Praktická sestra v Írsku

2. apr 2024

Dobry den,
pracujete tu niektora, ako prakticka sestra v Irsku? Je realna sanca zamestnat sa v nemocnici alebo ambulancii so strednou zdravotnickou skolou odbor prakticka sestra?
Je vobec tento odbor pre nich zaujimavy? Alebo by bolo lepsie hladat inu pracu v Irsku, v uplne inom smere? Dakujem

melanta
2. apr 2024

Praktická sestra nie je zdravotná sestra. Čiže nemôžeš s týmto vzdelaním robiť sestru. Aj chceš robiť sestru v nemocnici či ambulancii, musíš mať kvalifikáciu zdravotnej sestry. Môžeš robiť opatrovateľku.

autor
2. apr 2024

@melanta Ako prakticka sestra sa mozes na Slovensku zamestnat v nemocnici a dokonca aj v niektorych ambulanciach.
Na to sa ale nepytam, pytam sa, ci ma niekto realnu skusenost, ako to je v Irsku.

bibina32
2. apr 2024

Skús sa spýtať na Facebooku v skupine Slováci v Írsku.

autor
2. apr 2024

@bibina32 Super napad, skusim, dakujem 🙂

janka95
2. apr 2024

Ak sa niečo dozvieš, daj mi vedieť prosím. Celkom ma to zaujíma :- )

autor
2. apr 2024

@janka95 Dobre, ked mi niekto napise, dam sem info 🙂

oslo1
2. apr 2024

Nie, nezamestnaju ta. Potrebujes university a aspon diploma k tomu.

modrykolibrik
2. apr 2024

@oslo1 diplom k comu? Pises to tak, ze nikto nevie k comu sa vlastne vyjadrujes

danica2711
2. apr 2024

@modrykolibrik asi k tej práci, na ktorú sa autorka pýta, nie?

melanta
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
melanta
2. apr 2024

@modrykolibrik diplom čiže VŠ vzdelanie ako sestra.

melanta
2. apr 2024

Autorka, praktická sestra sa u nás môže zamestnať v nemocnici aj v ambulancii. Ale iba ako praktická sestra, nie zdravotná sestra. Ja som odpovedala nie ako je to na Slovensku, ale ako je to v Írsku. Čiže odpovedala som na tvoju otázku. V Írsku praktická sestra neexistuje, existuje zdravotná sestra a tá potrebuje diplom. Čiže musíš si urobiť ešte VŠ odbor ošetrovateľstvo, minimálne bakalára. Takže platí čo som napísala. S aktuálnym vzdelaním môžeš robiť opatrovateľku. Ak chceš robiť sestru, potrebuješ kvalifikáciu na zdravotnú sestru a kvalifikáciou na zdravotnú sestru je v Írsku VŠ vzdelanie.

autor
3. apr 2024

@janka95 Tak som polozila otazku v skupine Slovaci v Irsku a dostala som odpovede, ze v Irsku odbor prakticka sestra neexistuje, je to len vymysel tu na Slovensku, aby nalakali ludi ist studovat. Ale, napisali ludia aj to, ze v Irsku je katastrofalny nedostatok sestier a personalu a velmi radi zamestnaju, ked niekto prejavi zaujem. Len teda bude to tak ako u nas, ze to nebude plnohodnotna zdravotna sestra, ale "len" osetrovatelka alebo sanitarka.

autor
3. apr 2024

@bibina32 Dakujem za napad, napisala som a mam odpovede 🙂

janka95
3. apr 2024

Ďakujem. Ja som v 3.rocniku Bc. Ale keď vidím do akej riti ide naše zdravotníctvo a dreš za almužnu deň, noc bez voľna a príplatku, zvažujem aj možnosť odchodu. 🙂 len jazyk stačí angličtina či nie, nevieš ? 🙂

autor
3. apr 2024

@janka95 Ak budes mat Bc, zamestnaju ta ako kvalifikovanu zdravotnu sestru. Jazyk v Irsku neviem, anglicky urcite, ale ci aj irsky veru netusim 🙂

hefo
3. apr 2024

@janka95 Z toho, čo hovoril vtedajší kolega Ír, keď pred rokmi bol na služobko-návšteve tu na Slovensku, Írčina sa tam v praxi takmer vôbec nepoužíva - učia sa to síce z národoveckých dôvodov v škole, ale málokto v produktívnom veku tým jazykom aspoň občas komunikuje, ak to vôbec ešte dokáže. Slušná angličtina na 100 % stačí.