Ako riešite stravu pre najmenších v indoorových ihriskách?

bleee
29. aug 2013

Indoorové íhriská má môj 20 mesačný syn veľmi rád. Problém je v tom, že ponúkajú obmedzený sortiment jedál a nápojov, zvyčajne sladkosti, pochutiny, sladké vody, minerálky. Synovi však sladkosti ani sladké vody nedávam, snažíme sa stravovať zdravo. Minerálky nechce. Okrem toho má pre kožné problémy obmedzenie v konzumovaní pečiva a jedál z bielej múky. Riešila som to tak, že som mu nosila banán. Naposledy som bola veľmi dôrazne upozornená, že vlastné jedlo jesť nesmie, a tak musel jesť banán pred dverami herne. Bolo to veľmi ponižujúce. Neviem, ako to riešiť. Chápem, že herne si potrebujú zarobiť, pre seba si v pohode objednám, ale pre syna tam jednoducho nič nenachádzam. Poradí mi niekto?

wena
29. aug 2013

Napadá mi len to, že sa naje predtým ako tam pôjdete resp.potom.

sissy27
29. aug 2013

@bleee asi by som navrhla tráviť viac času na iných miestach, napr. outdoorových ihriskách, v zime sánkovačka, stavanie snehuliaka, využiť materské centrá, kde s takýmito vecami nie je problém a tie komerčné indoorové si nechávať len ako poslednú alternatívu... ak tam netrávite celé dni, tak nevidím problém, aby takmer dvojročné dieťa nemohlo byť 2-3 hodiny bez jedla, najesť sa pred odchodom z domu, resp. po návrate...

bleee
autor
29. aug 2013

@sissy27 materské centrum u nás zrušili, najradšej by som samozrejme chodila tam, bolo tam výborne. V okolí ako náhrada vyrástli tri vnútorné íhriská. Po slnečnom lete sme včera pre dážď v jednom boli a dopadlo to tak ako som písala. Najesť sa predtým alebo potom sa ľahko píše, horšie realizuje. Malý si tam pýta jesť a piť, lebo vidí, že aj iné deti jedia a pijú...

sasikas
29. aug 2013

@bleee ja beriem pre krpcov vzdy z domu nakrajene ovocie,jogurt, prip. polievku, ak ideme v case obeda a este sa mi nikdy nestalo zeby s tym bol problem..... 😕

danielatn
30. aug 2013

@bleee ahojcek, som prekvapena, ze ti nedovolili dat dietatu vlastnu stravu. Ja mam len pozitivnu skusenost s takymito ihriskami. Mohla som si doniest svoju stravu, este mi ju aj prihriali a pozicali ich riad. Skus im slusne vysvetlit preco nosis svoju stravu (po lopate, ako si to napisala nam) a hadam to pochopia. Viem, lahko sa napise, ved uvidis. Vela stastia 🙂

anaku
30. aug 2013

@danielatn je to jednoducho tak, v niektorych maju take pravidlo, aj u nas. My sme boli raz na hodinu, takze nebol problem, zeby sme nevydrzali bez jedla. Daj im typa na rozsirenie sortimentu, aby aj vam vyhovoval, mozno to bude mat uspech 🙂.
@bleee