Indoorové íhriská má môj 20 mesačný syn veľmi rád. Problém je v tom, že ponúkajú obmedzený sortiment jedál a nápojov, zvyčajne sladkosti, pochutiny, sladké vody, minerálky. Synovi však sladkosti ani sladké vody nedávam, snažíme sa stravovať zdravo. Minerálky nechce. Okrem toho má pre kožné problémy obmedzenie v konzumovaní pečiva a jedál z bielej múky. Riešila som to tak, že som mu nosila banán. Naposledy som bola veľmi dôrazne upozornená, že vlastné jedlo jesť nesmie, a tak musel jesť banán pred dverami herne. Bolo to veľmi ponižujúce. Neviem, ako to riešiť. Chápem, že herne si potrebujú zarobiť, pre seba si v pohode objednám, ale pre syna tam jednoducho nič nenachádzam. Poradí mi niekto?
@bleee asi by som navrhla tráviť viac času na iných miestach, napr. outdoorových ihriskách, v zime sánkovačka, stavanie snehuliaka, využiť materské centrá, kde s takýmito vecami nie je problém a tie komerčné indoorové si nechávať len ako poslednú alternatívu... ak tam netrávite celé dni, tak nevidím problém, aby takmer dvojročné dieťa nemohlo byť 2-3 hodiny bez jedla, najesť sa pred odchodom z domu, resp. po návrate...
@sissy27 materské centrum u nás zrušili, najradšej by som samozrejme chodila tam, bolo tam výborne. V okolí ako náhrada vyrástli tri vnútorné íhriská. Po slnečnom lete sme včera pre dážď v jednom boli a dopadlo to tak ako som písala. Najesť sa predtým alebo potom sa ľahko píše, horšie realizuje. Malý si tam pýta jesť a piť, lebo vidí, že aj iné deti jedia a pijú...
@bleee ahojcek, som prekvapena, ze ti nedovolili dat dietatu vlastnu stravu. Ja mam len pozitivnu skusenost s takymito ihriskami. Mohla som si doniest svoju stravu, este mi ju aj prihriali a pozicali ich riad. Skus im slusne vysvetlit preco nosis svoju stravu (po lopate, ako si to napisala nam) a hadam to pochopia. Viem, lahko sa napise, ved uvidis. Vela stastia 🙂
Napadá mi len to, že sa naje predtým ako tam pôjdete resp.potom.