Žienky, plánujeme first moment, začiatkom júna 2011, malá bude mať cca 10 mes., je vhodná cesta do Tuniska? čomu sa vyhýbať, pri cestovaní, alebo čo je potrebné, pre bábo, nejaká oblúbená destinácia? Budem vďačná, za všetky info.... 🙂
ahoj 🙂 ja by som určite nešla nieco take exoticke...aj ked mam len a len pozitivne skusenosti s Egyptom ci Tunisom...radsej CHorvatsko, Taliansko...proste nieco dostupne autom a pribuznou klimou.... my sa tiez chystame k moru....nasa babika bude mat tiez 10 m.v juli...ale my rozhodne len Chorvatsko...keby nieco sadneme do auta a sme za par hodin spat!!!
my ideme do talianska Bibione asi 3 junový týždeň
ahoj, my sme boli na ibize... all inclusive, bolo tam uuuplne uzasne. uzasne sluzby, uzasne vsetko.. ale to len preto, ze sme nesli cez darmozravych slovakov. isli sme cez neckerman... uz 2x som neolutovala, ze sme tak urobili 😉
vsetko bolo super, ale male deticky tazko znasaju zmeny tlaku, nasa hrooozne plakala pri vzostupe..
ahoj, my sme boli asi tak s jedno ročnou našou bambuľkou na menorke. v španielsku nebolo až tak teplo. keď máme deti, tak sme úplne vylúčili egypt, tunisko. aj kôli teplu, aj hygiene, neviem, s deťmi tam ale boli kamošky a tie si chválili. aj grécke ostrovy sú super, kréta, cyprus, aj rodos, no grécko teraz ísť v tej kríze čo tam majú... my uvažujeme o bulharsku, kde je taký vodný svet, ale máme už trošku staršie deti. chodievame letecky, autom by to bolo asi veľa pre deti, neviem, ...
ja by som tiez odporucila nieco ine ako tunis, egypt, turecko....skor ako pise janica taliansko alebo chorvatsko..ked osm bola minuly rok na dovolenke v tunise, boli tam s nami v lietadle aj rodicia s vacsimi detmi ako je 10 mesiacov, ale deticky dobre nezvladali tu klimu, cestu lietadlom, celu cestu preplakali, na hoteli som ich videla, rodicia nespokojni, lebo tam nebola pitna voda, ziadne presnidavky, jedlo, ktore by im vyhovovalo.....to je moj nazor.....urcite by som na takuto destinaciu pockala do troch rokov aspon.....
ahojček, neboj, maličkej sa nič nestane, my sme leteli s 11mesačným synčekom v auguste do Turecka a bolo super, žiadne problémy, choroby, nič... jedol všetko z ich kuchyne (iba mliečko sme si doniesli), teplo tam bolo riadne, ale malý to ani necítil, nedaj sa odradiť, ak chceš choď, nás tiež všetci odhovárali, aj maminy tu z MK, ale rozhodli sme sa, že ideme a lepšie sme ani nemohli urobiť... držím palce a užite si to 🙂 my ideme v auguste zase do Turecka 😀 letecky, malý to ani necítil, a tie tlaky? daj jej pri stúpaní čajík, ani to nepocíti, lebo sa bude sústrediť na pitie...
ahoj. my sme boli toho, vlastne uz minuleho roku v polovici juna v Tunisku a dcera mala vtedy 16mesiacov.
tam sme isli s horuckami 😒 a ked sme dosli ako keby jej uz nic nebolo. cakalo nas chladnejsie pocasie 26°C takze sme boli dva dni vo vnutornom bazene kde bolo super a dalsie dni sme boli uz na plazi a pri bazene. mali sme najviav 30°C takze bolo to super. mala sa nevedela nabazit vody. isli jej zubky takze moc ani nejedla len mliecko si pytala. s vodou sme nemali problem, kazdy den nam doplnali minibar a ked nam dosla tak sme si opytali. v Egypte je ovela horsia voda ako v Tunisku. a ked este kojis tak mozes ist kamkolvek, ak pije umele tak vlastne tiez 🙂 .
a let zvladla uplne v pohode, take male babatka to zvladnu lepsie ako vacsie deti 😉
akurat s tymi vyzivkami bol problem, nemaju tam nic take. ale moja dcera take ani nechce papat takze nam to nerobilo problem 😀
ja si myslim, ze ked ides do dobreho 5* komplexu, tak tam ti nejake hygienicke peripetie nehrozia... a jun je uplne v pohode, to tam este nebude tak teplo... 😉
My sme boli v júni letecky na dva týždne na Kréte. Malý mal 18 mesiacov a bolo naozaj super. V hoteli sme dokonca dostali na izbu detskú postieľku a pri jedle vždy detskú stoličku 😉 Inak boli sme all inclusive, hotel Louis Creta Princess - dpopručujem 😵 😵 😵 Dokonca sme si prenajali auto aj s autosedačkou a obzreli sme si ostrov 😉 inak - určite by som nešla s malým dieťaťom na krajín ako sú Egypt, Turecko, Tunis a pod. Netrvrdím, že tam má problémy každé dieťa, ale väčšina z nich určite. Aj dospelí majú čo robiť... 😒
Ahoj,,,ja si tiež myslím že v pohode aj Tunisko. 😉 My sme v lete tiež boli, to už mala malá sice 2 roky,,,ale ako s 15 mesačnou sme boli v Egypte.....a všetko super,,, 🙂
my sa chystáme v lete s ročnou dcérou bu´d do Talianska alebo Chorvátska.....do Egypta ani Tunisu ani do Turecka by som nešla, možno sú to len predsudky,ale bála by som sa zdravotnej starostlivosti v tých krajinách,keby sa niečo stalo. malé dieťa si vyžaduje špeciálnu starostlivosť,nie iba nejakého hotelového lekára. a bála by som sa aj vody... letecky neplánujeme ísť,lebo si neviem predstaviť,ako by sme sa do lietadla zbalili....
my sme boli v Taliansku ked mal drobec 9M a bolo super, ostali sme tam 2 tyz, isli sme autom, cesta uplne bez problemov, krasne more, pieskova plaz (drobec sa tam vyhral a strasne sa tesil z piesku), more bolo plytke (mohol tam 4nozkovat).... taliansko odporucam 🙂
Toto je nahodou velmi dobra otazka, maly bude mat v lete rok a tiez zvazujem. Takza dakujem za tipy a autorke za otazku
tiez sme to riesili, ked dcera mala 10 mesiacov a nakoniec sme sa rozhodli pre taliansko.. bala som sa letu s takym maly dietatom, chcela som ist radsej autom.. dalsie leto sme uz boli v turecku a potom v egypte a bolo super, ziadne problemy sme nemali..
Ja by som s babom letecky určite nešla.Babatka su abslutne nevyspytatelne.Minuly rok sme boli s malym v Chorvatsku a museli sme nahle kvoli nemu balit a utekat domov.Na druhy den ho už aj operovali v Blave.No byt niekde letecky ,tak nemam možnost takt narychlo ist domov a operovali by ho v dakej exotickej krajine.Dakujem,neprosim.Tiež cesta do Chorvatska nam trva 8h a ked ides letecky,tak sa treba najskor dopravit na letisko-ja to mam na 1 a pol h,potom 2h čakat na letisku,samotny let trva ason 1 a pol h,častokrat viac,no a este vybavovačky na letisku a transfer do hotela-to je dalšia aspon 1h.Ciže minimalne je to 6h a ked meška lietadlo,tak sa to može riadne predlžit.Znami ostali trčat na letisku 12h.No a ked je daky pruser,tak sa ani domov nevieš dostat.Si viazana na lietadlo.My sme sa potom ešte na konci leta vratili na naše miesto do Chorvatska , konečne to vyšlo a bolo všetko OK.
ahoj,my sme boli smalou ked mala 5 mesiacov na Rhodose a bolo to uzasne, aj napriek tomu ako nas vsetci odhovarali.... uzili sme si to, mala bola uplne ukazkova!
tento rok sa chystame k moru,, a asi KOS, vybrali sme naoza luxusny hotel , takze ziadne obavy nemame...
co sa tyka Egypta uz by ma odradila ta dlha cesta s babom,,to je otravne,,,bola som tam bez mimi a mala som co robi aby som obsedela,,, a dalsia vec aj dospelaci sa odtial vracaju s hanckami a grckanim,,,takze as by som sa bala,,ale je to individualne... a Tunis,, poodbne ako egypt... poodbny nazor...ale zas ked vyberes luxusny komplex drahsi,,nemal by byt problem!!
a Turecko je ako stvorene pre rodinne dovolenky, zase ale lepsie, drahsie hoteli! 5 hviezdiciek a viac .
Zial 3 aj 4 hviezdy su niekedy malo 🙂 ... takze vela stastia dovolenkari 🙂 ...
pre deti urcite grecko, turecko letecky a ked autom , tak chorvatsko, taliansko.
neviem, ci tunis... ale my sme boli s 10 mesacnym v turecku a v pohode a tunis a turecko su podobne krajiny...
inak k tym hnackam, my sme boli so starsim v 5 hviezdickovom luxusnom komplexe na menorce, co je europa a aj tak tam dostal hnacky a vracacky, cize je to mozno za jedno a lekarska starostlivost je vyborna aj v tunise aj v turecku... kamoske sa stalo, ze skoncila v nemocke v turecku a vraj bola ta nemocnica ako 5 hviezdovy hotel a pristup personalu uzasny... no ale snad take "sluzby" nikto potrebovat nebude
a ak tunis alebo turecko, tak jednoznacne 5 hviezdovy komplex... a cez dobru cestovku...
a vyberaj destinaciu s co najkratsim letom a hlavne do turecka sa vacsinou lieta v noci, katastrofa... 🙂
Ja by som s takym malickym dietatkom tiez nesla mimo Europu. Tunis, Egypt a pod. maju uplne inu klimu a male babatka sa vseobecne horsie prisposobuju. Nejde ani tak o hygienu podla mna, pretoze v tych 5 hviezdickovych hoteloch sa na hygienu urcite dba, ale je to predsa len uplne ine podnebie a ina klima, ktorej sa tazko aj dospeli prisposobuju... Volila by som asi Europu 😉
minuly rok sme boli v grecku, na zakynthose, dcerka mala 15 mesiacov, isli sme na all inclusive, ze jej nieco na papanie vzdy vyberieme...nikdy viac! nase babo schudlo, lebo ju v jedalni zaujimalo vsetko ine okolo - ludia, deti, zvuky, bolo to vzdy na hodiny a o nervy ☹, nekupala sa, lebo vodicky sa bala (kupanie doma miluje), ku koncu dovolenky sa osmelila, ale to uz bola chorucka ☹, na antibiotikach...zacala nam tam samostatne chodit, tak sme boli stale v strehu, na konci dovolenky nam este padla z postele na hlavicku, no pech jak prasa, nevedeli sme sa dockat navratu domov 😅...a tunisko, turecko, egypt by som s babom a malymi detmi urcite neriskovala, sama som bola v egypte dvakrat, v cistuckych spickovych hoteloch a aj tak som dostala faraonovu pomstu, trvalo to sice 2-3 dni ale myslela som, ze umriem, jedlo islo z kazdeho otvoru 😅 a tie krce nechcite zazit!
my sme boli v juni v Grecku na Rodose, mala vtedy mala 10 mesiacov. Mali sme aj detsku postielku na izbe, bolo super. Do Tunisu a inej exotiky by som ale nesla.
Ahojte maminky, nemate niektora skusenosti s Aparthotel Green Village Resort v Lignano Sabbiadoro? ake su plaz v tejto lokalite?
straaasne pekne dakujem za odpovede...
Ahojte, ja som bola minuly rok so 7 mesacnou dcerkou v Turecku - Side a bolo perfektne. Vybrali sme si baby hotel, mali sme detsku postielku, strava bola perfektna. Malej som tam kupila Papers plienky v lekarni a aj vyzivy HIPP. S nicim nebol problem. Ideme do Turecka aj tento, dcerka bude mat 19 mesiacov, vybrali sme iny hotel. Uz sa velmi tesime, letime 8.6. Kvalitne sluzby a servis. 🙂 🙂
ahojte,my sme boli minulý rok v taliansku,to mal Martin 2,5 roka,rok predtým sme strávili na slovensku .No a tento rok ideme do chorvátska...asi by som naozaj mimo Európu nešla,hlavne po tom,čo všetko sa tam deje..istota,že sa môžem kedykoľvek zobrať a odísť je prvoradá...hlavne pri malých deťoch... 😉
Ale je to len na Tebe,aké recenzie si si o tom mieste prečítala a či tomu 100% dôveruješ,aby si nebola prekvapená...
jani, ja by som tiez urcite neisla na takuto exoticku dovolenku, ja osobne nemam moc rada destinacie ako tunisko, egypt...jednoducho neposobia na mna bezpecne...my uprednostnujeme napr. taliansko, chorvatsko...so synom sme boli prvykrat tiez ked mal 10 mesiacov v taliansku autom a uplne perfektne zvladol cestu, celu noc prespal v aute a rano sme uz vyvalovali na plazi 😉 A toto je tiez coho by som sa ja s takym malym dietatom bala...cestovat lietadlom, este nema take male babo narok na vlastne sedadlo a mat ho na kolenach? Neviem, je to vec nazoru, viem ze cestovanie autom je mozno este nebezpecnejsie, ale my cestujeme aj v noci na dovolenky a vtedy su aj cesty prazdne, uplne pohodlie..takze to bol moj nazor....prajem stastne rozhodovanie a este krajsiu dovolenku!!!
Ahoj nemyslim ,žeby bol problem cestovať s malým dieťatom,prvy krat sme boli ked malá mala 6mesiacov ale len Chorvatsko a od 1,5roka to bolo Turecko a Rodos a služby perfektne....
Ahojte baby, ja som sa pytala mojej dr tiez na cestovanie. V juli budeme mat rok a ona my povedala takto. S malym dietatom by sa vobec nemalo cestovat kym nema za sebou zakladne ockovania, cize do 15teho mesiaca. Ale kludne chodte, k moru a tak.. Tak som sa pytala, ze ci hocikam, alebo odporuca nieco vynechat. A na to mi povedala, ze okrem Bulharska, Rumunska by sla v pohode v Europe kamkolvek. A do Bulharska, rumunska preto nie, lebo tam maju epidemie osypok a tie sa ockuju az teda v tom 15tom mesiaci. Som si to potom hladala na nete a nasla som, ze tie osypky su takmer vsade chytitelne, ale teda v krajinach, kde sa proti nim ockuje je riziko vyyyrazne mensie ako tam, kde je ockovanie dobrovolne alebo ziadne. A specialne tam bolo ze Bulharsko ma na konte az 90% zo vsetkych pripadov nakaz a ze su sprevadzane takymi komplikaciami ako su encefalitida, pneumonia a opuch mozgu, zapal mozgu a podobne.
Tym som chcela len dat toto do povedomia a teda radsej vybrat akukolvek inu krajinu, ale tieto dve radsej pred 15tym mesiacom vynechat. A inak ten Tunis znie dobre 😉 Tiez si myslim, ze s letom problemy nebudu, kamoska lieta pravidelne s malym uz mozno od jeho 5 mesiacov, ak nie skor. A ak to bude nejaky slusny hotel, tak pohoda
určite by som uvažovala o Chorvátsku,nie je tam také ostré slnko ako v Tunise.Dospelý človek má čo robiť,aby vydržal tie teploty.