Zdravotníci na Modrom koníku - arogantné ženy

25. júl 2024

Dnes som si citala zdravotnicku skupinu ked som cakala u dr a nemala som co robit…. A pytam sa, preco su tie zeny tak arogantne? Ja chapem ze to robia vo svojom volnom case z dobrej vole a tak, ale preboha, preco? Jednej mamicke napisat ze dieta ma metastazy, druhu zjazdit pod ciernu zem za uplnu banalitu…. No nechapem… to aj v praci sa tak spravaju k pacientom?

drake122
25. júl 2024

Tak v práci, keď dieťa má metastázy, asi to rodičovi povedať musia, nie?

rusalinka
25. júl 2024

... mohla si to napísať priamo im, nie anonymne tu. Dostala by si určite lepšie odpovede 😉

deedol
25. júl 2024

Ja v tej skupine som a ano, niekedy odpovedaju stroho, ale k veci. A nevsimla som si nic o metastatach.

janai1
25. júl 2024

A čo jej akože mali napísať? Ak z toho čo uviedla v príspevku vyšlo, že ma metastázy tak čo je podľa teba správna odpoveď ?

loliki
25. júl 2024

Nie som v tej skupine a nechápem, prečo to neriešiš tam. Zdravotníci musia pomenovať problém, ak to problém je. A musia stopnúť hysterické mamičky, ktoré vidia problém aj tam, kde problém nie je, ale radi by ho vyrobili.

katka700
25. júl 2024

Daj link na tú skupinu, nech vieme posúdiť či sú naozaj arogantné. Celkovo našej spoločnosti dosť chyba zdravá asertivita, ľudia si buď nechajú skákať po hlave alebo sú naopak arogantní a neprijemni.

nikola81
25. júl 2024

Mna zablokovali lebo som zmazala prispevok. Aj napriek sukromnym spravam zakladatelke, ospravdlneniu, nic nepomohlo, neustupila a uz sa tam nesmiem pridat.

vler
25. júl 2024

Autorka Tvoj prispevok je trapny. Ako si sama poznamenala, pani doktorky a ine zdravotnicky v tejto skupine poskytuju specializovane poradenstvo nielen zadarmo, ale v ramci svojho volneho casu. Po druhe, v oblasti ako zdravotnictvo je prirodzene ze niektore odpovede budu obsahovat informacie o zlej, nepriaznivej prognoze. Po tretie, sama som v tejto skupine a uzivatelia opakovane nedodrzuju pravidla, napriek opakovanym upozorneniam.
Uzivatelia by mali byt radi, ze tato skupina este funguje. Byt jedna z tych ktore casto odpovedaju na otazky, uz by som sa na to ludovo povedane vybodla.

1sally12
25. júl 2024

Tiež som si to všimla...za úplnú banalitu..tiež som sa tam chcela niečo spýtať ale veru váham...

katarinaba
25. júl 2024

Inak to nie je len v tej skupine. Ja si vsimam, ze snad v kazdej otazke daju zeny odpoved takym sposobom, ako keby vsetku mudrost zjedli. Vsetky sa tu snazime radit vo svojom volnom case, to nam vsak nedava pravo byt zle. Je predsa na kazdej z nas, ci odpovieme alebo nie. Mnohe si myslia, ze ked je dana otazka pre ne banalita, tak to tak musi byt aj pre ostatne. Odpovede - najdi si cez google! je to otazka 5 sekund, alebo: to nevies? Alebo odpovedia stylom, ze len poucuju a nezabudnu na slovicka ako pre boha, a co si myslis ze ... Takto by som vedela vypisovat do vecera.
Treba si uvedomit, ze su medzi nami ludia, ktory v danej situacii neboli, nepoznaju veci ako funguju, robia nieco prvy krat. Obzvlast v "odbornych" skupinach by si mali zeny uvedomit, ze niektore informacie je potrebne podat sposobom, aby neurazili, nezranili alebo aby odpovedi bolo mozne porozumiet.
A na druhej strane - ide o pisomny prejav, clovek nema moznost posudit ton hlasu, vidiet mimiku tvare - niekedy odpoved moze byt myslena milo, privetivo, len citajuci moze nadobudnut dojem, ze je to utocne, arogantne.
Zial, musime sa tolerovat navzajom a nebrat si vsetko osobne.

sara07
25. júl 2024

čo ty považuješ za arogante , iny môže považovat len za strohu alebo sarkasticku poznámku - v pripade že sa pyta blbost uplnu
každopadne keby fungovalo zdravotnictvo ako má, mudr by sa vzdelávali, neboli by čakacie ročné termíny, niekto by sa unuval aj vysvetlit aspon 4 vetami čo má v správe, nestávalo by sa že mudr zle určí dg = tak by mamičky nemuseli sa pýtať, nemuseli by zhanat odpoved na mk a vôbec by sa tu nevyskytovali žiadne odpovede čo ti vadia nie to aroganté
aj mne vadí že ludia neveria lekárom, a potrebuju si overiť informácie, žial aj ja si overujem alebo odkyvem a hladam inu mudr lebo mi jasné že trieska blbosti
napr : vy máte autoimunitné ochorenie, no to musíte byt vkuse chorá .. tak to viem že táto mudr ihned zdrhať a žasnem že v tomto storoči ked nemusi behat po knihy ani ich pašovat , niektoré veci stále nevedia

tykat
25. júl 2024

@rusalinka nedostala by odpovede, len by ju vykopli. Som v tej skupine uz dlho a tiez mi pride ich pristup arogantny. Ale som ticho lebo obcas sa tam docitam aj nieco uzitocne.
Inak to iste u pravnikov. Zadavatel nemoze ani pipnut mimo temy lebo ho hned udobu, moderatorky sa mozu vylievat o com chcu. Ale tak ich skupina ich pravidla, komu sa nepaci moze odist (alebo ho vykopnu 😅)

tykat
25. júl 2024

@janai1 metastazy sa nediagnostikuju v skupine na koniku, kazdy zdravotnik by mal mat tolko rozumu ze diskutujuceho v takom pripade odkaze na osetrujuceho lekara.

tykat
25. júl 2024

Inak u zdravotnikov mam najradsej "s tymto na pohotovost pche" a "to dokedy ste chceli cakat, uz ste mali byt na pohotovosti". Ja mam niekedy pocit, ze ani neexistuje vhodny cas na navstevu lekara lebo bud ide pacient priskoro alebo neskoro.

rusalinka
25. júl 2024

@tykat hej, hej, som tam aj ja 🙂 A áno, vnímam aj ja niekedy strohejšie odpovede, ale nepríde mi to arogantné - skôr ako striktné trvanie na dodržiavanie nastavených pravidiel. Ak je všetko tak, ako má byť - odpovede sú ok. Ale ak niekto napíše "čo je toto, neviete?" - tak vtedy áno, tie odpovede sú také ráznejšie. Čo mne ale nevadí, lebo zase aká otázka, taká odpoveď.
A tiež si myslím, že nemajú nejako veľa času vypisovať, proste len napíšu stručnú odpoveď, bez omáčok...

mima172
25. júl 2024

Predpokladám, že myslíš skupinu "Zdravotníci na MK". Mala som tu skupinu veľmi rada a bola som vďačná za mnohé rady z tej skupiny. Cca pred rokom som však zo skupiny odišla a to práve pre dôvod, ktorý uvádzaš - začala ma tam hnevať tá nadradenosť a stále častejšie arogantné odpovede. Tiež mam VŠ vzdelanie, no NIKDY som nikomu nedávala najavo, že je niečo menej arogantnými reakciami. Tam to bolo (neveim ako teraz ale cca pred tým rokom, kedy som odtiaľ odišla) na dennom poriadku.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenocka8894
25. júl 2024

Tiez som sa tam pridala ako zdravotnik ale uz tam nie som aktivna pretoze sa nestotoznujem so spravanim voci ludom - pacientom. Uplne sa od takeho spravania distancujem a teda dufam, ze v realite sa takto k pacientom nespravaju...potom mozme nadavat na stav zdravotnictva no staci nech kazdy zacne sam od seba.

stellarstar
26. júl 2024

Kedysi tam bolo dobré, ale uz koľko zdravotníkov odtiaľ odišlo? Škoda

estellas
26. júl 2024

Ja si všímam že aj v bežných témach ktoré sa tu objavujú sú ženy vzťahovačné, nepríjemné na seba.