi......ktore ked su moc dive..ao napr. aj moja...tak by to mohol byt problem..napr. moja by isto rucala, lebo by mala skoro vsetko zakazane v buse, hlavne pohyb 😀

evina313
29. jún 2010

krpcek - ja som prve rodila uz 22 rokoch a druhe o 12 rokov neskor 😉
breslerka - to by som nebrala. Uvedom si, ze cely zivot/ predpokladam/ sa budes delit o spolocny vchod. Teraz si mozte rozumiet, ale co bude o par rokov...urcite nie. Podla mna je Stupava na vychovavanie deti super, ale hovorim, zalezi kde, na ktorom mieste, vela zalezi aj od susedov...
A neberte ma ako nejaku neviem co, co pohrda SAD, ja len nemam osobnu skusenost, ale MHD som chodila cely zivot. teraz s kocikom mi je to ovela lepsie, nie som odkazana na autobus, ani na muza...idem si na nakup trebars do Tesca, kuknut na salas...ale jasnacka, aj busom sa da 😉
breslerka- ale v buse by mala malá zazitok 😉

breslerka
autor
29. jún 2010

No ten dom sa da urobit tak, ze zamurujes vchod zboku, teda z tej spolocnej cesty a urobis ho spredu, takze by sme boli uplne samostatni.Podiel na spolocnej ceste by bol, ale by sme ho nepouzivali a nepotrebovali pouzivat.
Ak odoberas nahodou casopis mamaaja a hovori ti daco tema narocne deti, tak nasa patri medzi ne.....prvy rok bol hruuuza ako stale plakavala abyvala nervozna, ona neznasa, ked musi sediet a kukat alebo neznasa byt na rukach, nic, co ju obmedzuje proste....takz myslim, ze by ju to bavilo 3 minuty a zvysok by bol zazitok skor pre mna 😉

krpcek
30. jún 2010

breslerka pises o mojom dietati? 😀 😀 😀 moja je presne to iste. 😀
tou SAD-kou sa urcite da ist aj s kocikom, ak by nebola ina moznost. priznam sa, ze ja som este ani raz autobusom nesla, lebo mam auto, ale ak by bolo treba nemam problem.
breslerka tie zenske - to je ich len zopar a su to zakomplexovane piiiiip (vacsinou stare stupavcanky) - neriesim!!
no a byvat a s niekym sa delit o dvor je nic moc - viem z vlastnej skusenosti. 😠

breslerka
autor
30. jún 2010

No bambulky to neni spolocny dvor, len prijazdova cesta.To bol povodne velky pozemok a povodny majitel ho rozdelil na dve casti, jeden dom je vpredu (akoze nas), jeden vzadu a ten potrebuje tu prijazdovu cestu.Inak je zahrada a vsetko zvlast

zuzi.kost
20. aug 2010

ahojte dievcata zo stupavy, ak by ste nevedeli kam s detickami do 3 rokov od septembra, vo Fifidle sa rozbiehaju yase anglicke kurzy. opatrovatelku nehladajte, vy sa ucite a deti su s vami 🙂 www.ajpremamy.sk

syslica
7. sep 2011

Kam s deťmi? No napríklad nakupovať na burzu, ktorá sa bude konať nasledovne:

21 az 23 septembra v case od 15:00 do 18:00 sa uskutocni burza oblecenia, doplnkov a obuvi...
v pastoracnom centre v Stupave
ak mate veci na predaj :
zaregistrujte sa na potvora@potvora.sk
veci treba priniest v stredu 21.9, do cca 17:00 priamo do pastoracneho centra
dvojmo napisany zoznam uvedenych veci
kazdy kus musi mat nalepene tri stitky, dva s vasim menom (jeden vnutri a druhy zvonka) a treti s cenou, za ktoru ho chcete predat
v piatok po 18:00 si zase treba prist po zvysok a utrzene peniaze

streda, stvrtok, piatok v urcenom case prebieha samozrejme predaj vsetkych prinesenych veci, takze si zaroven vezmite veeeela penazi a hura nakupovat .

klementina
8. sep 2011

kde je to pastoracne centrum v stupave?
@syslica