Kam s deťmi na Orave?

llia
1. máj 2012

Ahojte maminy,chcem sa spýtať, či máte nejaké typi na výlety na Orave / Námestovo a okolie do 30km/. Pravdepodobne tam ideme koncom týždňa na chatu, ale nemá byť až také pekné počasie, bojím sa, že ak by pršalo, tak tam nebude kde ísť, máme 14 mesačné dieťa. Určite plánujeme Oravice Neanderpark...a čo ďalej. Budeme tam asi 3 -4 dni. Berieme aj bicykle, no snáď ich využijeme...máme v pláne bicyklovať tiež na Oraviciach. A niečo v interieri, ak by pršalo? Poradte.ĎAkujem.

marecek1
1. máj 2012

@llia ahoj 🙂 tiež sme pred nejakým časom strávili predĺžený víkend na Orave, takže pozrieť môžete - samozrejme s ohľadom na počasie - oravský hrad, múzeum oravskej dediny, alebo môžte urobiť výlet loďou na slanický ostrov umenia,
ak vás teda zaujímajú pamiatky, a hlavne, ak nebude pršať,

a v prípade dažďa - a ak máte radi vodu:
my sme okrem Meander parku v oraviciach vyskúšali aj podobný komplex v Szaflaroch - je to v Poľsku, pri Novom Targu, takže len kúsok cez hranice.

llia
autor
1. máj 2012

@marecek1 Ďakujem pozriem ten Szaflaroch, Slanicky a pod. tam sme boli ľoďou, to by bolo fajn, len práve vymýšľam, keby nebolo dobré počasie.Keby tam bola aspon nejaké reštika alebo niečo, kde by bol detský kútik dobrý, že by sa tam malý pohral, alebo detské centrum...to inak majú otvárať priamo v Námestove 13. 5, akurát keď už budeme späť. S našim malým sa nedá vydržať, keď je zlé počasie doma, u nás máme miesta, kt. pravidelne navštevujeme, aby sa zabavil. Pamiatky,... to by mi zožral nervy🙂)ďakujem aspoň za ten typ v Poľsku, mrknem na to.PA

blumka
1. máj 2012

@llia v Namestove je jedna kaviaren s takym mensim detskym kutikom.. vola sa Muza a je to pri priehrade. Je to tam sice male ale my tam s detmi idee vzdy ked je skaredo. Je tam jedna velka smykacka, ktora konci v kope vankusov, nejake plysove hracky, celkom dobra zasoba pasteliek a papierov na cmaranie, aj tie take gulicky v ktorych sa deti valaju. Je to tam designovane akoze piratska lod..male ale pre deti celkom pekne. skus tam
a este odporucam Ranc u Edyho, to je pri Studnicke. Je tam aj restika aj sa da vonku posediet a pre deti tam je pieskovisko, nejake hojdacky, smykacky a navyse sa mozte pozriet na koniky, pripadne sa aj povozit na nich...to je od NO nejakych 3 km 😉
Na nabrezi je este Port club...to je restika plus sa tam da zahrat bowling a mal by tam byt aj nejaky akoze stolik s hrackami pre deti..ale to je take mini...
Ine detske kutiky v NO nie su...

blumka
1. máj 2012

@llia tu je ta kaviaren, su tam aj foto z toho kutika https://www.facebook.com/pages/Kaviareň-MÚZA/31...

llia
autor
1. máj 2012

@blumka Ďakujem za typ tú kaviareň skúsime, Edyho poznáme, chatu máme od nich asi 200 metrov, tam je to super🙂))len aby to počasie bolo, lebo čo som sa dívala, tak samé zrážky majú byť, no však sa uvidí🙂)

blumka
1. máj 2012

@llia este mi napadlol aquapark v Dolnom Kubine. ja som tam sice nebola ale vsetky moje kamaratky co maju deti si to pochvaluju 😉

llia
autor
1. máj 2012

super, presne som na to myslela, že keby aj nejaký obchodný dom 🙂 paráda, keby teda pršalo, skúsime aj kaviareň a na jedno popoludnie aj Aupark 🙂 tiež sa tešín na Oravice do bazénov🙂 ďakujem blumka 🙂

blumka
1. máj 2012

@llia v Oraviciach je super... 😉 My sme tam travili s rodicmi kazde leto, to tam este boli miesto tych terajsich termalnych kupalisk len take "kade" s teplou vodou 😀

zujka2
1. máj 2012

ani taká železnička v Oravskej Lesnej nie je zlá 🙂

drobec222
12. jan 2013

Ahojte, mozno to uz nie je aktualne, ale ked niekto zavita do tejto temy tak nech kukne super stranku s akciami....www.kamsdetmi.sk....ja som tam nasla vzdy nieco ked som potrebovala

janinah
8. máj 2013

vrátili sme sa z Oravy včera,je tam krásne a jest čo vidieť,ale podľa mňa pre deti tak od 7r.,aby už niečo mali aj zo skanzenu,aj zo zámku...jazda parným vláčikom aj pre menšie deti je zážitkom...ale ťahať maličké deti do 3-4r. napr. do jaskyne Demänovskej /je to už Liptov,ale blízko Oravy/ tak to je utrpenie pre deti i rodiča/na rukách ich nosiť/

tana1508
3. júl 2016

My sme prave v Zuberci boli sme v skanzene drevenej dediny s 2rocnym a vybehal sa tam do syta velmi sa mu pacil vodny mlyn aj domceky...zalezi od dietata..

alenka008
12. júl 2016

Rabkoland v Polsku , 30 km od slovenskych hranic. Boli sme tam tento vikend a decka nadsene. Odporucam.

leangela
12. júl 2016

@alenka008 ja som videla na to billboard na orave 🙂 som sa cudovala ze co to je.. cenovo je to tam ako?

alenka008
17. júl 2016

plati sa za kazdu osobu nad 85cm, 7,50 eur. V tam mas vsetky atrakcie zdarma. My sme platili v zlotych platobnou kartou a vyslo to 6.80. Ale videla som to aj u nas na zlave dna, za 4,99. Treba sledovat 🙂

kamsdetminaorave
2. aug 2016
kamsdetminaorave
2. aug 2016

@kamsdetminaorave je tam prehľad aktuálnych podujatí a tipy na vylety

krowkazz
19. aug 2016

@blumka
@alenka008 ten rabkoland asi nie je velmi vhodny pre dvojrocne dieta este ze?

blumka
19. aug 2016

@krowkazz ja som v rabkolande nebola tak neporadim 😉

alenka008
22. aug 2016

@krowkazz my sme tam boli s nasou 1.5 rocnou dcerkou a zabavila sa. Je tam kopec atrakcii aj pre taketo male deti. Pre dvojrocne dieta naozaj v pohode

kamsdetminaorave
22. aug 2016

Rabkoland je skôr pre staršie deti 🙂

kamsdetminaorave
22. aug 2016

@alenka008 tak ako čítam, asi tam pribudli atrakcie aj pre menších návštevníkov. Ja som tam bola dávno, pred 6 rokmi, vtedy skôr divoké kolotoče a scary strašidelné atrakcie 🙂. Určite sa tam znovu vyberieme aj my 🙂

alenka008
23. aug 2016

@kamsdetminaorave Ano, bolo tam.pekne detske ihrisko, velka stajna so spievajucimi zvieratkami naozaj pre najmensich, lunaparkove kolotoce, vlacik, zrkadlova sien a pod. Ale samozrejme pre vacsie deti je tqm toho viac

krowkazz
23. aug 2016

dakujem dievcata, mozno zajtra pojdeme potom podam info

lucass81
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kamsdetminaorave
7. apr 2018

Na Orave otvorili rozprávkovú dedinku, http://oravakamsdetmi.sk/na-orave-vyrastla-rozp...

gilmorka
17. júl 2018

Ahojte. Neviete ci aj tato mensia lod ma wc? Chceme ist s dcerkou, a teda 1.5 hodiny je dost 🙂 http://www.lodslanica.sk/