Drakopark Chopok

katrinka8
14. júl 2015

Ahojte baby, boli ste niekto v tom novom Drakoparku? Oplatí sa tam ísť s deťmi (5 rokov, 1,5 roka)? Na stránke Jasnej je toho akosi málo, neviem sa dopátrať ani toho, ako presne sa tam dá dostať (vôbec to tam nepoznám) - možno pre niekoho čudná otázka, ale fakt som tam ešte nebola. Ak som to z tej stránky dobre pochopila, tak to je hore na Chopku, či? Do lanovky asi kočiar nenatrepem, že? 😀 Plus som sa nedopátrala ani ceny vstupného. No neviem, či to len ja som taká nemožná, alebo to je tak neprehľadne urobené, že sa tam nič poriadne nedá zistiť.
V sobotu cestujeme z Martina do Prešova, tak sa chceme s deťmi niekde na menší výlet zastaviť, na toto som natrafila. Myslíte, že sa to dá zvládnuť aj s 1,5-ročným? Plus to, že sa nám moc nedá brať veľa vecí (čiže túra nehrozí), ideme na krstiny s darmi, s oblečkom atď. , proste ozaj len taký výlet. Pôvodne som myslela len zastávku na Štrbskom plese alebo niekde v Tatrách, ale natrafila som na toto...

gretocka
14. júl 2015

@katrinka8 no nie si nemozna, ja som to teraz na ich strankach pozerala a informacii teda pramalo aj na stranke aj na facebooku

katrinka8
autor
14. júl 2015

@gretocka - no veď, na to, že to je akože novinka (aspoň som to tak pochopila), tak sa vlastne o tom nedá nič zistiť. No, turistický ruch na Slovensku 😖

jaja1979
14. júl 2015

@katrinka8 A co habakuky? sice trochu zachadzka, ale tam sa da aj s malymi detmi. www.habakuky.eu

nycanka
14. júl 2015

@katrinka8 my sme to absolvovali min.rok v lete. Bolo super pocasie,deti mali zazitok. Dolu na info si kupite listky na Chopok sever aj juh a ked sa vyveziete jednotlivymi lanovkami, na kazdej zastavke plnite ulohy. Mapku dostanete pri kupe listkov my sme si ju pytali,automaticky nam ju nedavali. Myslim,ze staci na 3 ulohy z 10odpovedat spravne. Indicie a spravne odpovede mas na jednotlivych zastavkach lanoviek. Na info odovzdas mapku,kt.ti pracovnicka skontrolujw ci su ulohy aspon 3 ok a da vam vybrat neaku drobnost. Nam dali na pera na vyber tie zastrkovatka co sa davaju na ceruzky z vrchu. Snad som to pochopitelne napisala popri mojich duracelkach. Nasi mali 4 a 2roky. A kocar nevytrepes. Klasicke sedacky, sadnes a zavieras si zhora... cize sadas s malym na rukach a potom si ho davas pocas jazdy vedla seba.... 4rocny vysiel s tatom az na Chopok.... adrenalin u mna stupol ,ked som si ten zraz dolu predstavila 😀

katrinka8
autor
14. júl 2015

@jaja1979 - tam sme boli minulý týždeň 😉 Ale i tak ďakujem.

katrinka8
autor
14. júl 2015

@nycanka - ďakujem 😉 A cenovo tie lanovky ako vyjdu? Lebo ani to som sa tam nedopátrala. Ak si spomenieš 😉 To sú vlastne 2x lanovka hore a 2x potom aj dole? Či? A pri tých lanovkách, čo sa plnia úlohy (resp. hľadajú indície a odpovede), tak to je také, že sa tam aj nejak pomotkám s menším? Či ako to tam vyzerá? Dá sa tam ísť aj bez turistického vybavenia? A celkovo asi koľko Vám to zabralo času?

kikina84
14. júl 2015

@katrinka8 my sme boli s dve rodiny s deckami 5 rocnymi minuly rok..a bolo super..mrkni fotky,mozno sa inspirujes co tam vsetko je 🙂
https://www.modrykonik.sk/blog/kikina84/album/j...

katrinka8
autor
14. júl 2015

@kikina84 - super, ďakujem, idem si popozerať 😉

kikina84
14. júl 2015

@katrinka8 lanovky..tak zo spodu ide jedna sedackova..potom prestupis na zubacku a tam prestupis na kabinkovu lanovku..ta ta vyvezie na chopok..no a z chopku mozes ist este dole..jednou lanovkou kabinkovou a potom este sedackovou..mi sme sa tam boli pozret nakolko sme mali listky na oba smery hore dole..deckam sa to pacilo

katrinka8
autor
14. júl 2015

@kikina84 - uff, no, tak teraz neviem, lebo si celkom dobre neviem predstaviť, ako by mi malý obsedel na tej sedačkovej... Tá ide dlho? Čiže vlastne celkovo 3x sa veziem hore a dole 2x? (asi by sme to peši nedali, lebo nemôžem rátať s turistickým vybavením). Ďakujem veľmi pekne (inak super fotky 😉 ), ale tak sa mi zdá, že to veru na takú našu pôvodne myslenú zastávku nebude. To je na normálny výlet...

kikina84
14. júl 2015

@katrinka8 no na ten chopok to je na cely den,tam je co pozerat, a s deckami detto,lebo su tam aj trampoliny,tie draky ,ihriska,cize tam sa deti vyhraju..Lanovky aj sedackove,,toho som sa uprimne obavala aj ja,nakolko dcera je neposedna,ale zvladla to super..kazda lanovka ma medzi nohami take istenie,cize je tam male riziko ze by deti vypadli..a ak su deti mensie ..dospelaci si ho zvykli dat na seba..niesu to nejake strasne dlhe trasy..kazda lanovka ide par minut..na pešo to je skor pre turistov,,deti by to podla mna nedali taky vystup,,mozno nejake starsie hej

kikina84
14. júl 2015

@katrinka8 a lanovky ano hore dve lanovky +zubacka..a dole na juh este 2 alebo 3 lanovky..ale na juh ist nemusite..da sa kupit listok len na tu severnu stranu..cize by ste isli len dvoma lanovkami a zubackou na chopok

nycanka
14. júl 2015

Zubacka je lienkova to sa nasim velmi pacilo. Ked z nej vystupite je tam drak, detske smyklavky a bufet. Odtial sa vyvezies na chopok. Tam je chata da sa tam najest. Odtial uz bud len spat alebo na juznu stranu. Na chopok je uzavreta kabinka. Urcite sa oplati ist. Cenovo nepamatam podla cennika.

nycanka
14. júl 2015

Cennik mas na www.jasna.sk my sme mali chopok package platili sme teda 16eur za dospeleho a deti boli gratis do 6rokov.

zuzu31
14. júl 2015

Chopok je vylet na cely den, lanovky sa detom budu urcite pacit, samotna jazda na lanovkach je tak 45 - 60 min hore 45 - 60 min dole aj z cakanim, podla toho kolko bude ludi. Kocik neodporucam brat zo sebou lebo hore je dost horsky teren a lanovkou ho tiez nevytrepeš, ale peši sa ti tam kludne aj maly pomotka ... ale treba ratat ze hore moze byt aj hodne zima ... napr. dnes cez den bolo v LM 18 stupnov a hore moze byt kludne aj 10 st. je to 2000 m n. m.

katrinka8
autor
14. júl 2015

@kikina84
@nycanka - baby, ďakujem, idem teda premýšľať a študovať 😀

katrinka8
autor
14. júl 2015

@zuzu31 - no veď to, že počasie... Ono vraj zase cez víkend má byť údajne zas do 38, tak hádam tam zima nebude... 😀 Ale ako to tu čítam a premýšľam, necháme to asi na cielený výlet, nie na takúto zastávku počas cestovania na krstiny 😀

petabela
14. júl 2015

Dakujem za temu, aj my sa v sobotu chystame, akurat budeme v jasnej 4 dni, tak budeme mat viac casu to obehat. Ked planujete len zastavku po ceste, skuste vyskusat zoo kontakt pri Liptovskom Mikulasi... my sme boli pred 2 rokmi, ako zastavka do vysokych tatier vtedy s 2,5r drobcom a bolo super ... http://www.zookontakt.sk/

tanka33
15. jún 2016

dievcata a kde ste boli ubytovane?..ja by som chcela ist na tyzdennu dovolenku s 4rocnymi detmi,chceli by sme ist na chopok,pocula som ze okolie je pekne,ale tiez sa vôbec nevyznam,aka dedinka je najblizsie,aby sme nemuseli vela pesovat,lebo auto nebudeme mat,co odporucite nam? dakujem

kikina84
15. jún 2016

@tanka33 my sme boli v Pavčinej lehote ubytovany..nasli sme si krasny domcek u jedej pani..ona ma na pozemku dva domy a jeden z nich prenajima..mali sme cely ten zadny dom preseba a za domom bol aj murvany gril , kde sme si vzdy vecer grilovali..prostredie nadherne..rovno pod bobovou drahou..boli sme dve rodiny s detmi..ak chces poslem ti link na fotky,,mozes pokukat 🙂 mozno sa inspirujes..Ubytko sme nasli cez net..

kikina84
15. jún 2016

@tanka33 Pavcina Lehota..dom je dvojposchodovy a ma 4 spalne,dve kupelne a kuchynu..Za domom je gril a altanok 🙂

duda86
2. aug 2016

Maminky boli ste niektors teraz vtom drakoparku chopok?je to aj pre 2 rocne dieta a aka bola cena lanovky dakujem

kratasy
3. aug 2016

@katrinka8 my sme platili 92 € z toho 10 € bola zaloha ns ksrty.ktore po vrateni dostsnes spât.my sme 2 dospely 6.11 rocne deti a 23 rocna za tu sme platili uz ako za juniora ceny maju na stranke

kratasy
3. aug 2016

@kratasy opravujem 13 rocnaz😂😂😂😂

kratasy
3. aug 2016

@tanka33 hotel Fim v Demãnovskej doline hned pri Jaskyni Slobody bolo tam vyborne a hore na Chopok sme sli autom asi 10 minut

zuzika1001
5. aug 2016

Ahojte dievcata.
Drakopark v Jasnej je super, vsetky decka sa tam urcite vyskacu, je tam co vidiet. Nie je to nejaky uzavrety park, ale deti putuju lanovkami s rodicmi po kopci a na kazdej stanici maju splnit nejaku ulohu. Za samotny Drakopark sa neplati, su to atrakcie v cene listku na lanovky. Ulohy su v brozurke, tu vam daju na pokladni aj s ceruzkou na vyplnanie. Ulohy maju od tohto roku rozdelene na dve narocnosti, aby to zvladli aj tie mensie deticky. Da sa ist az na juznu stranu kopca, je to v cene listka. Na stanovistiach su nove kovove sosky dracikov. Na kazdom je knizka s ulohou, kde to deti potom lustia. Sosky sa podobaju na toho velkeho draka co maju hore v restauracii na terase. Ten ma v hrdle zvoncek a mozete si zazvonit a nieco si zelat 🙂 ten sa detom velmi paci 🙂 Potom sa reba zastavit dole v infocentre po odmenu za vylustenie. kuknite si to na webe, maju tam aj fotky: http://www.jasna.sk/zazitky/letne-aktivity/novy...
Super je aj ihrisko pri Vrbickom plese, je tam krasne a zaroven decka maju co robit. Daju sa tam krmit aj kacky.
Dole na nastupnej stanici na Bielej Puti je novy detsky park, kde je kolotoč, tubing a kadejake sportove nacinie, bicykliky s prekazkami pre deti, minigolf a kadeco. Plati sa tam vstupne 5€, ale decka sa tam vybavia ako dlho ich to bude bavit.
Pekny dnik ;)

rainee
13. máj 2017

Ahojte,my sme tiez planovali pozriet drakopark,ale podla toho co citam tam nejde zo ziadnej strany uzavreta lanovka,skoda. S malymi detmi na otvorenu nepojdeme.☹

kikina84
14. máj 2017

my sme isli s malou ked mala 3 roky prvy krat s lanovkami a dalo sa to zvladnut..ale ak mate mensie dieta a mate nosic..tak tu prvotnu lanovku nekabinkovu zmaknete aj peso,,nieje to daleko,,a druha trasa uz ide zubacka a uzavreta lanovka az na chopok,tam uz su obe uzavrete

kikina84
14. máj 2017

@rainee my sme isli s malou ked mala 3 roky prvy krat s lanovkami a dalo sa to zvladnut..ale ak mate mensie dieta a mate nosic..tak tu prvotnu lanovku nekabinkovu zmaknete aj peso,,nieje to daleko,,a druha trasa uz ide zubacka a uzavreta lanovka az na chopok,tam uz su obe uzavrete

rainee
14. máj 2017

@kikina84 mame 1,5rocnu a nosic nemame. my sme boli na chopku este davnejsie ked mala starsia dcera asi 4r.isli sme iba sedackovou lanovkou a bolo to dost neprijemne. Som pozerala ze uz su tam aj kabinkove,len neviem preco ich dali az od polky trasy a nie rovno zdola. Vela ludi s detmi to odradza,skoda.