Ako riesite svoju navstevu lekara, ked nemate kde nechat dieta? Ma manzel narok na nejaky paragraf alebo OCR, kym je s dietatom a vy si vybavite lekara?
...bud si manzel zoberie OCR alebo ide dieta so mnou...tretia moznost u mna nie je...
ja som si dieta bravala so sebou k lekarovi, alebo ked to bolo nieco vaznejsie, 1-denny zakrok na ocnom, tak si muz vzal dovolenku, alebo si vzal OCR, kedze na operacnu salu som si syna vziat nemohla so sebou. Ale bezne vysetrenia na hematologii, endokrinologii, gynekologii atd... taktam isiel syn so mnou, nastatsie bol dobry a vydrzal, kde dalo, tak som s aobjednala na presny termin a kde sa nedalo, tak sme cakali, niekedy aj 2 hodinky. U gynekologa sedel v ambulancii u sestricky, samozrejme ,ze nebol so mnou priamo na vysetreni. To by som mu asi tazko vysvetlovala 😀 , co tam ujo doktor robil. Doteraz som teda vacsinu vysetreni zvladala sama spolu s dietatom. Teraz mam uz deti dve, nastatsie moji obaja rodicia su uz od augusta a septembra na dochodku, tak dufam,ze mi pomozu postrazit, ked bude treba.
Zamestnávateľ ospravedlní neprítomnosť zamestnanca v práci za čas ... starostlivosti o dieťa mladšie ako desať rokov, ktoré nemôže byť z vážnych dôvodov v starostlivosti detského výchovného zariadenia alebo školy, v ktorých starostlivosti dieťa inak je, alebo ak osoba, ktorá sa inak stará o dieťa, ochorela alebo sa jej nariadila karanténa (karanténne opatrenie), prípadne sa podrobila vyšetreniu alebo ošetreniu v zdravotníckom zariadení, ktoré nebolo možné zabezpečiť mimo pracovného času zamestnanca. Za tento čas nepatrí zamestnancovi náhrada mzdy.
Cize podla mna ma narok, ak prinesie doklad, ze si bola u lekara, ale nedostane za ten cas mzdu (v preklade musi si to nadrobit).
ja toto poznam lenze ja nemam kde nechat 3deti minule som urgentne musela k zubarovi svokra nebola ochotna na 2hodiny postrazit ci som chcela alebo nie 3deti isli somou ☹ ale niekedy samozrejme manzel ostane ale on tiez velmi malo moze
manzel to ma potom aj zaplatene, len na listkuodlekara musi byt dopisane , ze celodenne osetrenie
manzel ma narok na myslim 7 dni v roku na dieta na navstevu lekara. ja to riesim tak, ze bud mu dam orazit priepustku a on je s malym doma alebo (a to neporovnatelne castejsie) beriem maleho so sebou. uz sme boli spolu na chirurgii, gynde, neurologii,... vsade idem s karou a malym. 🙂
to znamena, ze ked idem k zubarke, tak priepustku mu potvrdi ona?
@brnka tak toto ti presne nepoviem..my sme vzdy tak robili, ze celodenne a manzel uz ostal doma, nesiel do prace...ale staci, ked zavolas tvojej doktorke a ona ti to bude vediet upresnit 😉 ...hoc teraz ma napadlo, ze ked sa matko narodil, potrebovala som ist odniest k doktorke len papier, tak muza pustili na 2 hodiny..dali mu v robote priepustku- papier a ten sme dali potvrdit doktorke...ale nepamätam sa, ci potom ostal o tie 2 hodiny dlhsie v praci ci ako to bolo..
@brnka manžel ma narok na celodenné vyšetrenie 7 dni do roka so sebou a 7 dni s rodinným príslušníkom. Okrem toho ma narok na ošetrenie u lekára napr. ked chýba 2 hodiny . vtedy mu dr. potrvrdí priepustku. nič si nemusí nadrábat. my sme mali tieto ošetrenia neobmedzene, čiže mohla som chodit k dr. aj každý týžden.
Dakujem vam, baby 🙂 . Snad to pomohlo aj niekomu inemu.
ahoj tak já když musím k lékaři a nemám hlídání,což je dost často,tak si kluka beru sebou. 😒