Hrebienok, keď nie som očkovaná

radussska999
23. okt 2021

Ahojte baby, chceme ísť s drobcom na výlet,ale na Hrebienok sme sa chceli vyviesť .Je pravda,že pokiaľ niesom očkovana (test mám),tak môžem ísť jediné peso ??

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nikpa
23. okt 2021

@radussska999 my sme išli pešo aj s kočíkom, v pohode prechádzka, skôr by som sa teraz bála, že stretnem medveďa 😅😃 lebo tam ho stretneš už aj pri hoteli.

radussska999
autor
24. okt 2021

@viestta ja by som peso kľudne šla..ale z Hrebienka chceme ísť na vodopády,tak som chcela deobcovi "skrátiť" túru

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuvelyn
24. okt 2021

My sme boli v septembri v Tatrách, kedy uz mali OTP režim a okrem jednej jedinej reštaurácie na Štrbskom to nikto nikde nekontroloval. Vždy ked sme vyťahovali Covid pass nás stopli že ich to nezaujíma 🤷🏼‍♀️ ale záleží asi pd aktuálneho perosnalu...

staronova
24. okt 2021

Vcera sme sli na Hrebienok pozemnou lanovkou. Pri nastupe kontrolovali aj ruska, pri pokladni ockovanie. Naozaj nepustia nikoho. Ludi s beznym textilnym ruskom vracali von zo stanice.

erickatt
24. okt 2021

@radussska999 vodopad je kusok. A hej, treba test a respirátor

basska_b
24. okt 2021

@erickatt Test alebo kompletné očkovanie? To sú dva rôzne režimy. Podľa textu, ktoré niekto skopíroval vyššie, len plne očkovaní. Tam ide totiž o to, že podľa covid automatu by potom lanovka tohto typu nemohla premávať

dadis
24. okt 2021

@basska_b

Horské stredisko Starý Smokovec

Pred vstupom na pozemnú lanovku zo Starého Smokovca na Hrebienok je potrebné preukázať sa potvrdením o kompletnom očkovaní proti COVID-19. (*platí od 16.10.2021)

Za kompletne očkovanú osobu sa považuje osoba, ktorá je 14 dní po druhej dávke dvoj-dávkovej vakcíny, alebo 21 dní po jedno-dávkovej vakcíne, alebo 14 dní po akejkoľvek dávke ak osoba prekonala ochorenie COVID-19 za ostatných 180 dní. Neplatí pre osoby do 12 rokov a 2 mesiacov veku.

Reštaurácia Hrebienok bude pred vstupom do prevádzky vyžadovať od klientov potvrdenie o negatívnom výsledku antigénového testu nie staršieho ako 48 hodín, alebo PCR testu nie staršieho ako 72 hodín, alebo sa musí osoba preukázať potvrdením o kompletnom očkovaní proti COVID-19, alebo sa osoba musí preukázať potvrdením o prekonaní ochorenia COVID-19 ktoré prekonali za ostatných 180 dní.

leni1977
24. okt 2021

@zuvelyn my sme boli v auguste v Tatrách a aj v Bilikovej chate na Hrebienku kontrolovali covid passy a potvrdenia o negatívnom teste, bolo to treba čašníkovi ukázať, kto nemal, musel odísť. Takisto koliba Patria na Štrbskom plese. Teraz to bude asi ešte prísnejšie.

zuvelyn
24. okt 2021

@leni1977 hovorím, záleží asi od perosnalu. Od nás pýtali len v reštike a potom raz na lanovke na skalnaté pleso, ale nakoniec lanovku hneď zatvorili kvôli vetru. Poobede bol už iný personál a ten mávol rukou že on nebude nikoho buzerovat 🙄🤷🏼‍♀️ ale áno, malo by to byť prísnejšie snáď už..

leni1977
24. okt 2021

@zuvelyn myslím, že určite sa to sprísňuje, v hoteli, v ktorom sme boli ubytovaní v auguste, sme vypisovali len formulár, že sme bez príznakov a boli sme v Tatrách aj v septembri, to sme boli v inom hoteli a tam sme sa museli už na recepcii preukázať covid passom. Ale ja s tým nemám absolútne problém ukázať covid pass personálu, neviem prečo niektorí z toho robia takú vedu. Pred týždňom sme boli v kine a tam si aj skenovali QR kód z covid passov.

erickatt
24. okt 2021

@basska_b blba som... ockovanie. Teda aspon pred týždňom. Ale asi aj čerstvý test môže byt

dadis
24. okt 2021

@erickatt nie, do lanovky len ockovanych