Autom do Viedne

timeahav
9. nov 2023

Ahojte mamičky, prosím poraďte. Chystáme sa na výlet (1dňový) do Viedne, z Bratislavy aj s 2r dcérkou.
Pôvodne sme chceli ísť autobusom ale zistili sme že regiojet aj flixbus vyžadujú sedačku, čo mi príde nereálne aby sme ju potom celý deň nosili v rukách. A slovaklines sú extrémne drahý.
Takže voľba padla na auto. A teraz k otazkam - potrebujeme si kúpiť diaľničnú známku? Dufam teda ze nie, príde mi to nelogické. A parkovanie, našla som nejaké záchytné parkoviska s cenou 4-5€ na deň, máte skúsenosti? Zvykne tam byť volne?
Ešte sme zvažovali aj vlak, ale to mi moc nepasuje, no keď mate skúsenosti tak určite potešia.

queen_mary
9. nov 2023

Idete cez tyzden alebo ce, vikend? Lebo vikendy je paekovanie vo wie zdarma na uliciach

tt247
9. nov 2023

Ak chceš ísť po diaľnici, samozrejme musíš mať diaľničnú známku. Zaparkuješ aj na ulici, cez víkend zadarmo. Parkoviská v centre vyjdú na viac, za menej potom pozerať mimo, ale tie nepoznám.

arasidka123
9. nov 2023

@timeahav jasné že je potrebná diaľničná a ak nenájdeš miesto na ulici, výhodnejšie sú parkovacie domy

bubinko1506
9. nov 2023

Do Viedne sa dostanes aj po okresnej ceste cez Hainburg, Fischammend, Schwechat - vtedy nepotrebujes dialnicnu, ale pohodlnejsie a rychlejsie je to po dialnici. Ak pojdete cez vikend, tak parkovanie na ulici je vo Viedni zdarma, my sme parkovali vzdy v ulickach v okoli Karlsplatz, asi 20 minutova prechadzka k radnici

chodec15
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tahomi
9. nov 2023

Naozaj vyzaduju sedacku? Nikdy som dieta v sedacke nevidela, chodim teda sem tam regio/flixbus bratislava - schwechat.

queen_mary
9. nov 2023

@bubinko1506 myslim ze ten rozdiel dialnicka a okresky je nejakych 15 minut. Je dialnica samozrejme pohodlnejsia, ale ani ta okresna cesta nie je horor, je to v pohodke.

stanielka17
9. nov 2023

@timeahav Nemusite kupovat, ak pojdete po lokalkach, to sa z Bratislavy da celkom dobre. Ale cesta sa vam tym predlzi asi o hodinu.

nyusika
9. nov 2023

desadnova AT znamka zase az tak draha nie je. celkovo je vylet do Viedne nie nizkonakladova zalezitost - takze by som naozaj neriesila cestu mimo dialnice - najma, pokial tuto cestu nepoznate - aj navigacia vas dokaze dobre zblbnut a riskovat pokutu kvoli par euram by som nechcela

timeahav
autor
9. nov 2023

@tahomi ano vyzaduju, bohužiaľ písala som do regiojetu a oni majú že dieťa do 3 rokov môže vodič odmietnuť bez sedačky, takže riskovat to nebudem že si kúpime lístky a nás nezoberie a flixbus ma vyslovene napísané že dieťa do 3 rokov musí mať sedačku

timeahav
autor
9. nov 2023

@queen_mary presne toto som potrebovala počuť, vďaka

felycity
9. nov 2023

my chodíme bez dialničnej ako vyššie smer schwechat od schwecahtu je to cca 10-15 min autom park and ride erdberg/Franzosengraben 2, hneď je tam metro priamo na Stephansplatz. rozdiel bez dialnice je 8 min

bubinko1506
9. nov 2023

@queen_mary veru, velky rozdiel tam nie je v case. My chodime vacsinou po dialnici, ale niekedy ideme aj po okresnej ceste, ked ideme s niekym, kto nema dialnicnu

julish
9. nov 2023

@timeahav choďte vlakom a máte to bez starostí

cherrystone
9. nov 2023

@timeahav odporucam vlak. chodi z petrzalky, hlavnej stanice, dnv.. je to rychle, spoje su caste. na stanici hned prestupis na metro, vystupis v centre.

bubinko1506
9. nov 2023

@cherrystone
@julish a uz su hotovi s opravou stanice v Marcheggu? Lebo, ak nie, vlak ide len po Marchegg a potom uz ide autobus

vroni
9. nov 2023

@timeahav, s tou diaľničnou známkou pozor. Do Viedne sa dostanete aj po ceste mimo diaľnice, ak vo Viedni len odstavite auto a pohybujete sa mestskou dopravou tak pohoda. Ak chcete behať autom aj po meste, tak bacha, obchvat je napríklad klasifikovaný ako diaľnica a treba známku. Záchytné parkovisko smerom od Bratislavy je a je takmer vždy beznádejne plne. Ak nejdete veľmi skoro ráno alebo v nedeľu, je skoro vylúčené, ze nájdete miesto. Spočítané, zrátané, išla by som vlakom z Petržalky (z hlavnej stanice to momentálne nefunguje), kúpte si lístok aj vrátane mestskej dopravy, je to najrýchlejšie, najlacnejšie a vlaky chodia každú hodinu.

jankalukasova
9. nov 2023

@timeahav o vlaku si neuvažovala?

lucik194
9. nov 2023

po starej ceste si vo viedni za hodinu, do navigacie das ne spoplatnene cesty.
cez vikend uplne v pohode zaparkujes v strede mesta na ulici, ziadne parkovanie na kraji viedne, neviem naco?
parkovacie domy detto su spoplatnene, my vzdy parkujeme na ulici.... ziadne platby navyse

macatt
9. nov 2023

Ja som bola loďou za 25€/osoba smer, veľká paráda, len žiaľ od 5.11.do 30.3. sa neplaví..

cherrystone
9. nov 2023

@bubinko1506 veru pozeram, ze vyluka do 14.11.

anjelok
9. nov 2023

No my ked sme si minule zratali listky na vlak/bus pre celu rodinu, ale teda mame vacsie deti, tak za tu cenu som si zaplatila parkovanie v garazi v centre mesta na tych par hodin. Dialnicna stoji nejakych 10 eur, my sme kupili, tych par eur navyse nam za ten komfort stalo.