Ahojte mam strasnu dilemu . Neviem ci iba ja tak stresujem s tohto . Chceme sa ist kupat dcerka ma 15 mesiacov chcem sa opytat je lepsie sa ist kupat niekde na jazero alebo na kupalisko ? A je vhodne v jej veku ist sa kupat este na taketo verejne miesto ? Dakujem za odovede . A este otazocka kde je najelpsie v banskobystrickom alebo nitrianskom kraji dakujem
Syn mal minule leto 10-11 mesiacov a kupali sme sa cely cas, aj pri jazere aj na kupalisku. K jazeru som mu brala nafukovaci bazenik a tam som mu priniesla v kybliku vodu. Akurat som davala pozor, aby nesedel v mokrom a po kupani dobre poumyvala. Dcerska si to urcite uzije, neboj sa 🙂
@lucilaines
@angie2013
@deti95060810 ale baby co je zdravsie :D
Jasne ze jazero. Bazeny su plne chemie
Z hľadiska zdravia poradie more, kontrolované jazero, kúpalisko.
mala som na skole parazitologiu a mna na jazero uz nikto nedostane :D
@zooeynka v jazerach su same sinice,ktore mozu sposobit vela vaznych ochoreni. Takze za mna radsej chlorovy bazen.
@stanulienkat to je priroda ;)
@stanulienkat fu
@jajajajka zo zdr. hľadiska nie je ani jazero žiadne výhra.... 😉
Ahoj! Ja som toto vždy dosť riešila. Syn je vodný živel, má 2,5 roka a doteraz sa kúpal len v mori, jazere s kontrolovanou kvalitou vody alebo v bazéne určenom len na plávanie bábätiek so slanou vodou. Ja sama neobľubujem z hygienických dôvodov kúpaliská, wellnessy, kde sa počas krátkej doby okúpe kvantum ľudí - veľmi teplá voda, množstvo chlóru, pot a asi aj iné biologické záležitosti, pozmývané opaľovacie krémy - skoncentrované v malom objeme vpodstate stojacej vody. Ideálne miesto na zarobenie si na gynekologický problém, malým deťom na infekciu uší alebo očí. Nehovoriac o mykózach na nôžkach a kope ďalších vecí...
Z jazier v banskobystrickom kraji odporúčam Klinger a Kolpašské jazero (štiavnické tajchy), každoročne sa tam kontroluje kvalita vody a už dlhodobo vychádza dobre.
@zooeynka Minulý víkend mal Kolpašský tajch 22 stupňov. Žiadny termál veru 😀 ale nám to nevadí. V Chorvátsku malo more týždeň predtým okolo 17 stupňov, takže sme sa vlastne vytešovali, že aká príjemná voda. Je pravda, že Štiavnické jazerá sú celkovo chladnejšie - najviac sa mi zdá studené Počúvadlo, čo je asi najviac tak dovolenkovo prispôsobené, čo je škoda - tam som aj v auguste mala sem tam kŕče v prstoch. Ale musím povedať, že ten Kolpašský tajch býva v strede leta už veľmi príjemný - jasné, bazén to nikdy nebude, doteká tam stále studená voda ale keď je ozaj teplo, je to na osvieženie a zaplávanie veľmi fajn.
za mňa kúpalisko.... Kvôli bezpečnosti....