Závislosť na mobile a na internete

23. aug 2020

Mám vážny problém. Zisťujem, že som vážne závislá na internete. Od rána do noci mám sústavné nutkanie sledovať, čo sa deje na sociálnych sieťach. Samozrejme mám rodinu, ale nevenujem sa deťom a manželovi, ani domácnosti naplno. Na mobile vyslovene prokrastinujem, sú to hodiny a hodiny. Čo mám s tým robiť? Ako sa toho zbaviť? Už som skúšala všeličo, ale nezvládam to. Trápi ma to.

777januska777
23. aug 2020

Závislosť musíš utnúť úplne. Teda zrušiť telefón a kúpiť tlačítkový a sociálne siete odinštalovať a potom už len vydržať.

grace55
23. aug 2020

Pracujes, alebo si na MD? Taktiez odporucam zrusit soc.siete. Co by si poradila kamoske, keby sa ti zverila s tymto problemom?

diana999
23. aug 2020

Tak to je podla mňa smutné, že rodina ti nie je dostatočnou prioritou 😖

autor
23. aug 2020

Pracujem, teraz som mala dovolenku, od zajtra nastupujem. FB potrebujem kvoli praci, spravujem firemnu stranku. Uz som aj zrusila sledovanie vsetkych priatelov, zrusila vsetky skupiny a stranky, ale po par tyzdnoch som do toho spadla znova. Uvazovala som aj nad tlacitkovym telefonom a ze na fb by som sla len cez PC, co nie je pohodlne, ale ked ten smartfon ma aj ine vyhody.

miskooo1987
23. aug 2020

@diana999 nie je to smutne... je to normálna závislosť...

grace55
23. aug 2020

Nie si v tom sama, na to sa da strasne rychlo namotat.Super, ze s tym chces nieco robit. Mozno by pomohlo do mobilu nainstalovat appku s casovym limitom.

simuskaaa123
23. aug 2020

Mne pomohlo vypnúť upozornenia všade a nastaviť čas strávený na sieťach.. Ig a fb mám 30min denne.. Ale celkovo neznášam, keď niekto pri mne cumi do mobilu tak to nerobím ani ja. Max odpíšem na msgn.. Treba si to nastaviť v hlave

777januska777
23. aug 2020

Ja vždy keď som dlhšie na telefóne a keď sa začítam do niečoho a príde ku mne drobec a chce sa so mnou hrať, tak vtedy si poviem, že veď nič mi v telefóne neutečie a prečítam si to neskôr. Aj ty si povedz, že tá správa v telefóne, tam bude aj keď budeš mať neskôr čas, nikam to neujde.

vilma7
23. aug 2020

Ja mám vypnuté zvonenie, aby to zbytočne nepipalo a popozeram keď deti spia, často vtedy spím aj ja
Ak si s tým nevieš rady, vyhľadať odborníka.
Deti majú koľko rokov? Manžel čo robí vo chvíli keď lajstruješ mobil?

lenuska9999
23. aug 2020

Ako sa dá nastaviť to obmedzenie na Instagram alebo FB ?

unicornlady
24. aug 2020

Ja by som ti odporučila prečítať si knihu "Krotitelia displejov"
https://www.martinus.sk/?uItem=653817&gclid=EAI...

je tam dobre aj vysvetlené, prečo ľudia stále niečo sledujú (lebo napr. dopamínové zacyklenie, lajky), potom neukončenosť (vždy ti napr. odporuči iné video, inú stránku), vo virtuálnom svete máš všetko hneď a ľahko (ach, tá nudná a ťažká realita 🙂

yna1
24. aug 2020

najlepsie je dat si telefon s ktorym mozes len telefonovat, to je vsetko co potrebujes a zacni sa venovat aj veciam co ta naplnaju, zacni chodit na prechadzky a na telefon si ani nespomenies.

lara_21
Odpoveď bola odstránená
Zobraz