Viete mi prosím napísať, ako náročná je trasa zo Štrbského plesa na Popradské pleso? Naše deti nemajú problém prejsť aj vyše 10km. Takže toto by problém nebol. Skôr mi ide o náročnosť trasy. Ďakujem za každý príspevok.
my sme to pred par dnami dali ale po asfaltke, t.j. zo zastavky popradske pleso s dvoma detmi 3r. a 3m.
Trojmesacny bol cely cas v satke, starsi to nedaval.. dal par metrov a to rad chodi na prechadzky, rad beha, je to dost stupak, takze nevladal a bol na rukach a v kociku..
takze odporucam ak idete trasa zo strbskeho nosic pre kazdeho z deti
Mas na vyber, ako pise @zuzka38 po asfaltke, ale naozaj je to stupak, vlastne ides asfaltkou po vrstevnici, cize dokolecka po zakrutach....a sem - tam stretnes aj auto protekcneho turistu, ci bicyklistov....kopec sa zda sa byt nekonecne dlhy a malo zaujimavy aj pre dospelaka...
...druha cesta je viac - menej po kamenoch, to myslim nie je narocne pre deti, skor by som videla problem, ze ta cesta je dost uzka a pokial je velka "premavka" turistov, je problem sa vyhnut...no a ked je poprsane a vlhko, tak je to neprijemne, fakt sa smyka...Ale pre deti sa mi zda tato cesta skor schodnejsia ako po tej asfaltke. Ved uvidis, ake bude pocasie a aka ta "premavka"...
My sme si to presli pred mesiacom. Moj nazor sa uplne zhoduje s eviq, cize najskor stupak, potom uz pohoda. Ale urcite treba dobru pevnu obuv.
Jednoznačne cestu po kameňoch ako po asfaltke. Na začiatku trošku stúpanie ale potom príjemná cesta. K tej veľkej premávke turistov, že sa niet kam vyhnúť by som povedala len toľko vždy sa je kam vyhnúť 😀 Rozhodne odporúčam pevnú obuv nie tenisky alebo sandálky s ponožkami ako bratři Češi 😲
Po turistickej znacke je vybudovany naucny chodnik. Nase deti sa vzdy tesili na dalsiu otazku na tabuli a tak sme ani nevedeli a boli sme na Popradskom. Asfaltkou sme sli dole, lebo sme boli pozriet symbolicky cintorin
Je to lahka trasa, jedna z najlahsich v Tatrach 😉
Ja som videla 6, 7-ročné deti pri výstupe na Kriváň. Pre mňa náročná trasa a deti liezli ako kamzíky. Decká majú toľko energie, že my dospelí im môžeme iba závidieť. 🙂
Ahoj akurát pred dvoma týždnami sme sa z Tatier vrátili.Presne túto trasu sme úplne v pohodičke zvládli aj s našou ročnou dcérou. My sme mali krásne počasie, dávala by som si ale bacha keby mrholilo na tých "šutroch" sa ževraj potom dost šmýka. Inak naša celú cestu prespala v nosiči :D
v pohodicke cesta, zmaknu aj predskolaci.. a aj ja ako tehulka som dvakrat sa tam bola prejst 🙂
Zo začiatku je tam také stúpanie, podla mňa trosku náročnejšie pre deti, ale nič čo by sa nedalo zvládnuť a potom väčšina cesty je už v pohode akurát miestami sú väčšie kamene, skaly na prekracovanie. Podľa veku tvojich deti, najmladšieho ponesiete predpokladám, a ak sú zvyknuté toľko prejst, tak by nemal byt problém. A je to pekná trasa 🙂