Windows 7 - aktualizácie

brembo
19. nov 2021

Dobrý deň dámi a slečny. Nemala niektorá z Vás problém po aktualizáciách Windows7? Po aktualizácii neviem kopírovať ani presúvať súbory- keď sa o to pokúsim,tak prieskumník zlyhá a mozem odznova,samozrejme sa nič nepresunie a znovu padne prieskumník. Tak som vybral bod obnovenia,lenže vtedy zase nemožem aktualizovať Avast,lebo chce aktualizácie systému. Opať som skusil aktualizovať win a to isté:nič nemožem kopírovať,ani presúvať.

cubo2
19. nov 2021

Aktualizácie na Windows 7 skončili v roku 2015. Okrem toho je nebezpečné používať taký starý systém na internete, môžeš mať diery v systéme ktoré napádajú vírusy. Treba aktualizovať na Windows 10.

nelca84
19. nov 2021

@cubo2 v januari 2020 skoncila podpora win7

brembo
autor
19. nov 2021

@nelca84 to všetko viem. Win 10 nechcem,to už radšej pojdem do linuxu. Spolieham sa na Avast,bezpečnostné diery win bude mať vždy. Len som chcel vedieť,či niekto nemal podobný problém. Na win10 sa nedaju stopnúť aktualizácie,a každý to pozná,že keď začne sťahovať aktualizáciu,tak celý systém je pomalý.

nelca84
19. nov 2021

@brembo tak win7 chces aktualizovat, ale win10 nie? No neporadim ti, uz davno nemam win7, tak neviem ako sa teraz sprava.

niekto2hy
20. nov 2021

@brembo Aktualizaciu mozes odinstalovat.

cubo2
20. nov 2021

@nelca84 hej ale to bola platená podpora pre firmy, to predpokladám, že autor asi nemá. Tie zadarmo skončili skôr.

Pri ochrane pre vírusmi a útokmi sa treba spoliehať v prvom rade na bezpečný teda aktualizovaný operačný systém. Avast ti pri niektorých druhoch útokov nepomôže.

Jednoducho doba ide dopredu, so starým operačným systémom (ak máš počítač pripojený do internetu, čo zrejme dnes už všetci) riskuješ problémy - krádeže hesla, zašifrovanie súborov na disku a potom budú od teba pýtať výkupné.. neriskujte to a inštaluje si vždy aktuálny operačný systém. A Windows 10 nie je pomalý. Citeľné spomalenie aktualizáciami bolo tak v časoch Windows XP. Netreba sa báť.