Wifi do TV

3. jan 2024

Ahojte, potrebujem router na wifi do televízora. Ono tv je bez wifi ale nasla som zariadenie ktoré sa strčí do telky a bude s wifi. Viete mi nejaké poradiť?

janai1
3. jan 2024

xiaomi Mi TV stick

madeincssr
3. jan 2024

Neviem ci kazda TV vie prijat kazde USB zariadenie s Wifi. Radsej by som pogooglil podla presneho modelu TV - najdes na nalepke niekde zozadu (presne alfanumericke oznacenie modelu). Mozno najdes zoznam kompatibilnych USB Wifi.

niekto2hy
3. jan 2024

Nie nahodou spravit z tv Smart? A najlepsie prepojit kablom,nie cez Wifi.

egonsk
4. jan 2024

precitaj si manual ku svojmu TV, tam by mali byt uvedene zariadenie s ktorymi si rozumie, alebo aspon parametre, ktore musi splnat.
Napriklad, ze do USB moze ist iba wifi s cipdom Realtek 8192CU, alebo RT5370, atd..atd.. pripadne ci to vobec podporuje. Ak mas LAN port, lepsie je sa pripojit kablom, je to nielen uplne stabilne (kabel je kabel), ale aj rychlejsie a teda nebudes mat problem s HD prehravanim, kolisajucim signalom, rusiacimi susedmi, atd..atd..

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
egonsk
4. jan 2024

@stastnamanzelka ja to mam tiez koli detom, som do toho nahral DosBox a donho stare PC hry, ktore sa s oblubou hravaju 🙂

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
niekto2hy
4. jan 2024

@stastnamanzelka Mi Tv Stick ma malo ulozneho miesta,chyba mu vstup na kabel...

egonsk
4. jan 2024

@niekto2hy ale na pozeranie youtube, netflix a hranie starych hier v emulatore cez BT klavesnicu alebo BT gamepad to celkom postacuje aj vykonovo. 🙂

niekto2hy
4. jan 2024

@egonsk Na zarusenej wifi 2,4 Ghz,to bude sekat...

egonsk
4. jan 2024

@niekto2hy tak wifi je vzdy dobre sa vyhnut, ked sa len da. Ale inak malo by to mat aj 5GHz, teda aspon novsia verzia a nove routre od telekomu napriklad su tiez aj 5GHz. Na druhu stranu ked neni daleko od APcka, tak aj 2.4GHz pri "g/n" je vcelku pouzitelne - tam skor sarapatia pripojene mobily na to iste AP, ktore stale aktivuju sleep.

niekto2hy
4. jan 2024

@egonsk Tak preco si vyrabat problem?

egonsk
4. jan 2024

@niekto2hy vies s ludmi to mas tak ... ked im povies narovinu v com je problem, tak ti neuveria, lebo im predavac/sused/domovnik/obchodnik/pochodzkar a ktojaviemkto este povedal, ze to co ty tvrdis, ze je zle, tak oni su spokojni a funguje im a je to teda dobre.
Cize ty si za zleho, lebo si povedal negative, ktore oni nechceli pocut. 🙂
Vid moj prvy prispevok, kde som napisal, ze si ma pozriet manual ku TV, lebo prave to je jeden z najvacsich problemov - kazda TV/STB/whatever ma nejako okripleny OS a velmi obmedzenu podporu periferii. Preto ja odporucam pouzit kabel, pokial taka moznost existuje - je to proste vylucenie majority problemov, ktore pri wifi nastavaju. To, co odporucila uz hned prva mamicka tu je zbytocne zariadenie (Android TV) urcene na rozsirenie funkcii a nie na pripojenie TV ku sieti, iked samozrejme je to mozne aj takto pouzit - ale nevyuzivaju sa funkcie TV, ale toho kluca - z coho moze byt autorka sklamana.
Ja som po nasledujucich prispevkoch, kde ukazala dalsia prispievajuca aj obrazok napisal, ze som to kupil koli detom, aby sa mohli hrat na TV stare hry pre PC, cize rozsirenie funkcionality TV - nie o siet, ale o funkciu 🙂 Popravde ja som na tom povodne chcel spojazdnit aj IP kameru, aby mohli cez to aj skype/zoom/teamsovat, ale az neskoro som zistil, ze Andorid 9 ma zablokovanu funkciu pridania IP CAM source ovladaca (da sa iba BT audio/mic), takze som si nehal zajst chut a prenechal to detom iba pre hranie, alebo pre pozeranie filmov a fotiek z domaceho NAS.

janai1
4. jan 2024

@egonsk vy ste si asi pomýlili fórum. Tieto výrazy čo jej tu hadzete z 99% ani netuší o čom píšete. Človek čo sa na toto príde pýtať na takéto fórum neočakáva náročné odpovede typu precitaj si návod a štítok 😁
Aj keď si myslím stále, že sa pýtala na ako urobiť zo starej telky smart, tak na to jej stick úplne stačí ale to nám autorka asi neprezradí keď ani mu ani bu nevie napísať.

stastnamanzelka
Odpoveď bola odstránená
Zobraz