Kedze tento rok na dovolenku nejdeme, rozmyslala som nad vikendom v Nemecku, v Legolande. Neboli ste niekto? hladam skusenosti s ubytovanim, stravou, zazitkami...nasla som si ich stranku, ale skor ma zaujima osobne odporucanie
a ako je to ďaleko od hraníc? máš aj link , hoď ho sem, ďakujeme 🙂
no my sme isli dost dlho, asi 7 hodin. ☹ / z BA /
pozri si www.legoland.de
@adam07 Takže tu je téma o Legolande a ja sa pridávam s čerstvými skúsenosťami syslieho klanu. Predovšetkým odporúčam plánovať dostatočne dlho vopred, rezervovať si vstupenky, ubytovanie aj parkovné cez internet, rodina na tom dosť ušetrí - nielen peniaze, ale aj čas zabitý inak vystávaním pred kasou v dlhočizných radoch. Vstup na druhý deň je v tom prípade tiež zadarmo (určite využijete, všetky deti bez výnimky sú z parku nadšené). Ubytovanie si možno objednať priamo v legovom mestečku, čo má potom priamy vstup do Legolandu. Dá sa tu bývať v štýle Egypta, v rytierskych stanoch a pod. My sme boli ubytovaní v partnerskom hoteli Sonne v malom mestečku Gundelfingen, môžem len odporúčať: hotel má herňu pre deti, vonku záhradku s hojdačkami a pieskoviskom, pri raňajkách švédsky stôl špeciálne pre deti: vafle, Fruchtzwerge-jogurty, cereálie rôzneho druhu a pod. Je to rodinný podnik a rodina sa ozaj všemožne snaží vyjsť svojím zákazníkom v ústrety. Boli ozaj milí, ale myslím, že všetky partnerské hotely Legolandu musia byť family friendly...
Do samotného Legolandu odporúčam zobrať si pršiplášte/pláštenky za akéhokoľvek počasia. Nielen pre prípad dažďa, ale keby ste chceli vyskúšať napríklad pirátsku bitku s vodnými delami (po tom zaručene všetci mokrí ako myši) alebo expedíciu pralesom na člne, ktorá končí zjazdom vodopádu. Pončá sa samozrejme dajú aj kúpiť a sú k dispozícii aj sušiace kabíny, ale peniažky budete zaručene potrebovať napríklad na vstup na "vychytenejšie" atrakcie, ak si chcete zasúťažiť v zhadzovaní plechoviek či chytaní plastových labutiek do lasa a vyhrať nejakého plyšáka, na jedlo a pitie, ktorého ponúkajú ozaj veľa - no a na LEGO z lego-shopov. Tu platí: bez lega neodídeš 😉
Atrakcie pre malé deti spoplatnené zvyčajne nie sú: môžu sa preplaviť na kanoe v bezpečnom kanáli (rodič ide celú cestu popri nich po suchu,takže žiadne obavy), prebehnúť sa na umelom koníku na rytierskom turnaji, autom po safari, sú tu kolotoče, neodmysliteľný Lego-vláčik, autoškola na elektroautíčkach odstupňovaná pre deti od 3-6 a 7-13/14? rokov. Rozhodne treba navštíviť aj expozíciu Atlantis, kde vám nad hlavami poplávajú ozajstné raje a žraloky...
Starší sa vybláznia na pretekoch monster-truckov, v spomínaných námorných bitkách, na viacerých húsenkových dráhach... a tí ozaj odvážni môžu vyskúšať sadnúť si do robota v Hero factory.
No, nespomenula so ani zďaleka všetky atrakcie ani sprievodný program 🙂 , treba sa prísť presvedčiť osobne.
Ja som chodila pravidelne do danskeho Legolandu v Billunde a bola som aj v Londyne. V nemecku som ho este nezazila. Inak ubytovanie priamo v Legolande je vzdy nakladnejsie, inak v lete dost busy. Odporucam, super zazitok pre decka aj rodinu 😉
Aj my sme boli, bolo uzastne neviem si to vynachvalit. 🙂 Tento rok sme dali Europapark v Nemecku bolo to super .Deti aj my dospely sme sa vyjasili 😉 Odporucam...Niki
My sme boli v legolande v lete 2013, trikrát sme prekladali termín kvôli povodniam a hlavne sme chceli aj aby bolo teplo aby sme na tých vodných atrakciach neprechladli, kúpili sme si celoročnú vstupenku lebo stála rovnako ako na 2 dni a bolo v nej aj parkovné, ubytko sme našli cez booking asi 17 km od kegolandu v krasnom prostredí dalo sa stornovať ešte 1 deň pred príchodom čo nám vyhovovalo, keby deti ochoreli..... Stravu sme si doniesli z domu vecerali sme v hoteli, raňajky boli v cene hotela, odporúčam íst aspoň na 2 dni - 1 deň je málo..... Z niektorých atrakcií sa nedali urobiť fotky ale máte možnosť si prejsť fotene atrakcie a máte 2 hodiny na to aby ste si foto z atrakcie kúpili buď ako foto, prívesok či magnetku stačí si po absolovaní atrakcie poznačiť číslo..... Na stránke legolandu si dobre pozrite otváracie hodiny aby ste tam neprišli keď majú zatvorené napr. Upratujú alebo je sviatok..... My sme boli v nedeľu a pondelok vtedy bolo super niektoré atrakcie sme absolvovali aj 5-krát z obľúbených atrakcií odporúčame najprv íst na lego ninjago drak, lego spúštací čln, lego hero factory, lego hrad autodráha je tam najviac ľudí treba ísť hneď ráno..... Tak prajem šťastnú cestu a veľa zábavy....
Chystate sa tam niekto teraz?
Ahojte baby, rozmyslam nad legolandom, v oktobri ideme na svadbu do DE, tak by som niekde chcela skocit s detmi, strasne sa mi paci aj tropicalislands, len je to daleko. Nemate este nejaky tip na zabavny park, alebo aquapark v Nemecku? Inak my chodime kazdy rok do Gardalandu do Taliansku a je to parada 😉
ale mozete tam aj ist aj v ramci zajazdu a nemusis riesit ziadne trasy, parkovne a ubytovanie
zalezi len do ktoreho sa vyberiete, je ich viac, orem a americkeho a anglickeho je jeden nemecky a najstarsi je v domovskom dansku http://poznavacie-zajazdy.edovolenky.sk/dansko/...
alebo ten nemecky www.edovolenky.sk/Vyhladavanie/Nemecko/?Text=le...
a ako fungujú tie 2 dňové vstupenky ? Atrakcie nie sú v cene vstupenky ?
@alenanr ano, da sa ist aj v rámci zájazdu, ale jeden den je v LEGOLANDE malo 🙂 hlavne pre deti, ktoré to naozaj zaujíma (dospelých tiez 😀 )
@7955288440 ako myslíš ako fungujú dvojdňové vstupenky? Za zvýhodnené vstupné vieš ist dva dni do Legolandu. Myslím ze su to dva po sebe nasledujúce dni (alebo ob den - ale to si nie som istá) da sa dokúpiť ten druhý den priamo tam. Všetky atrakcie su v cene vstupenky, iba "autoškola" pre deti - elektrické autíčka, ale deti su poučené na zaciatku z dopravných predpisov a dostanú "detsky vodicak" na konci, tak asi preto je tam poplatok. Pred dvoma rokmi bol 5€, ako je to teraz netuším.... Ak budeš chcieť este niečo vedieť, pýtaj sa 🙂
@gudulo dakujem pekne, chcela by som sa opýtať - na stránke legolandu píšu, že pokiaľ sa ubytujeme v Legolande - máme v cene ubytovania aj tieto dvojdenné lístky pre rodinu. ked si pozerám teraz tie ubytovacie možnosti tak tam všade ukazuje- že dvojdenný listok pre rodinu v cene ubytovania, ale sa mi to nezdá - lebo niekde je ubytovanie na dve noci cca 400 eur, a v tom by už mali byť akože aj tie dvojdenné lístky pre celú rodinu ? Ďakujem za info
@7955288440 ano, ak sa ubytujes priamo vo Feriendorfe tak máš dvojdielny lístok v cene. Ale ubytovanie je tam dost drahé. Takze je na tebe. Ci sa rozhodneš aj ubytovať tam a mat to v cene, alebo si nájdeš niekde blízko nejaký hotel a kúpiš si zvýhodnenú vstupenku. My sme si našli jeden celkom fajn hotel asi 20km od Legolandu a chodievame tam. V lete sme boli sťahovať vo Feriendorfe, ale cena za stanové miesto je neporovnateľná s cenou ubytovania ci uz v niektorom domčeku alebo hoteli co tam majú. V tom pripade si v prvý den kúpiš celodenný vstup a potom si mozes dokúpiť vstupenku na další den ( myslím okolo 20€ na osobu)
@gudulo a mozes mi dat kontakt na ten hotel mimo Legoland kde ste boli ?
@7955288440 jasne 🙂 http://www.iq-hotels.de/02.html My chodíme stale iba tam 🙂 su mili, ochotní, hneď za hotelom je McDonald 😀 takze aj deti sa potešia 😀 jeden den v roku ich to nezabije, raňajky su v cene hotela a v pohode si za nejakých 20 minút v Legolande po diaľnici 🙂
@gudulo Dakujem pekne
@7955288440 my sme teraz boli cez vikend v Legolande a cena druhého dna je 15€ som to pozerala 🙂
Deti a McDonald?
To nejde nijako dokopy 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@gudulo to je cena pre dieťa alebo pre dospelého ? Kolko teda stoja tie vstupenky na 2 dni pre celú rodinu ? - 2 dospelí a 2 deti ???? Nejako sa v tom strácam 🙂
@7955288440 pozri na tejto stránke http://www.legoland.de/Besuch-planen/Preise-und... tam je cena pre 4-člennú rodinu 38,50€ na osobu (teda 154€) a ked by ste ostali na dalsi den tak este + 4x15, teda 60€. Teraz ale maju na stránke písanú nejaku veľkonočnú akciu a nepamätám si kolko stoji celodenná rodinná vstupenka.
@gudulo dakujem za super info 😀😀😀
@7955288440 aj sa do legolandu chystate teraz niekedy? dakujem
no, kedze som nedostala ziadnu odpoved, pridavam vlastnu, celkom cerstvu skusenost 😉 vcera sme sa vratili a bolo to super, nadherne, aj pre maleho, aj pre velkeho, aj pre rodicov 😀
neskutocne stavby urobene z lega, mnozstvo zabavnych atrakcii, ukazka fabriky ako sa lego vyraba...naozaj krasne.
jedine co nam velmi nevyslo, bolo pocasie. prvy den uplna parada, krasne pocasie a na druhy den od rana dazd. tak sme si kupili lego "ponča" a isli sme na kolotoce 😉