Kam na lyžovačku s deťmi v okolí Bratislavy?

lili777
29. nov 2011

Máte niekto skúsenosť z minulých rokov, kde sa dá ísť lyžovať v okolí BA? Máme aj malinké dieťa a chcela by som len skúsiť staršieho postaviť na lyže. Na to sa mi neoplatí riešiť celú dovolenku. Tak niekde, kde sa dá zbehnúť len na celý deň. Viem o Babe, Kolibe príp. ešte niečo v okolí Modry, ale funguje to tam? Aké sú svahy, vleky, prípadne či je nejaký inštruktor k dispozícii? Možno mám nejaké veľké nároky na okolie BA, ale zaujímam sa preto, či mám vôbec riešiť nejaké lyže alebo nechať tak.

dracik1
5. dec 2011

@lili777 , na Zochovej chate / nad Modrou/ je vedla normalnej zjazdovky "kopcek" pre deti, je tu aj ten pohyblivy pas namiesto pomy. My sme tam boli minulu zimu, vsetko fachčilo a tiez rozmyslame o tom, ze tento rok to tam skusime s detmi. neviem, ci na Babe funguje nejaky detsky lyziarsky vlek.

lili777
autor
5. dec 2011

@dracik1 Ďakujem pekne, zvažovala som, že tam pôjdeme pozrieť. Nevieš či je tam aj lyžiarska škôlka? Ja osobne nemám odvahu učiť lyžovať deti

dracik1
7. dec 2011

@lili777 , neviem ti povedal, ale podla mna ano, my sme obaja s Mm dobri lyziari a na zaciatok ich budeme ucit my...neskor mozno instruktor, aby ich naucil techniku...ale to uz musia stat poriadne na lyziach a musi ich to bavit. Neviem, ake ho mas stareho chlapca, moje dvojcata budu mat v decembri 3,5 roka, nasi su vsak dost vysoki a aj dobre bicykluju, zvladnu aj 6-7 km peso. Takze nejaku tu sportovu pripravu maju 🙂

babulina
19. feb 2012

pridavam najnovsie postrehy zo zochovej chaty, vcera sme sa tam boli lyzovat, skola funguje na objednavku, lebo maju toho vela, 16eur na 1hod, 5eur/2hod stoji ten pohybujuci sa pas co vyvezie deticky na kopcek, velmi sa nam tam pacilo, a urcite pri najblizsej prilezitosti sa tam pojdeme znova lyzovat 🙂

tilly
19. feb 2012

@babulina aky je sneh? nie je mokry a tazky?

babulina
19. feb 2012

@tilly trosku bol mokrejsi, ale smykali sa lyze podla mna idealne, zajtra bude dcera zase na zochovej lyzovat, tentokrat mame dohodnuteho aj instruktora tak mozem dat update 🙂

babulina
20. feb 2012

tak dneska to bolo trosku namrznute, ale malej to celkom islo, len vydrzala s instruktorom asi 35 minut namiesto 50minut co bolo zaplatene ale ved to je celkom uspech, potom uz bola unavena

drobec222
12. jan 2013

Ahojte, mozno je to uz neaktualne ale je opat lyziarska sezona a tu maju dobry prehlad o lyziarskych strediskach http://kamsdetmi.sk/lyziarske-strediska/