Baby čo poviete na návštevu Osvienčimu s 11,5 ročným dieťaťom? Myslíte, že je to vhodné absolvovať to v takom veku? nezanechá to nejakú traumu u dieťaťa? vopred ďakujem za každý názor
Ja som tam bola ako 20rocna... tak male dieta ako uvadzas by som urcite nebrala, je to prisilny zazitok.
Nie.
Mám 12r a nebrala by som ho tam. Ešte s návštevou počkaj, alebo si to pozri bez neho.
Isto nie, dcera bola v 14 v Seredi a plakala tam.
dcéra bola so školou min. týždeň... 14 r deti.
aj si nabrala vreckoviek, ale vraj plakala len učiteľka...
Bola som ako 29 rocna, do barakov som ani nevstupila, velmi tazko som znasala aj to co bolo viditelne a info ktore bolo vonku.
Ja som taka povaha, dieta by som tam nebrala :(
ono je to velmi silny zazitok tam ist - my sme boli s muzom traumatizovany a teda clovek vie ze je to minulost ale proste byt tam.... dieta to musi mat velmi tazko spracovatelne.... Na druhej strane ale tvrdim ze kazdy by tam mal raz za zivot ist... aby sa taketo veci nikdy viac nediali
Ja by som tak stare dieta vzala. Ja som bola s mensimi detmi pozriet Lidice, viem je to neporovnatelne, tam je skor hola luka, ale primerane ich veku sme im to s babkou vysvetlili, zastavili sme sa aj pri pamatniku zabitych lidických deti.
Záleží od dieťaťa, v Seredi chodia do múzea Holokaustu aj mladšie deti...
Bola som tam ako 15-16 rocna a na mna to zle neposobilo. Navzdory vsetkemu je to pekne muesto. 12rocna mozno nebude vsetko vnimat a chapat.
Ja by som tam deti urcite nebrala, ani ja som nebola a ani sa nechystam, nema to pre mna zmysel ist sa tam pozerat, tu historiu vsetci pozname a na jej pochopenie to predsa nepotrebujem vidiet.
Urcite nie, ja som tam videla plakat chlapov...je to velmi velmi silne, my sme mali navyse asi 80rocnu sprievodkynu ktora rozpravala polsko slovensky, uzasny a silny zazitok to bol, ale spracovava sa to tazko
@deti95060810 presne. Dospelak to vnima citlivejsie ako dieta
@mb2021 tento argument jednoducho neberiem, na to aby si clovek uvedomil, ze to bolo strasne, tam naozaj nemusi ist…to viem aj bez toho.
Ja som tam bola ked som mala 21. S deťmi by som tam nešla a vlastne už ani ja
No pre mna v tom veku by to bola hrozna nuda, a pocuvat srdcervuce pribehy ako tam zomierali ludia... och
za mna nie