Detské ihriská a pieskoviska

babulka82
18. sep 2014

Mamičky chodite s detmi na pieskoviska a ihriska aj s malymi detičkami,mam na mysli take verejne sidliskove.Ja neviem kam sa da okrem toho s detmi ist ale uprimne ma to tam moc nebavi ale neviem kde inde v meste.

sissy27
18. sep 2014

@babulka82 neviem aké veľké dieťa máš, ale áno, bežne sa chodí s deťmi na verejné sídliskové ihriská...a pointa nie je v tom, aby to bavilo teba, ale aby sa zabavilo dieťa... nie žeby mňa donekonečna bavilo stavať koláčiky z piesku (ak mám byť úprimná, piesok som vždy z duše nenávidela, ale zvládla som), ale mať dieťa znamená okrem iného prispôsobiť mu aj svoj program... do istého veku sa nevyspíš, potom robíš aj také veci, čo ťa nie celkom bavia, a potom prídu iné starosti...ale vybrali sme si to 🙂 nakoniec vždy máš možnosť využiť nejaké nákupné centrum a služby detského kútika, keď sa inak nedá... inak jkeďže mám k piesku odpor, tak sem tam som vymenila pieskovisko za soľnú jaskyňu - princíp ten istý, ale miesto piesku bola soľ 🙂
podľa veku dieťaťa sa môžete venovať spoločným športom, napr. bicykel, korčule, loptové hry, badminton, môžete chodiť spolu plávať, do galérie, múzea, využiť interiérové ihriská (neviem, z ktorého mesta si, ale hádam takáto možnosť je aj inde ako v BA), cvičenia rodičov s deťmi, dať sa dokopy s partiou mamičiek - detičky sa viac zahrajú spolu a budeš môcť trošku "dýchať" ...

lauricka
18. sep 2014

mno, kedze nemame paru o meste, kde byvas, tak sa to tazko hovori. Sidliskove ihriska su rozne, aj mestske. Niektore su novopostavene, pekne, niektore su klasika socikovske. Niekde je toho pramalo na hranie. Niektore su rozbite a neudrziavane...tazko povedat, ake tam mate. Ale ako bolo napisane vyssie, podstatne je, ci to tam bavi deti. Neviem ani, co to znamena malicke deti. Uplne malicke batolata? Alebo trojrocne? Okrem toho v mestach byvaju detske herne, materske centra....ktore maju vnutorne herne, tie byvaju pekne, herne, kde si mozes posediet a dat si kavu kym sa dieta hra....pises toho proste malo. Byvame v RD a mame vlastne pieskovisko. Preto na verejne pieskovisko chodit nepotrebujem a verejne pieskovisko ma moc nelaka, lebo asi nie je bezpecne. Moju malu to aj tak zatial moc nebavi a maly v piesku vacsinou bagruje 😉 . Ale okrem pieskoviska ostatne veci na ihriskach vyuzivame a chodime radi, aj na ihriska, aj do herni. Jasne, ze v herni zasa hrozi, ze lahko ochoreju, ale nechodime tak casto a zvacsa v taky cas, ze tam moc deti nie je. Umyvame ruky, dezinfikujeme, atd.

zitaje
18. sep 2014

@babulka82 ano bezne chodime na sidliskove ihriska, to je taky nas bezny program.
Ale bezne chodime aj k Dunaju (sme z BA), do parkov, do lesa, na rozne vylety - to je podla mna ovela-ovela prinosnejsie pre deti. Ja do nakupnych centier chodim len v pripade krajnej nudze, teda ked si nieco nemozem objednat cez net a potrebujem vyskusat ci ohmatat a pod., moje deti to nastastie tiez z duse nenavidia 😝 takze toto nepraktizujeme, ani herne. Este potom chodime obcas po navstevach a k nam chodia navstevy a este chodievame "do mesta" cize do centra na prechadzku, pripadne rozne muzea a galerie a vystavy, divadielka a tak, podla veku deti.

mimake
18. sep 2014

Nechodim na detské ihriska, som z RD malá tu ma take svoje ihrisko, ale samozrejme chodíme aj medzi deti, do herne, do parkov do telocvicne atd. proste aby mala kontakt s deťmi. Nemusíš chodiť zrovna na ihrisko ak ta to tam nebaví. Vyhladaj si v tvojom okoli miesta kde sa združujú detičky a chod tam. Je jedno kde to bude, hlavne nech tam sú detičky aby sa to tvoje socializovalo. A nesúhlasím s tým, ze teba to baviť nemusí. Musí to do istej mieri baviť aj teba, inak nebude spokojne ani dieťa. Nájdite si taký ten váš stred 😉

siska53
18. sep 2014

@babulka82 ano,chodime.obcas sice aj len na prechadzku,ale deti su na ihrisku najspokojnejsie. Maju tam i kamosov a ja som sa vdaka tomu zoznamila s kopcom mamiciek a s mnohymi si i tykame.
Ja velmi uzavrete oriestory neuznavam, vynimocne chodime i do tych centier tupu materske centrum a syn chodil,teraz bude dcerka na take detske cvicenie,predtym ona chodila na plavanie. No to su aktivity raz do tyzdna.
Ihrisk je tu dost,aj ich striedame,no najradsej syn chodi tam,kde ma najviac kamosov. Dcerke je to este jedno,ta prve kamaratstva este len bude uzatvarat.

ichbinich
19. sep 2014

Kde by som inak mala chodit?! 😉
My mame to stastie, ze na nasom sidlsku su viacere ihriska, viacero hojdaciek, smykaliek a pod. Syn tu ma kamaratov, aj dcera pozna deti a hlada ich, ked ideme von.
So synom som chodila, odkedy mal rok aj stvrt, s dcerou vlastne od narodenia, bola jednoducho s nami 😉 Od asi 3/4 roka uz aj mala gate do blata, capacky do blata a hrala sa aj ona.
Najradsej su vonku, prave dnes rano dcera zacala plakat, lebo v jasliach sla do triedy a nie hned vonku na ich ihrisko (tam pojdu neskor)...
Tie herne v nakupnych centrach su pomaly zaujimave aj pre syna, ale kvoli dcere tam musim sediet aj ja. Zeby ma to bavilo povedat nemozem, ale tam sa najma v zlom pocasi mozu viac vyjasit ako doma, tak je to alternativa.
Podla moznosti chodime zo skolky/jasli domov peso alebo na bicykli a rovno ostaneme na sidliskovom ihrisku asi do 6 vecer. Pieskovych kolacikov som sa uz napiekla dost, aj na preliezkach musim ist este s dcerou. Radsej by som piekla ozajstne kolaciky a sla na tanecnu, no ale este sa neda. Tak preliezam a smykam sa aj ja 😉 😀

babulka82
autor
19. sep 2014

@siska53
@ichbinich
@zitaje deti mam 6 a 1 rok. Byvame v centre a nič tu nablizku nemame ,syn tu nema kamošov a tak sa potom nudi .A maldšieho moc nerada beriem lebo take male deti maju ten piesok všade aj v plienke. 😀 Všade sa mi driape na tie preliezky.Mne je take čudne chodit na pieskoviska kde už su tie mamičky take spolčene či ,myslite že sa mam pridat? 😒

prasiatko30
19. sep 2014

@babulka82 my sme chodievali aj do kniznice detskej alebo zobrat bicykle a odrazadla a behat po okoli

ichbinich
19. sep 2014

@babulka82: Podla mna sa mozes pridat, preco nie? Vsak si nemusite hned vymienat detaily porodu a podobne intimnosti 😉 Na zaciatok staci meno a vek deti.
Tomu driapaniu sa na preliezky sa nevyhnes, preco myslich sa liepem na preliezky aj ja? 😉 Lebo dceru (1,5 roka) tam samu pustit nemozem, tak leziem a smykam sa aj ja... A piesok mam vsade aj ja, nielen ze deti v plienke a gatkach, to je jasne 😉 😀
Odporucala by som ti nejaku zakladnu vybavu hraciek do piesku: bager, nakladak, kybliky, formicky, lopatky a vsetko oznacit nezmazatelnou fixkou, napisat meno, aby nedoslo k nedorozumeniam. Na verejnych ihriskach to treba strazit viac, to je pravda. Ale aj tvoj syn by mozno zacal bagrovat a stavat 😉 Moj ma skoro 5 a v pieskovisku je stale rad.
Co sa tyka piesku: zasadne ich vyzliekam pred dverami, dceru casto odnesiem rovno do vane. Vsetko potom vyprasim a az potom periem. Ale vysavat treba aj tak skoro kazdy den. Lebo aj ked iba po piesku prejdem a nesedim v nom, mam ho v topankach. Ja mam aj rifle aj topanky urcene na vonok, take starsie, co na ihrisko stacia.
Ked ideme na verejne ihrisko, tak je to tiez pomiesane, tam moc potom rodicia nekomunikuju, ale niekedy sa daju do reci. Podla toho, aky druh ludi tam prave je. Mne niekedy oslovia slovenky alebo cesky, lebo pocuju, ze sa s detmi bavim po slovensky. A niekedy sa neropzvava nikto s nikym. Na nasom ihrisku sa samozrejme pozname, aj deti uz vedia, kto ma aky bager a nakladak, hned pribehnu ku taske a vyberaju si, samozrejme zasadne z cudzich tasiek, nie z vlastnej 😉 😀 Ale my sme tu nastastie pohodovi, ze sa hrat moze hocikto, len to chceme mat zase pokope, ked ideme domov.
Podla mna radsej spinave a vyblaznene deti ako si doma navzajom liezt na nervy 😉 😀

sosanna88
19. sep 2014

@babulka82 ja tiez neznasam tie sidliskove ihriska...chodim veeeeeelmi vynimocne, mame jedno za barakom, malu obleciem ako do piesku, tam sa vyvala a ide stastna domov..smykacka je dobra asi tak pre mna, vysoka jak mrakodrap, jedna pokazena hojdacka, par gumovych pneumatik ktore ako ani neviem na co maju sluzit a jedna rozhegana sliepka alebo co to chce byt, take to na co dieta sadne a sa hegá ako sisnute...:D
a tak nejak podobne vyzeraju aj dalsie 3ihriska tu u nas...
ale moc rada idem na skolkarske ihrisko, no kedze moja este nechodi do skolky, ma len 20mes., tak tam ideme len ked sa nam podari presmyknut, v case ked po deti prichadzaju rodiciam inak moc nemaju radi navstevnikov zvonka. ale tie preliezky a vsetko je tam prisposobene na tak malej deti, takze ja si mozem sadnut, popripade stojim pri smyklavke aj ked mala sa smyka sama ale predsa...behaju tam aj ine deti, moja za nimi, vysanti sa a sme spokojne obe..taketo ihrisko keby bolo bezne, tak ma to fascinuje omnoho viac.
...ale teda radsej chodime na zahradu,k vode-sme rybarska rodina takze gro leta travime pri vode,na dedine u babky atd., rozne vylety...tak si prideme na svoje urcite viac ako na nejakom ihrisku.
materske centra ma tiez nezaujimaju ale ano, moje dieta miluje spolocnost inych deti, takze kvoli tomu sa tam v zime dokopem, ale v lete ked mam x inych moznosti nehrozi...
no zas chapem, ze su mamicky,ktore ine kulturne vyzitie ako to ihrisko nemaju..vid moja suseda...kazdy den sa tam s detmi trepe, lebo ze a kam ma ist?...a vecer sa vracia nervozna odtial ako fras...

siska53
19. sep 2014

@babulka82 presne tak,ak tam budes chodit castejsie,urcite nakoniec s niekym par slov prehodis..ani ja som nikoho nepoznala,teda..ak nepocitam kamosku z domu,ale aj to sme sa zoznamili tak,ze som ju oslovila,mame medzi chalanmi 3tyzdnovy rozdiel a ona ma zoznamila s dalsou kamoskou,s dalsou potom uz na ihrisku a slo to..
Ano,piesok je vsade,no pri malej nebolo ine vychodisko,maly tam mal kamosov,tak mala,este nechodiaca,hoxi uz mala cez rok,cele leto (5m.) prestvornozkovala.
A postupne,ako sme chodili na urcite miesta cstejsie,davali sme sa maminy do reci navzajom a teraz sa uz mnohe pozname. Az tak,ze dnes na prvej hodine cvicenia s detmi som zistila,ze mame v skupine 3maminy,ktore poznam z ihriska a s 2si tykame,dalsia mala hodinu pred nami a dalsia sa bola pozriet a uvidi,kam ju zaradia. Z asi 9mamin 4zname tvare.
Rovnako i na plavani sa da zoznamit,tak som zistila,ze jedna byva o 2brany dalej,s dalsou sa vidavame i na ihrisku...
Neboj sa toho,je fajn si pokecat a vymenit nazory a skusenosti a viest take aj babske reci .

anjika42
25. sep 2016

Nemáte strach, že v tom pieskovisku môže byť odhodená ihla? ja sa toho strašne bojím.

moni244
25. sep 2016

@anjika42 už nevieš, čo si vymyslieť?

petulda333
25. sep 2016

@anjika42 napis coho sa nebojis bude toho mwnej...chore

maciatkolulu
25. sep 2016

@anjika42 ty si pripecena? Alebo ako? Nebojis sa, ze ti dieta padne niekde na nieco ostre a hrdzave? Preboha, toto snad nemyslis vazne, to byvas v pentagone, alebo kam teda chodis na ihriska? Toto je chore a lutujem tvoje dieta....ale aj muza