Baby mate nejake negativne skusenosti s detskym kutikom Time out v Galerii?
Mila mamicka
Priestor
Môžem súhlasiť s Vami iba v tom, že je tam málo miesta a zišlo by sa to zväčšiť.
Áno ,boli plány urobiť pre Vás a Vaše deti len to najlepšie práve v novej časti , no žiaľ to nejak nevyšlo. Neviem z akého dôvodu, ale verím že sa toho dočkáme a rovnako aj vy 🙂
3 a menej rokov
Sama som pracovala v kútiku, a poviem Vám,že to nie je ľahké. Prestavte si,že tam máte 10 detí v školskom veku,ktoré sa chcú vyšaliť o dušu,a kedže nechcete aby si ublížili ,tak ich musíte krotiť,jednak môžu sebe ublížiť aj ostatným deťom. A teraz Vám tam ešte príde mamička s tým,že si tam chce nechať dieťa ,ktoré nedovŕšilo 3 roky. Je to priveľká zodpovednosť na každú ženu. To,že tam berú iba deti od 3 rokov si stanovili majitelia kútika, nie pani vychovávateľky. Poisťovňa im asi úraz do 3 rokov nepreplatí.
Málo hračiek?:
Tak ja Vám vymenujem, čo všetko majú deti v kútiku k dispozícií :D
1. šmýkalka s guličkami
2. Televízor asi so 100 rozprávkovými kazeratami,
3. Tvorivé dielne,kde si deti môžu kresliť,lepiť,strihať,....
4. skladanie lega
5, Skladanie puzzle,kociek ,domino....
6. Kuchynska linka s náradím
7, Playstation
8, Umelý domček
9, Obrázkové knižky pre menšie detičky
10, Bárbiny,autíčka,...
Proste je tam toho dosť na to aký je to malý kútik, a ide predovšetkým o to aby sa tam Vaše deti cítili dobre a nezáleží na tom, či Vám sa to pozdáva, alebo či máte taký a onaký pocit.
Zanedbané??
Keď som tam ja pracovala, musela som nie len ja, ale každá pani vychovávateľka večer pred zatvorením povysávať celý kútik,(pomaly aj strop)clinom "vypucovať" sklá z vonku aj z vnútra, poutierať prach -komplet cely nábytok,telku,šmýkalku,skrinky aj z vnútra a na záver pozmývať s dezinfekčným prostriedkom celý záchod, vrátane podlahy. A to deň ,čo deň.
Tak mi nevravte,že je to tam „zanedbané“,myslím že keby tam došla hygiena,tak by tam nenašli ani zrnko prachu : -)
Nevenujú sa deťom?
Pokiaľ sú tam deti,ktoré sú sebestačné a samé sa hrajú,myslím že netreba sa im vnucovať.Pokiaľ je tam fakt veľa detí, venovala som sa každému jednému, a sledovala som každé dieťa, aby sa mu nič nestalo, pretože ja som za ne bola zodpovedná.
Pracujú tam pubertiačky?
Viete ,tak Vám poviem :- )
Ak ja nemám vyštudovanú pedagogickú školu, znamená to, že sa neviem o dieťa postarať? Znamená to, že nemám k nim vzťah? Vyštudujete ekonomickú školu, a nakoniec skončíte aj tak v zamestnaní, ktoré má veľmi ďaleko od ekonomiky. A prečo? Lebo Vás baví niečo úplne iné, zaujímate sa niečo iné a v tom sa zdokonaľujete.
kicilanka,neviem preco ste taka rozhorcena,ved ja som sa len pytala na nazory mamiciek,ktore tam chodia a vidite,ze nikto ani nereagoval.
Mam dve male deti 6r a 3,5r navstevuju vas kutik uz dost dlhu dobu aj ich zvidenia urcite poznate no nikdy u vas sa nic nestalo mojim detom no to nemozem povedat o kutiku v optime.tuto sobotu navstivili kutik v optime moje deti nikto tam nebol mali prazno no mladsie dieta mi vratili bez prednych zubou a to este sa tvarili ze to mal vybite ked uz prisiel potom povedali ze spadol zo stolicky a nakoniec mi starsi povedal ze jeho brat spadol nikto pri nom nebol vychovavatelky sa rozppravali a ze az po uraze ked zbadali ze vrieska a tecie mu krv z ust ho poslali si umyt pusu ma ju celu roztatu a este nevedeli ze ci zubky shltol ci vyplu ani mi nezavolali a keby som sa neopytala maleho co sa stalo tak ani o nicom neviem.a co je drzost je to ze mi dali este zaplatit tu jednu hod.co tam bol!
Najviac ma mrzi to ze mali teras rozprava tazko a este bez tych zubou je to horsie a to nehovorim otom ze kolko zaplatime za zubara nechapem ako sa nieco take mohlo stat no nenecham to tak.uz urcite ten kutik vzivote nenavstivi ma teras traumu stoho a dufam ze nato cim skor zabudne lebo v noci sa zobudil sokovim placom.je mi stoho nanic!
@mamkaveronika
Aj ja chodim s mojimi vnucatkami do detskeho kutika do Auparku v KE, hlavne vtedy, ked je vonku zle pocasie a v zime podvecer, ked sa uz neda vonku sankovat, lyzovat. Jedno dieta je vo veku 5 rokov - dievcatko a druhe bude mat o mesiac 3 roky - chlapcek, ale nikdy by som ich nenechala bez mojho osobneho dozoru. Ja si tam sedim, pijem kavicku a dozeram ako sa deti hraju, a ked sa spravaju nevhodne, tak si ich zavolam, ked treba aj upozornim. Ale deti tam chodia radi, mozu sa tam vybehat, vyskakat, smykat sa, pretoze su v neustalom pohybe. Je pravdou, ze ked chlapcek bol este malicky a chodievala som tam iba s vnuckou - 3 roky, ale takisto by som ju tam nikdy nenechala samu, deti su deti a nikdy neviete coho su schopne a verte mi, nikto neochrani dieta tak, ako vlastna matka, babka.
@kicilanka
Ano mate pravdu, ja sama dost casto chodim s mojimi vnucatkami do tohoto detskeho kutika, ale nie preto, aby som ich tam odlozila, pretoze nikdy by som ich tam nenechala samotnych, ja som tam a sledujem ich, ked sa nevhodne spravaju, som tam a upozornim ich. Detsky kutik je velmi dobre vybaveny, deti sa tam vybehaju, vyskakaju, vybicykluju, proste je tam vsetko, co take deti potrebuju a doma to nemaju alebo nemaju na to priestor (2 velke smykalky s gulickami a 2 velke tobogany, trampolina, predajny pult s ovocim, slovom je to pre deti raj, hlavne vtedy, ked je vonku zle pocasie.
Nikto nic?Tak to som prekvapena.To vam staci tak malo?