Išli by ste teraz na trhy do Viedne?

Včera o 10:05

Máme dilemu - s deťmi sme chceli ešte do vianoc/počas sviatkov ísť na trhy do Viedne, keďže doteraz sme pracovali a nebol čas. Ale po tom útoku včera muž odmieta akékoľvek trhy, že nebude zbytočne riskovať. Mne to je ľúto, lebo deťom sme o tom už hovorili a tešia sa. Aj ja som po dlhšom čase chcela zažiť také väčšie trhy. Odradí vás niečo takéto, alebo to skôr beriete tak, že nešťastie sa môže stať kedykoľvek?

deti95060810
Včera o 10:06

išla by som... do Viedne v pohode. aj Budapešť OK

januska12323
Včera o 10:13

Tak choďte do Bratislavy alebo niekde inde keď sa muž bojí.

mamina7070
Včera o 10:13

nesla by som Vieden je uz min pol na pol moslimska, je to podla mna riziko

ivik4
Včera o 10:15

Hej sla by som, boli sme teraz na Mikulasa
Ale my sme vo Viedni casto. Ozaj by som nemohla nikam chodit a nic robit keby sa mam stale báť.
To ale nic nemeni na tom ze plne chapem ked niekto nepojde

66simonka66
Včera o 10:22

Aj my sme nad tým rozmýšľali. Rozhodli sme sa, že nepôjdeme. Vôbec sme na trhy nechodili, tento rok sme chceli ísť prvýkrát, ale rozmysleli sme si to.

prdolatanacestach
Včera o 10:27

Ak rozmýšľaš nás rizikom, nemôžeš ani vyjsť z domu. Čo sa týka bezpečnosti, s Viednou nemám problém. Skôr by som nešla do centra kvôli tomu miliónu ľudí, čo tu stále je. Uprednostnila by som radšej menšie trhy mimo centra.

luliu
Včera o 10:34

Tak choďte na trhy do Schlosshof - tam nič také nehrozí, je to vo vnútri zámku a síce sú maličké, ale peknucke

gab1sol
Včera o 10:40

Ja mám pocit, že sa to už deje hádam každý rok. Ale stalo sa to, čo sa stalo. Obvykle po takej udalosti sú všetci viac obozretní, takže by som to vnímala asi bezpečnejšie. Ale trhy pred radnicou som posledné roky vnímala tak, že tento rok sme nešli. Kvantum ľudí, človek sa tam prediera, nič poriadne si nedá, lebo rady dlhé… Tento rok sme išli do Schönbrunnu, tie boli fajn, menej ľudí, my sme vychytali bez dlhých rád. Ale akurát sme sa dostali do zápchy, kde sme dosť dlho čakali na parking. Ale to sme asi vychytali dosť nešťastnú hodinu, lebo pri našom odchode už zápcha nebola žiadna, premávka plynulá. Boli sme v nedeľu cca o piatej. A tieto trhy sú z vášho pohľadu aj bezpečnejšie - sú v uzatvorenom nádvorí - tri vstupné brány sú otvorené, ale sú na miestach, kde sú celoročne osadené tie betónové zábrany/stĺpy, takže tam asi nikto nebude vedieť vpáliť autom na trhy.

melanta
Včera o 10:50

@mamina7070 nešír paniku písaním úplných bludov. Pol na pol? Ak si dobre pamätám, tak pri poslednom sčítaní boli moslimovia vo Viedni pod 20%, takže písať že moslimovia sú minimálne polovica je šírenie blbých hoaxov.

anonym0001
Včera o 10:57

Nesla. Ale nie kvoli tomu incidentu vcera. Kvoli tomu, ze je to masovka a nechcelo by sa mi tam predierat este aj s dietatom a mrznut v hodinovych radach. Clovek si to vobec neuzije, strata casu a energie. To uz radsej Bratislava.

ahhola
Včera o 11:04

AT vidim mierne optimistickejsie, ako DE, sla by som, chodime od 89.bez prerusenia a stale sa este dokazeme cudovat, ze mozme😅.
Vcera sme si tak kladli otazky na nemcurov, natahali to tam, krmia to, vytiahli to do civilizacie zo stredoveku a hostia ich za to pozvanie k plnemu stolu vrazdia. Nuz, nas nechceli po vstupe do eu, 7 rokov cakania na vstup na ich pracovny trh, tychto zivia zadarmo, s nadsenim. A ze by nam mali co kompenzovat, za obe vojny a 60 000 nasich spoluobcanov. 💥 Wir schaffen das...

ahhola
Včera o 11:07
jenn7
Včera o 11:10

@mamina7070 tebe musi sibat.

melanta
Včera o 11:13

@ahhola a vieš prečo to tak je? Pretože z 10 narodených moslimských chlapcov sa 8 volá Mohamed. Ale z 10 narodených nie moslimských chlapcov sa každý volá inak - Sebastian, Christian, Thomas, Alexander, Dominik atď. Tak logicky potom meno Mohamed vyjde ako často používané meno. Ale k článkom na webe je potrebné pripojiť aj mozog. Percento menšiny v krajine či meste je potrebné posudzovať podľa sčítania reálnych ľudí, nie podľa mien, ktoré majú logiku ako píšem v úvode tejto reakcie.

jenn7
Včera o 11:15

Byvam vo Viedni a nie, nesla by som na trhy. Nie z dovodu bezpecnosti, ta je tu na velmi vysokej urovni, ale z dovodu obrovskeho mnozstva ludi. Nic z toho nebudete mat, strasna masovka. Vcera som isla z prace okolo Stefanskeho bez srandy centimetrovymi krokmi a este mi ktosi aj bundu puncom oblial.

ahhola
Včera o 11:24

@melanta mohamed ma vela mutacii, muhamad, mohammed, muhamadu aj tak je najrozsirenejsie vo Viedni??? Kontrolky nic?
Zobudis sa onedlho v kalifate, ty mozog.

mamina7070
Včera o 11:35

Udaje z juna 2024
35% zo vsetkych ziakov vo Viedni praktizuje islam, v siestich okresoch viedne je to nad 50%, vo viedni sa staci prejst aby to clovek videl
nemam problem s islamom ako nabozenstvom ale so zvysujucim poctom stupa riziko radikalizacie a potencionalneho rizika najma na aktivitach v kontexte nabozenstva ktore je v Rakusku uz v mensine

naposledy v auguste sa rusili koncerty vo viedni pre teroristicke hrozby

lucia13022023
Včera o 11:37

Išla. Ono nešťastie sa fakt môže stať všade. Keby mam takto myslieť nejdem nikam. Ani na dovolenky, festivaly atď.. Ak sa bojí, chápem, akceptovala by som jeho názor a skúsila nájsť kompromis aby boli spokojné aj deti, aj ty a aj muž.

denimol
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibrunova
Včera o 11:40

Sestra bola teraz a že napodiv sa jej páčili viac trhy bratislavské ako viedenské

petracandle
Včera o 11:48

Kľudne ma volajte paranoidná krava, ale ja už pár rokov nechodím na vianočné trhy v západnej Európe, práve kvôli riziku teroristického útoku, nakoľko je tam obrovské množstvo moslimského obyvateľstva. Jasné, že zlé sa môže stať aj na dedinke na Orave, ale v západnej Európe sa každý rok niečo udeje na trhoch. Je to hrôza kam sme to dopracovali

lenka567899
Včera o 11:53

@mamina7070 o tom vieš že ten chlap čo urobil útok nebol Muslim? Ty 🐮

ahhola
Včera o 12:04

@lenka567899 to vies, ze bol zo SA?💥

Pôvodní obyvatelia vyznávajú islam a sú Arabi. Okrem nich tu ale dnes žije asi 8 200 000 prisťahovalcov a to z: Indie 1 500 000, Bangladéša 1 500 000, Filipín 1 200 000, Pakistanu 1 000 000, Maroka 1 000 000, Jemenu 800 000, Indonézie 600 000, Srí Lanky 400 000, Sudánu 250 000, Libanonu 150 000, Sýrie 100 000, Eritrey 100 000, Turecka 80 000, Európy 70 000 a USA 30 000.

Národným náboženstvom je islam, ktorý oficiálne vyznáva 100 % obyvateľstva. Neoficiálne údaje sú ale nasledovné: sunnitskí moslimovia 81,5 %, šiitskí moslimovia 11 %, katolíci 3,5 %, 2,5 % hinduisti a 1,5 % budhisti.

denimol
Včera o 12:07

Já by som išla. Trhy vo Viedni majú krásnu atmosféru, bola som tam už štyrikrát.

chymena
Včera o 12:22

Suseda ma firmu vo Viedni a so synom tipujú kto by mohol byť naozaj Rakušan čo je tam toľká čiernota.
Nie je to dobre.

lenkakravcova
Včera o 12:38

@melanta a hlavne útočník ani nebol muslim. Bol to občan Saudskej Arabie, ale podporovateľ Mosadu, verejný kritik islamu a podporovateľ ADF. Z islamskej komunity bol ten človek vylúčený a v Saudskej Arabii ma resty - rozsudok za znásilnenie. To, že bol lekár mu asi pomohlo dostať sa do Európy. Ale morálne bol dosť nízka skupina..

lenkakravcova
Včera o 12:39

@ahhola bol zo SA, nebol muslim, bol podporovateľ Mosadu, vlastizradca v SA a bol tam odsúdený za znásilnenie.. tak zdrhol, islamská komunita ho vylúčila a on verejné dával stanoviská proti islamu.

lenkakravcova
Včera o 12:39

@mamina7070 toto nemá nič spoločné s islamom.
Terorista bol proti islamu.
https://www.facebook.com/muslimovia.sk/posts/pf...

ibatanecnica
Včera o 12:43

@anonym0001 tiez by som nesla kvoli tej masovke. Alebo radsej cez tyzden. Neviem dokedy su.

mircalla
Včera o 12:46

Nie, ale nie kvoli utoku. Raz som bola, mrte ludi vysoke ceny, jedlo o nicom, akoze mna toto neberie
Rozmyslala som na Schloss Hof a aj to som zavrhla