Ahojte, pordte kam s detmi v tomto čase, idealne autom alebo v pohode aj kratší let, v smere z BA môže to byť nejake pekne prostredie v Rakúsku, welness, . pripadne aj slovinsko, chorvatsko, polsko, madarsko, česko...alebo letecky možno island, norsko...alebo teplejšie destinacie. Potrebujem vypadnuť z domu aspoň na týždeň a vôbec neviem akym smerom sa pohnuť, budem rada ak mi napišete z vlastých skúseností a odporučíte.
Ďakujem za reakciu hodnu človeka, ktoreho jedina starosť je sedieť tu a vypisovať aj tam, kde nemá čo. thumbsdown 🙂
@maminee To si nevšimaj. My sme chodievali k Zell am see, do Falkenstajneru alebo na Kaprun, je ich tam viac. Prostredie pekné, cenovo na tyzden pre 2 + 2 cca 1500€ + mimo nejaky konzum. Ale boli sme tam vzdy bud v lete alebo naopak v zime tak neviem uplne ze co sa tam da teraz robiť 🙂
My sme boli na Islande - Reykjavik bolo tam krásne, malá mala vtedy niečo cez Pól roka. Veľa sme chodili, mali sme aj kočík aj nosič.. prostredei a priroda faktr krasa plus to šťastie vidieť polárnu žiaru. Domáci sú strašne fajn, ceny v podstate ako inde vo svete, ubytovanie bola najdrahšia položka. je tam Laugardalslaug Geothermal Pool - najvačší azén na islande aj keď tam bolo celkom d
dosť ľudí, pekný prístav, jazerá, v hoteloch ponukaju rozne vylety. Je tam krásne.
Ja odporúčam Prahu alebo Budapešť.... tamojšie ZOO sú úchvatné v ktoromkoľvek ročnom období. V Budapešti je naviac aj Tropicarium. A špičkové kúpele, takže wellness nebude problém zohnať 😉
@maminee ešte ma napadlo ísť pozrieť do Rakúska.. pochodili sme oblasť Salzburgu - tie jazerá v okolí sú prenádherné. Teplo tam nie je ani v lete, takže teraz bude tak nejak podobne, myslím 🙂 Super je aj výlet na GrossGlockner - výťahom na ľadovec. Potom do Kaprunu, ktorý tu už bol spomínaný a smer dole do IT. Prešli sme cez krásnu pohraničnú oblasť plnú mostov a viaduktov až do Benátok. A tam si dať nejaký wellnesík 😉
Teraz bol aj dubaj za fajn ceny a je tam dobre pocasie....
My ideme cez jesenne prazdniny do chorvatska ale na take poznavacie potulky..my mame velke deti uz.som adi posledna slovenka co nebola v chorvatsku😝 cestujeme furt vselikade po svete ale do chorvatska ma v lete nelakalo tak aspon takto teraz..
Jaj prepac az teraz som si vsimla ze kratsi let tak ten dubaj je potom non sense
@maminee
v HR je pár hotelov, kde majú bazeny a fungujú aj mimosezonne, osobne mame overené - Istria Rabac, hotel Hedera alebo ostrov Krk, hotel Corinthia (ten je top pre deti)
S malými deťmi sme chodili skôr po Slovensku, Litovský Ján je fajn, maju viacero hotelov s bazénnmi a wellness.
V Slovinsku je viacero termálnych prameňov - kúpele s hotelmi, tiež sa chystáme ale nemám overené.
@nenne27 V dubaji sme boli v lete aj ked to mi nepride ako nejaky dlhy let.. tiez v lete do chorvatska nechodime , mame v slovinsku v marine taku malu lodku takze ked tak chodime skor tam a odtial mozeme aj do chorvatska aj do talianska, nikto by ma nedostal medzi tu letnu masu ludi v chorvatsku. obzvlast teraz ked ludia ak vobec cestuju tak len po europe. Vlastne ked nad tym tak uvazujem tak vnutrozenie chorvatska alebo vzdialenejsia ale “ primorska “ oblast by nebola odveci len konkretne neviem “ kudy kam “ 🙂
Oman napr?
tak sa trosku "povozte". Daj trebars 3 dni klasicke tatry a 3 dni belianske v nejakych dobrych wellness hoteloch. V belianskych teraz otvorili ten chodnik v korunach stromov, co vyzera by zabava.
a co sa tyka zahranicia. No ja ked neviem, otvorim pelikan a ocumujem a hladam inspiraciu. Teraz sa mi tam napriklad celkom paci Maroko, Petrohrad a Lisabon
@adelka1980 prosim ta mozes hodit tip na ubytko v rejkjaviku?..tiez nad nim uvazujeme s deckami na par dni...da sa teraz celkom vyhodne letenka zohnat😉
@maminee ja by som v tomto obdobi asi tiez rakusko-tirolsko,nejaku mensiu turistiku,bike,wellness-hallstatt,zell sm see a pod...v lete sme boli pri worthersee tsm bolo tiez krasne...ale zas aby vam vyslo pocko...lebo keby prsalo cely cas tak to tiez nie je bohvieco...pokial za teplom tak v tomto obdobi dubaj,oman😉A valticko lednicky areal na Morave je s detmi tiez super..ono aj podla toho kolko chces do toho @ˇ"vrazit"😉
@maminee och..mať tvoje problémy..predpokladám že máš 9 mesačné dieťa..tak neviem kde sa chystáš do Norska či Islandu..
mne by stačilo keby mi niekto vzal deti na 3 dni a ostanem na gauči s nutelou v ruke..