Aký máte program s deťmi keď sa poobede zobudia?

kralicica
7. sep 2011

Ahojte kočky. Bývame na dedine a je to tu, akoby skapal pes. Je tu ešte jedna mamička, ale tá nechodí vôbec von. Náš program spočíva v tom, že doobeda väčšinou von nechodíme, maximálne do obchodu s kočíkom, inak sa hráme dnu, varím, upracem pri malom. Potom ide spať a zobúdza sa okolo 15.00. Zaujímalo by ma, čo robíte s deťmi, ktoré spia už len 1x denne do večera. Náš malý vnútri nevie vydržať, ale vonku s ním byť sama 4 hodiny do siedmej - ôsmej je utrpenie. Chvíľku je v kočíku, potom ihrisko, piesok (ak nie je práve mokro) a potom už len počítam minúty. Ďakujem za každú radu.

lucia20
7. sep 2011

😀 myslim, ze uz od cca 17,00 kazda mamina odratava do casu kedy pojdu spat. my byvame mimo dediny aj mesta. my robime tak, ze "rano" (vstavaju vsetky cca okolo 10) sa dame dokopy, napapame.potom dievcata letia von, tam sa prehraju same, mladsia sa mota pri mne, kym navarime a popraceme a potom idem von na terasu. tam to malej zatial staci. vyhra sa tam a pozera po okoli. potom ide spat a poobede zase ideme von, ona v kociku, dievcata bud na bicykloch alebo s detkymi kocikmi. okukame susedov, ked sa da tak sa u nich zastavime. potom prideme domov. starsie dievcata rozpravku, vanu, veceru a tatianka tak podobne az na tu veceru a o 20,00 spat. deti treba akosi zabavit inak vymyslaju. my ideme von aaj ked prsi. najviac miluju, ked mozu do mlak alebo stoja pod odkvapom. samozrejme v gumakoch a prsiplati alebo s dazdnikom. a ked sme dnu treba ich zabavit. u nas funguju hry, malovanie, cosi kreativne ale vy ste mensi.... tatianka sa zahra aj sama a ked nie, tak mi pomaha... vyberat varechy alebo nahanat vysavac. 😀 😀 😀

jarunka111
7. sep 2011

@kralicica no v prvom rade nepočítaj minúty, lebo čím častejšie sa pozrieš na hodinky, tým pomalšie pôjdu 😀
Bývaš na dedine, ale neviem, či na dome alebo bytovke. Verím, že samému je človeku otupno, ale ak si vymyslíš nejakú zábavku pre Ondrejka, tak ver, že sa zabavíš aj ty a čas ti rýchlejšie ujde.
My bývame na činžiaku, takže ak nevarím alebo neupratujem doobeda, tak ideme von niekde na ihrisko, do mesta k fontáne sa pomotať a na obed domov spať. Poobede v podstate sme zase vonku. Ak je veľmi zlé počasie, tak si kreslíme, staviame bunkre. Najnovšie je u nás super zábavka, že mu urobím cesto a on robí koláče 😀 😀 😀 To sa dlho pohrá a ja tu môžem buď klebetiť 😀 alebo si niečo porobiť. Ani mne sa niekedy nechce, ale ak ho nechám samého, tak bude len vymýšľať a to mu teda nedovolím. Minule som ho nechala a že zobral si metličky z mixéra a strčil ich do zástrčky 🤐 😕 Má 2roky a už sa bavíme pekne spolu, veď kedy si ho užijem, ak nie teraz? 🙂

anjelicek26
7. sep 2011

Tak ja neviem, nudit sa nenudime, upratujeme - vsetko spolu, pomaha vykladat pracku, susicku, beha s vysavacom, mopom (ma oboje vlastne), kopiruje ma, trva to 2x tak dlho ale cert to ber, aspon sa pohra, s dcerkou sa jasia, ideme von, hrame sa aj spolu, co ja viem, mne ten cas nejako leti xixi

hoogy
7. sep 2011

nas maly sa rano naraajkuje s tatinom kedze vstavaju obaja o pol 7. o pol 8 vstavam ja a potom si predvarim matko sa zatila hra alebo mi pomaha a o 10 ideme von. vzdy si najdeme nejaku zabavku.tiez sme na dedine je tu vela zvieratiek tak tie chodime pozerat. ideme si do obchodu kupit desiatku. zvacsa nejaku lupacku alebo roztek. a hrame sa vonku do tej 12. od 1 do 4 maly spi. potom do tej 5 sme vnutri kym sa preberie a napapa. a potom ideme zase von. niekedy sa vlakom zvezieme do mesta a ideme tam na ihrisko a tatinko ans tam vyzdvihne.alebo sa hra s detskami na dvore. byvame totiz v takom pavlacovom dome takze mame tu dvor a 6 deti. to je velka vyhoda. skus si najst aspon raz za tyzden program v meste. a viac zapajaj partnera.moj muz sa vie neuveritlne s malym vyjasit. o pol 8 mame veceru a pol 9 do postele.

lillika
7. sep 2011

kralicica prestahuj sa do okr.DS 😀 😀 😀 .ja mam ten isty problem 🙂

gonka
8. sep 2011

My bývame tiež na dedine a v rodinnom dome, tak chodíme doobeda po dvore, resp. do obchodu, na poštu..., keď je pekné počasie tak poobede sme sa išli povoziť na bicykli, hrá sa s loptou na dvore, potom s kamienkami, resp. ideme navštíviť rodinnu, čo tu tiež bývajú a blízko máme park - tak ideme do parku.

adriana7
9. sep 2011

@kralicica, aj my sme z dediny, kde "zdochol pes", ale vymýšľam, čo sa dá 🙂
keď si na dedine, je to super, deti v takomto veku, ako je tvoj malý, milujú niečo stále žmoliť v rukách, chlapci tuším ešte viac. piesok je dobrá investícia, stačí ho nasypať aj do starej vaničky, k tomu kopec mištičiek (od jogutrov), nejaký plastový bager a bude ho to baviť isto aj hodinu.
ak ti to nevadí, skús aj hry s vodou, naša malá to miluje, tiež kýblik, vedierko, poháriky a krhlička, polievame všetko na dvore, prelieva do lavórila, ešte je teplo, tak sa dá, my máme vždy gumáky a cez to riflíky, vrchné oblečko podľa počasia, raz sme mali aj ten gumový podbradník s rukávmi
my dostavujeme dom a veliká zábava je aj na obyčajnej kope hliny, po hodine je to boj ju odtiaľ dosťať, šklbe lístočky, trávu, nosí si to do myštičiek (večer ale vždy umývame vlasy), zbierame kamienky alebo kôru do vedierka
keď sa nedá ísť von, v tomto veku sú dobré kocky, stavajte veže, deti ich rady búrajú, hra s domácou plastelínou (uvar si takú hustú krupicu z vody, potom trochu oleja), ja dám malú do stoličky, na stôl plastovú podložku, ja jej niečo vyrábam a ona akože tiež, a keď niečo spapá, tak sa nič nestane. teraz začína mať rada aj leporelové knižky, vydrží síce len 10 minút, ale baví ju to. tiež je dobrá hra s malými loptičkami (my máme veľké skákalky), hádžeme ich do jamky, alebo taký akože petanq. je to dobrá veľkosť do ruky a aj do pusy. nedávno objavila koš zo zemiakmi a cibuľou a vydrží sa aj s týmto dosť zabaviť (cibuľu mám predšúpanú), a keď sme zemiaky kopali, sedela dve hodiny na kope a celá unesená sa tam prehrala.a ešte sa každý deň hojdáme na hojdačke (obyčajnú drevenú muž zavesil na hradu), učíme sa jazdiť na odrážadle, ktoré dostala na narodeniny, chodíme po schodoch asi 200x za deň (to je telocvik aj pre mňa), a strašne rada sa schováva a prelieza (stačí na to akákoľvek veľká krabica, koš), tak niečo skúste, mne sa doteraz pri všetkých deťoch osvedčili ako najlepšie hračky také, ktoré netreba kúpiť alebo stoja bagateľ, a drahé stoja v policiach a nikto sa s nimi nehrá 🙂

exupery
9. sep 2011

Nedavno sme sa prestahovali na dedinu a je to super-dve bytovky a v kazdom byte aspon jedno male dieta...je to tu ako v skolke,a mala je tu neskutocne stastna
Rano ,ked sa zobudi,mlieko,hygiena,ranajky-to uz zvoni nasa mala suseda,alebo moja donesie topanky a ideme my k nim,tam sa hraju,vzdy sa zbucha nejaka polievka na obed ,potom obednajsi spanok,obed a potom bud na nakup do mesta,alebo pred bytovku,alebo sa hrat susedom,proste zase s detmi,ked nemame nejake povinnosti a tam sme az do vecera cca pol osmej,medzi tym vybehneme domov na veceru,alebo sa decka najedia spolu,co kto prinesie 😉
No,a vecer kupanie,mliecko a do postielky,aby sme sa zase druhy den mohli ist hrat....

happy8051
11. sep 2011

my byvame v meste. Natalka vstava o siestej, maximum 6:30, hned chce mliecko, kojim v posteli a potom ked ju prebalim vyvalujeme sa spolu este aj do osmej, tulkame sa, spoievam jej....
ranajkujeme spolu o osmej, potom sa spolu sprchujeme to je srandy kopec 🙂
o deviatej Naty spinka, vacsinou dve hodky pri otvorenom okne. ja zatial varim, upracem...
ked vstanedesiatuje a ideme na detske ihrisko, na navstevu, na nakup alebo tak...
obedujeme neskor, cca o 14:30. po obede hodinku spinka, vacsinou je to tak, ze sa stretnem s kamoskami, kocikujeme a ked deti zaspinkaju, kavickujeme niekde na terase (v zime to bude tazsie).
z vonku sa vraciame tak o piatej, potom sa hrame do pol siedmej. potom sa Natalka kupe, dostane vecernu kasu, potom mame do po osmej zas leharo v posteli, kojime sa a najneskor o osmej spinka ako anjelik 🙂