Februárová zahraničná návšteva - nezvyčajné tipy na výlety

rybka2021
10. jan 2022

Ahojte
Zaciatkom februara pridu kamaratky zo zahranicia na par dni a chcem sa spytat na nejake tipy na vylety v malych karpatoch, alebo zapadne tatry, orava.. mate nejake priame skusenosti s konkretnymi hotelmi s wellness? Obe lyzuju a maju radi prechadzky. Chcem im ukazat nieco zaujimave, nezvycajne ako napr horuce kade, nejaku fajn chatu/hotel s vyhladom, navsteva cicmany...nieco co by ich ohurilo.
Pojdeme z Bratislavy tak aby to bolo tak max do 2-3 hodin cesty autom.
Dakujem 🙂

jumama
11. jan 2022

Ja osobne som bola z Cicmian sklamana, je to len tak na pol hodku kuk na domy, to uz krajsi trosku bol Vlkolinec pre mna osobne. Pripadne si kupite v Cicmanoch v niektorom malovanom dome halusky ;) To uz lepsi je skanzen v Martine, ak sa vam podari aj s vykladom, sprievodkyna vie vela zaujimavosti. Na koci je aj take muzeum Romskej kultury, velmi pekne. Jeden dom v skanzene je z Perinbaby, ten kde bol Jakub pred svadbou s Dorou… 🙂 V Martine je potom aj muzeum krojov, aj tym sa mozno popysit, su tam krasne svadobne, vseliake… A ak teda nutne lyzovacka tak blizko je Valcianska dolina… je tam aj lahsi kopec a aj vacsi, podla snehu, ak nie je sneh, zasnezovali len mensiunzjazdovku. Kupele su Turcianske Teplice, su ok, ale nie moc na ocarenie, ta cast, kde su horuce vody je taka starsia, ale veeeelmi prijemna horuca voda, vyhriat sa po lyzovacke, a k nej modernejsia cast s bazenmi vonku aj v zime, a vo vnutri len jeden sedaci a tobogany… ale ten vonkajsi bazen je teplucky a je to zazitok v zime je skoro tma je to pekne osvetlene, je tam vidno hviezdy… V parku je vystava laviciek, kazda lavicka ina, mozete sa pofotit… a aj muzeum maliara Mikulasa Galandu, jeho rodny dom…

snehulienka639
11. jan 2022

Cicmany su viac menej len taka prechadzka. Ale ked ide o zahranicnu navstevu a ze nepoznaju tieto nase tradicie, tak si myslim, ze sa im bude pacit. Tam sa tusim tiez dalo lyzovat. Tak by ste to mali vsetko v jednom.

engynka
12. jan 2022

@rybka2021 suhlasim s @jumana skanzen by bol urcite pre zahranicnu navstevu zujimavy. Ja ich mam pochodenych dost a za mna je najkrajsi (kvoli prostrediu) Muzeum oravskej dediny, kusok je aj lyziarske stredisko a kusok Oravice kde sa da okupat.
Zaujimave ubytovanie by mohlo byt zase Sliezky dom v Tatrach. Alebo nejaku drevenicu v Terchovej, kusok je zase Zazriva a salas Syrex.