Čierny Balog - výlet

michaella_h
21. júl 2022

Nieste tu niektorá z Cierneho Balogu? Alebo ste neboli na výlet s deťmi? Chceli by sme ísť na železnicu a prenajať si cyklodrezinu. A mala by som pár otázok ako to tam funguje

gelifil
21. júl 2022

Boli sme vlani

michaella_h
autor
21. júl 2022

@gelifil zaujímalo by má ak si prenajmeme drezinu na ten čas od 9-16:00, cesta naspäť je vlacikom. Ako dlho trvá tá trasa cyklodrezinou? Ide o to že ideme z Mi čo je cesta približne 3hodiny takze aj keď vyrážame skoro ráno žeby sme tam na tu 9tu boli tak aby sme neboli hladny. Či sa tam dá niekde zastaviť najesť sa. Alebo sú počas jazdy nejaké prestávky atd

gelifil
21. júl 2022

@michaella_h ono je to hlavne inak, ako si to pochopila.....nemusite tam byt presne na 9.00....drezinou sa dostanes do Šanskeho, tam ju zamknete, a tam nasadnete na vlak, spat vas tam vlak donesie a zas si zoberiete drezinu a vratite sa do Hronca....v hronci sa da najest hned pri drezinach....az kam chcete ist vlacikom?

gelifil
21. júl 2022

aj v balogu su restauracie.... my sme si napr opekali v sanskom

michaella_h
autor
21. júl 2022

@gelifil ja vôbec netuším. Preto som chcela nejaké konkrétne info lebo nikdy sme tam ešte neboli a ťažko naplánovať keď som z toho jelen 😂 základ je vlastne že chceme ísť aj drezinou ktorú treva rezervovať dopredu lebo čo som pozerala veľa už voľného nieje.

deedol
21. júl 2022

tiez tam chceme ist, tak by som sa chcela uistit, ze tomu rozumiem spravne.
v case 9 a 12 sa ide len jednym smerom (hronec- sanske). tam sa da prestupit na vlaky a motat sa po okoli. potom poobede po 12 sa da ist uz len opacnym smerom (sanske - hronec). ak som to spravne pochopila, nemusim prist rano o 9, ale mozem napr. aj o 10, len do 12 musim skratka stihnut prist do sanskeho (10 km trasa trva kolko? hodinu?). potom naspat tiez nemusim ist az o 15, ale mozem napr. aj o 13?

gelifil
21. júl 2022

Nie, baby, inak to je 🙂...dreziny sa daju pozcat aj na pol dna...zavolajte si presne casy, ta cesta trva tak max 40minut, bicykloval manzel a 14rocny syn, odstavite ju v Sanskom a spat mozete ist najskor o 11.00 (ked mate poldennu)....cesta spat je rychlo -dole kopcom 15 min , sa musia vsetky vratit....o 13:00 idu poobednajsi zas smer sanske...vzdy sa ide len jednym smerom https://cyklo.horehronie.sk/e-bike-pozicovna/cy...

gelifil
21. júl 2022

@deedol samozrejme celodenne su odstavene v sanskom, nevracaju sa na obed....na to otacanie treba silu a technicke myslenie...ked vam bude predvadzat otacanie, natocte si to na video..a rozmyslite si, ak chcete vziat psika..velmi to trieska a nasa to vobec neznasala

gelifil
21. júl 2022

@michaella_h ako vravim, da sa aj poldenne a nemusite uz vlakom, ale ked ste tam neboli, vyskusajte aj vlak a skanzen vydrovo, pre deti super...len potom by som uz prespala dakde, cesta do MI by bola narocna

michaella_h
autor
21. júl 2022

@gelifil áno mame v pláne potom ísť na Oravu ešte a tam prespať. Ja som našla rezerváciu drezina plus vláčik cize tak drezinou a nazad vlacikom za 80€ . Ale asi mi bude najlepšie tam zavolať a opytat sa či tak musíme byt na tu 9tu presne lebo všade sa píše že na deviatu sa musí vyraziť tak už neviem. Chceme samozrejme ísť aj tým vlacikom preto by to bolo asi takto najvýhodnejšie . Len mi ide o to že aj keby sme tam na tu 9tu boli a keď mame byt niekde do poobedia či sa tam dá niekde najesť a hlavne ten čas má zaujímal. Ale hodina je fajn. Dá sa aj zastaviť a pozrieť po ceste niečo ? Alebo už keď na tu drezinu sadneme tak musíme ísť vkuse tam kde treba? Pýtam sa trocha ako idiot ale ozaj neviem 😂 keď prídeme z výletu potom tu budem mudrovať uz 😂😂😂😂

deedol
21. júl 2022

@gelifil dakujem za info. este by ma zaujimalo, s akymi starymi detmi je fajn ist? dakujem 🙂

gelifil
21. júl 2022

@deedol to je indi-vindi..dieta sa priputava, ale nesmie sa bat toho rachotu a rychlosti...po lese, ked nebude vladat, ponosite🙂

gelifil
21. júl 2022

@michaella_h Opakujem, ze to nie je NAZAD VLACIKOM, kto prinesie nazad vasu drezinu??Necitala si, co som pisala o restauraciach?Z dreziny sa nevystupuje, lebo za vami moze ist dalsia...aj ked teoreticky sa to da, len si oni musia prestupit do vasej a svoju vam tam nechat,,,

gelifil
21. júl 2022

@michaella_h v mieste, kde odstavite drezinu, sa jest neda

gelifil
21. júl 2022

@michaella_h vsak si normalne zoberte jedlo ako an vylet v prirode...rezne, fasirky cokolvek🙂

michaella_h
autor
21. júl 2022

@gelifil tak asi som nechapava. Ja som to pochopila že sa drezinou odvezieme tam ju treba otočiť a potom nás odvezie vlak 🤦‍♀️ Bože sto krát to čítam a aj tak sa neviem z toho vysomarit

akvi
21. júl 2022

@michaella_h podrobne info k drezinam najdes tu - https://cyklo.horehronie.sk/e-bike-pozicovna/cy...

Na vasom mieste stravim na zeleznicke aspon dva dni, kedze idete z daleka, aby ste si to uzili.. Dreziny vam zaberu pol dna a ak chcete ist aj vlacikom a do skanzenu, tak mate co robit to stihat.. Restauracia je priamo na stanicke v Balogu. na sanskom, kde je drezinou dojdete, nic nie je, je to v strede prirody, je tam pristresok, ale nie restika, ani nic podobne, takze s jedlom sa treba zariadit, alebo ist na Balog a najest sa tam..

akvi
21. júl 2022

@michaella_h dobre citas, aj to je moznost, len si limitovana tymi casmi odchodu, aby ste stihli vlak, tak asi tam fakt na tu 9-tu musite byt

gelifil
21. júl 2022

@akvi
@michaella_h baby, .....vola sa to citanie s porozumenim. KAZDY MUSI VRATIT jednu drezinu do Hronca, odkial rano vycestoval s drezinou. medzitym sa moze vozit vlakom alebo aj nemusi...- medzi Sanskym a Balogom, rsp. dalej do Vydrova...a SPAT, kde nasadne na jednu odstavenu drezinu a vrati ju do HRonca....ved sa pozrite do mapy

gelifil
21. júl 2022

@michaella_h je to tam jasne napisane OTOCIT a UZAMKNUT...drezina tam CAKA, kym ju neodveziete spat, trasa dreziny a vlaku su uplne ine, Na vlak prestupis a ides inym smerom, nevracias sa spat.

akvi
21. júl 2022

@gelifil veď to je jasné, mne to vysvetľovať nemusíš. Ako inak by sa človek dostal do Hronca k autu? Ja som pochopila, že autorka sa pýta na vlak zo Sanskeho, ten odvezie ľudí na Balog a potom aj späť.

gelifil
21. júl 2022

@akvi lebo jej pises, ze dobre cita...no necita, ked si mysli, ze vlak ich odvezie naspat

akvi
21. júl 2022

@gelifil ved odvezie, len nie hneď.

gelifil
21. júl 2022

@akvi 😉......ale nie naspat k autu

akvi
21. júl 2022

@gelifil no to už ja netuším, ako autorka pochopila. Btw. trať Šánske-Hronec sa v tomto momente nejazdí, takže je to vcelku jasné, že vlak tam nepôjde.. hybaj žeby nebolo 😅😁

michaella_h
autor
21. júl 2022

@akvi No viete čo , drezinu som objednala cez net, má prísť potvrdenie do 24hod tak snáď to bude voľne. A už kašlem nato nikto mi tam nedvíha a aj keby im tam dávam otázky ako tu tak asi mi zložia 🤦‍♀️😂😂 pôjdeme, opýtame sa uvidíme . Dakujem aj tak za info. Už som Na pól ceste k pochopeniu 😂😂

gelifil
21. júl 2022

@michaella_h 😅😅😅