Prosim Vas, neviete ci ked pojdeme na “slepo” najdeme v okoli jazera Bled nejake ubytovanie.
Na internete nevieme najst nic za ruzumnu cenu.
Ďakujem
prave sme sa vratili z tej oblasti, lacne ubytovanie tam nehladaj lebo nenajdes. je tam brutalne vela apartmanov, hotelov, ale lacne nie....
najlacnejsie su tam kempy a aj tie su ovela drahsie ako v inych castiach SLO
detto strava
a priprav sa na veeeeela ludi v kazdej hodine
parkovanie 3e/hod
parkovanie pri lodenici (zapadna strana 6eur za hod)
my sme byvali bohinjska bistrica
Veru, ja som bookovala ubytko pri Blede na koniec augusta ešte v júni a už bol výber nič moc, naslepo by som nemala odvahu
inak baby ak budete chciet ist na hrad tak navstevu ozelte a tie prachy radsej minte inak..... neoplati sa tam ist, v podstate par miestnosti, nic zaujimave
radsej si sadnite niekam na kremes s deci vinkom (8,9e) s vyhladom na hrad
@lucik194 ďakujem za typ, aj za ušetrené €, musím priznať, že hrad sme mali v pláne. Ak teda môžem poprosiť, potešia nejaké typy, možno pekné výhľady, miesta na počľapkanie v jazerách... Zatiaľ máme v pláne urobiť kolečko okolo Bledu, gýčovú foto s blejskym srdcom, výšľap na Malú Osojnicu, tiesňavu Vintgar. Chceme zajsť aj k jazerám Jasna v Kranjskej Gore a Bohinj (tu asi len okolie Ribčev Laz a Ukanc? - nie som zatiaľ 100% rozhodnutá pre konkrétne miesta). Takže privítam nejaké nápady zhruba v tomto okruhu, zvažujem ešte nejaké vodopády, najviac sa mi pozdáva asi Peričnik.
minuly rok sme boli zo severu od krajnskej gory tento rok od juhu v bohinjskej bistrici
Bled je ako Strbske pleso s tym rozdielom, ze nie je znicene, povodna kupelna architektura je zachovana ale tiez platis za vsetko
ked pojdete okolo jazera - tak 1000 ludi urcite stretnete (v peknom pocasi) je to nekonecneeeeee, za mna na biku, len nie peso.... nie je to dlhe tak podla mna 7 km, len tych ludiiiii
Bled a okolie (juzna strana) je komercia platis za vsetko, hlavne majte ubytko s parkovanim
kupat sa v Blede da, ale hocikde nevlezies do vody, pri lodenici na zapade je plazicka,ale my sme boli priamo pod hradom v “bledskych kupeloch” , upravili brehy, su tam mola z ktorych skaces, smyklavka, mostik.... (zaplatis sice ale boli sme s detmi, priorita je jasna😉)
a teraz k vyletom
za mna jazero Jasna je vsade ospevovane, to ano krasne, IG plny fotiek ale furt je to mlaka .....inak je to umele jazero, zastavit sa ked ides okolo a urobit foto do IG a ist prec....
Bohijnske jazero sa okupes, krasne okolie, Ribcev laz a Ukanc su len dedinky, nie je tam co vidiet, treba ist nad ne na Savica vodopady a Slap Mostnica (vstupne)
v oboch pripadoch mas na vyber doviezt sa do dediny pod nimi autom zaplatit 3eura/hod a turistikovat alebo to nechat niekde v udoli okolo Bohinjskej bistrice na P+R a odviezt sa shuttle busom zadarmo, chodia busy nacas, len si zavisla na case...... Z Bistrice chodi 9 roznych liniek.
tiesnava Vingar je krasna, veeeela ludi a najdrahsia co sa tyka ceny ( vstupne), zo zaciatku sme isli krok za krokom v rade ako skolkari, potom sa to roztratilo, v dedine sa vsade parkuje 10 eur na cely cas co tam budes
Pericnik je paradny, pod nim zaparkujes, vyjdes hore pofotis zhora zdola, 30 minut 😉
a vyhliadky nad Bledom? je jedno ktora, kazda je ina...,no musis k nim vyslapat 😂 hlavne nech je pekne kvoli vyhladu
@lucik194 ďakujem za info, zvážime nové možnosti ☺️
@ak_tak0202 urcite budete spokojni
Zvazila by som napriklad kanoning(ak nemate male deti) hoc aj namiesto Vintgaru, ktory je otrasne preplneny. Su tam perfektne moznosti a okupes sa v krystalovej vode v malej skupinke ludi. A potom odporucam skocit na kavu do talianska cez mangart
Priamo v Blede za prijatelnu cenu naslepo asi bez sance. V lete je to preplnene turistami, tak to by som asi na slepo neriskovala. Ale mozno niekde v okoli zozeniete.
My sme pred par rokmi vychytali super cenu v hoteli priamo pri jazere. Vecer sme pozerali, kam by sme tak mohli ist a vyskocila na nas ponuka hotel pri jazere, ze maju poslednu izbu s brutalnou zlavou. Tak sme nevahali a rano sme sli. Boli sme fakt spokojni. Tak mozno ak vam nevadi ultra last minute, skuste googlit, nieco mozno najdete.