Ferraty, reťaze - turistické chodníky pre deti od 7 rokov

lauricka
4. jún 2022

Ahoj všetkým, ktorí majú skúsenosti s turistikou s deťmi. Syn vyjadril záujem skúsiť zaujímavý chodník (Slovenský raj, Sl. kras...), kde sú aj zaujímavosti, ako reťaze napr. Napadla ma nejaká ferrata vhodná pre deti od 6 rokov. Napríklad som našla f. Čingov, Kyseľ... . Chcela by som tipy od niekoho, kto to pozná, vyskúšal a vedel by poradiť nenáročný a zaujímavý chodník pre rodinu začiatočníkov. Naši majú 10 a 7 rokov. Ďakujem!

midori123
4. jún 2022

My sme dali vystup na Geravy.
Su tam rebriky a myslim ze chlapci by to v pohode zvladli. Moja dcera mala vtedy okolo 3 rokov, no na rebrikoch ju bral moj muz v nosici a ostatne isla pekne sama.
Skus si to pozriet

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sojorez
5. jún 2022

Odporucam si precitat tento clanok. https://www.sikovnamamina.sk/via-ferrata-s-detmi/
Ja ked planujem turistiku s detmi, beriem ich tam, kde to mam prejdene. Co sa ferraty tyka, plati to dvojnasobne, najma ak ste zaciatocnici. Sama som kedysi liezla a staci blok z vysky, volneho priestoru pod zadkom, pozabudnutie sa prepnut a je problem. Neviem, ci decka maju skusenosti napr. s lanovym centrom, prekazkami, pouzivanim karabiniek... Ak nie, zacala by som tam. Treba sa orientovat i odporucanym vekom pri ferratach, niektore istiace prvky su umiestnene vyssie a dieta nemusi dosiahnut.

ibrunova
5. jún 2022

Včera v Televíkende začal seriál Ferraty s deťmi. Mrkni v archíve. Napr. Zejmarská roklina je fajn, nie je to ferrata, kde ste zapnutí, ale sú tam schody, rebríky, reťaze a nie je to dlhé. Alebo Prosiecka dolina, tiež nádherná.

jaja20
5. jún 2022

Aj u nás na Skalke pri Kremnici sú ferraty.