Autovlakom do Prahy

adri266
3. apr 2014

rozmyslame nad dovolenkou, a zvazujeme ist do Ciech. Sli ste niekto autovlakom do Prahy? Cez den ci noc? Ako to zvladli decka vo vlaku?

janabanana
3. apr 2014

my sme šli teraz ale cez den raz sme s mm išli v noci ale ešte bez malej a nic sme neoddýchli. viete si zabezpečit miestenky do detského vozna a vačšinou sa tam nejaké detičky pokamarátia naša je ešte malá a zvládla to v pohode bola som s ňou keď mala 7 mes. a teraz 1 a pol roka. zober knihy hračky dost ludí berie tablet či počítač.... niečo pospí....

zita19
3. apr 2014

@adri266 Ja sice nemam male deti ale pravidelne cestujem do Prahy nocnym rychlikom. Nocny rychlik Slovakia (ale neviem ako sa teraz vola) z odchodom z KE ma len lozkove alebo lehatkove vagony. Cestovali s nami male, velke deti aj kojenci. Uplne v pohode to zvladli. Vacsinou si rodina kupila jedno kupe (3 lozka) a nejako sa naskladali a v pohode sa vyspali. Ja odporucam nocny rychlik. Deti si aspon polezia (ale urcite aj pospia), manzel si pospi a rano bude oddychnuty. Cez den je to pre deti nekonecny pribeh v obmedzenom priestore (cesta KE - Praha je 11 hodin) a nervak pre rodicov a mozno aj niektorych spolucestujucich.
A odporucam sa poobzerat na cenovo najvyhodnejsie listky. Na autovlak sa predavaju "listkove balicky" spiatocny listok Citystar platny jeden mesiac. Ja cestujem sama, takze to neovladam, ale popytaj sa na stanici alebo popozeraj na nete
http://www.slovakrail.sk/sk/preprava-osob/zahra...
http://www.slovakrail.sk/sk/preprava-osob/zahra...

ingridgrimling
3. apr 2014

Podľa mňa ak chcete ísť do Prahy na výlet tak auto je Vám tak na 2 veci, je to neskutočne zdlhavé presúvanie v rámci Prahy, my sme šli lôžkovým rýchlikom v noci s deťmi a po Prahe sme behali metrom a mestskou dopravou s ktorou sme boli všade rýchlo a bezproblémovo, raz sme šli s deťmi vlakom do Prahy cez deň a veru nikdy viac. Určite lepšie ísť v noci. ;)

adri266
autor
4. apr 2014

@ingridgrimling ide o to, ze planujem cestu tam vlakom a naspat autom, a zastavime sa na roznych dalsich miestach

ingridgrimling
4. apr 2014

Tak to potom auto treba. ;) Ale vlakom určite v noci.