Zaheslovaný PDF súbor

thunderdome
15. nov 2024

Dá sa nejako prelomiť heslo do PDF súboru? Alebo aspoň nejako ho prekonvertovať nech sa dostanem k tým informáciám? Proste akokolvek sa dostať do toho, nejako to obísť atď.?

btus
15. nov 2024

neviem, ale kto Vám posielal ten súbor, tak mal poslať aj heslo, ak je to určené pre vás. Vypýtať heslo.

3petka
15. nov 2024

@btus zrejme to nebude dokument určený danej osobe.

br4n
15. nov 2024

Jasne, je to jednoduché, budeš musieť použiť brute force, napíšeš si script, ktorý bude skúšať vytvoriť rovnaku kombinaciu znakov ako je zaheshovana v pdf subore.

hendikep
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hendikep
15. nov 2024

je nato kopa online nastrojov, staci dat do google “ unlock pdf online” https://www.ilovepdf.com/unlock_pdf

thunderdome
autor
15. nov 2024

To heslo ktoré tam malo byť nefunguje. A keby šlo o nejake dokumenty FBI tak zaheslujú, ale nechápem načo musia heslovať každú trkotinu ako je výpis či výplatná páska. Štvú ma s týmito vecámi strašne.

thirstymonk
15. nov 2024

@thunderdome Inštitucie väčšinou taketo prkotiny hesluju tvojim rodnym čislom. Skús s lomkou aj bez lomky. Väčšinou je to bez lomky.

Ak nevieš heslo, nedostaneš sa do toho. Môžeš skúsiť BF (Brutal force), ale tam je úspešnosť asi tak 0,001%. Beží to dva dni a nič ti nepomôže...

thunderdome
autor
15. nov 2024

@thirstymonk všetky tie možnosti som skúšal že RČ s lomítkom aj bez, potom bežné heslá čo zvyknem používať, vie to naštvať. A potom miesto toho aby som si to pozrel môžem vybavovať k tomu heslo. V tomto prípade to neni ako niekde na fóre či sociálnej sieti že kliknem na zabududnuté heslo a môžem si ho zmeniť. Ale otravovať inštitúciu s tým atď. No nič iné mi nezostáva.

thirstymonk
15. nov 2024

@thunderdome Veru tak, nič ine nezostava... good luck.

janai1
15. nov 2024

@thunderdome nám výplatné pásky hesluju len poslednými 4 číslami z rodného čísla...
Výpisy v banke zas viem heslo nájsť v IB

chrobak7
15. nov 2024

@thunderdome Existujú rôzne password recovery programy. Problémom je, že free verzie zvyknú dešifrovať heslo len do nejakých 5-6 znakov. Môžeš vyskúšať taký nejaký free recovery program pre pdf súbory, pokiaľ ten súbor bude mať heslo do tých 5-6 znakov. Ak je pre teba dôležitý, tak si pozri hodnotenia recovery programov a jeden si zaplať na mesiac.

Len pozor, na prelomenie dlhšieho hesla to bude musieť bežať aj niekoľko dní.

Keby to bol excel vo formáte .xlsx, tak ten sa dá cracknúť. Nedá sa síce prelomiť, ale dá sa zo súboru odstrániť .

thunderdome
autor
15. nov 2024

@chrobak7 no také dačo som myslel že aspoň nejako ho odstrániť alebo vytiahnúť z toho niečo. Ale tak už viem (aj tí čo čítajú a majú podobné) že PDF je problém obísť heslo. Takže treba vždy vypýtat.

@janai1 a ďakujem, toto ma nenapadlo vyskúšať. Že posledné 4.

thunderdome
autor
15. nov 2024

S tými dátumami narodení je taká vec že ak je niekto trinásteho novembra tak má napr. že 13.11.1995 ale ten kto má piateho marca tak môže mať formát 5.3.1995 ale aj 05.03.1995 napríklad. Pri rodnom čísle je to vždy s nulami, ale niekde zvyknú aj dátum že sa vypĺňa (nielen heslá) že vtedy ako je piaty marec uvedený? Čo 5.3. alebo 05.03.

Napríklad v jednej firemnej aplikácii je defaultne nastavené ako login osobné číslo zamestnanca a heslo ako dátum narodenia nie RČ. Tam to zaváži či sú nuly alebo nie. Potom si už môže zmeniť ale prvotné prihlásenie je tak.

aaadkaaa
15. nov 2024

Ja som sa tak nevedela dostat k poistke. Vsetko som poskusala a nic. Nakoniec to bolo posledne stvorcislie rodneho cisla