Ahojte, máte aktuálne info o prístupnosti Jánošikových dier teraz po tej pohrome? Má význam ísť tam s deťmi na výlet
@rooni a ako dlho trvalo všetko prejsť?
no my sme presli dolne a nove cele a horne nie cele a trvalo nam to take 3 a pol hodiky 🙂
@rooni Dakujem za info............ešte posledná otázka. Tam asi miesto na oddych je len tak popri chodníkom..........niečo také ako bufet? Aby sme sa vedeli nabaliť
je tam aj jeden bufet na mieste kde sa stretaju vsetkty .,diery,, XD taky maly drevenny domcek, ale neviem co tam predavaju neboli sme vnutry 🙂
Kocky, nemohli by ste dat presne info o vylete na Janosikove diery? Trasa, kde zaparkovat autom, a tak pod.
@svetluska82 autom sa da zaparkovat na parkovisku Terchova-Biely potok pred hotelom Diery a odtial zacina aj turisticky chodnik 🙂
a s kolko rocnimi detmi sa tam da ist............ ??
My do Terchovej chodime pravidelne, zamilovali sme si ju. Parkovat sa da priamo pred hotelom Diery, ale po Terchovej jazdi turisticky vlacik, ktory ma zastavku aj na Dierach.
Turisticke chodniky su tam tri.
1. Dolne diery - su najmenej narocne a tie davame zakazdym ked sme v Terchovej. S malym sme tam boli prvy raz, ked mal necele 2 roky. Samozrejme v nosici. Dcera aj syn ich zvladli peso od svojich od 3 rokov.
2. Nove diery sme dali tento rok, to mal syn 6 a dcera 4 roky. Su trosku narocnejsie (rozumej dlhsia trasa, viac rebrikov, ale v pohode sme to zvladli).
3. Horne diery su narocne, dokonca v nepriaznivom pocasi (dazd, sneh a pod) uzatvorene a neodporucaju sa. Tie by som s detmi dala si az o rok, dva. Ked budu mat 6/8 ... ?
Dolne a Nove diery koncia pri Podžiari (tam je ta chalupka, co spominate), predavaju klasiku - pitie, keksiky. Na Horne diery sa ide od tejto chatky.
My si planujeme minimalne pol dna na Diery .... cestou sa zastavime pri takom kamienku, onakom listocku, tam je taky hribik, cestoui je potocik, takze vodaaaa ... citame si naucne tabule, oddychujeme na Podžiari.
Zvykneme dat taky okruh - vlacikom k Dieram, tie prejdeme a ideme dalej do Štefanovej, v lete si poziciame kolobezku a ideme spat do Terchovej. Pekny vyletik 🙂
Tolko moj nazor 🙂 snad niekomu pomoze.
Ahoj mi sme tam boli asi pred dvoma tyzdnami a vsetko pohode, krasny vylet 🙂