Ahojte, prosim o radu. Ešte po maturite, pred 15 rokmi som pracovala rok a pol v Irsku. Po navrate domov, nie planovanom, som sa tam uz viac nevratila, nemam ziadne dokumenty ani potvrdenia ani vyplatne pasky z toho roka a pol. No kedze toto obdobie je v mojich odpracovanych rokoch "hluche", je nejaka moznost sa po rokoch dostat k dokladom aby sa mi ten odpracovany cas evidoval? Ci je to zbytocne? Pripadne prosim poradte kde a ako zacat...
@valeria_h praveze nemam nic, tym ze som uz doma ostala neplanovane mi vsetko ostalo tam a uz som sa k tomu nemala ako dostat.
@valeria_h jedine co si pamatam ze som mala aj to osobne PPS cislo, ale to neviem ci na zaklade toho mozem dostat nejake potvrdenie 🤷♀️
Áno, na základe PPS čísla možeš získať všetky údaje, kontaktuj tax office so svojím PPS číslom, poprípade na home and revenue webovej stránke sa skús prihlásiť do svojho "účtu"...ALE...keďže to bolo pred 15 rokmi a čo ja viem, online je to vedené len 5 rokov, neviem ako to majú v systéme oni...môže sa stáť, že o tebe nebudú mať ani mienku...na druhej strane...švagor po 10 rokoch sa vrátil do Írska, PPS mu ostalo to spred 10 rokov a pokračoval ďalej...Myslím, že najlepšie je napísať im email, poprípade ak máš niekoho kto by vedel zavolať. Kľudne ak potrebuješ pomôcť s napísaním emailu, ozvi sa mi, angličtinu ovládam plynulo 🙂
Máš aspoň zmluvu a jej ukončenie?