Ahojte, prosim je tu niekto kto by mi do podrobna vysvetlil ako urobit vlookup funkciu medzi dvoma harkami? Už som pozrela milion tutorialov a nefunguje mi to. Bola by som vam naozaj vdacna
Posli ideálne foto sem a dáme hlavy dokopy 😊
ja som sa vlookup naučila a použivam ho doteraz týmto spôsobom.
1. - čo hľadám? označím bunku, napr. v stĺpčeku PRIEZVISKO (vyhľadávaná hodnota),
2. - kde to hľadám, označím napr. stlpček PRIEZVISKO + MENO (pole_tabuľky)
3. - chcem k PRIEZVISKO priradiť MENO, čiže dám, že hľadám hodnotu v 2 (číslo indexu stlpca)
4. - vyhľadávanie rozsahu dávam vždy 0
xls následne bude hľadať priezvisko v časti 2. ak ho nájde tak mi môj bod 1. rozšíri o meno k priezvisku 🙂 kde najde prvý výskyt uvedeného priezviska 🙂
Zatiaľ mi vždy dalo čo som chcela 🙂
ja by som potrebovala doplniť cenu - (stlpec E) na zaklade ID (Stlpec B) tie ceny mam v druhom harku a postupovala som tak, že do vyhladavanej hodnoty som dala stlpec ID, do pola tabulky som išla teda na druhý harok a oznacila si celu tabulku, do cislo indexu stlpca som isla tiez na druhy harok a dala 7 lebo je to siedmy stlpec - (ak som to dobre pochopila.. co zrejme asi nie.) a do vyhladavania rozsahu som dala 0
máš rovnaké formáty oboch ID v oboch tabuľkách ?
Kde máš v tej druhej tabuľke ID ? ID si daj na začiatok oboch tabuliek, ako prvý stĺpec ?
a kde mas v 2. harku id?
aha 🫣 no v tom druhom harku mam ID v stlpci A
nemam excel, robila som to davno. ale
zrusila by som vsetky filtre.
do e v harku youroutput by som dala =vlookup(b1;feedexport!$a$1:$g$500;7;false)
musis mat rovnaky format id
g500, rozsah si urob podla poctu riadkov
Na formát čísla si už len označ bunky s číslami, klikni pravým, formátovanie buniek sa to myslím volá, vľavo si vyber číslo a už len si tam naklikaj počet desatiných miest aký chceš 🙂
@buberova Ďakujem!!🤗🤗🤗🤗🤩🤩🤩
Stačí ak dáš D2 x 1.3 x 1.2
Uplne klasicky, prenasobis bunku 1,1 alebo 1,2. Podľa toho akú vysku DPH predsa mas 👍
Prípadne do toho tvojho ďalšiu zátvorku a krát 1.2
Dakujem vam všetkym ešte raz za všetko! 🤗🤗
napíš rovno čo potrebuješ a ako to zadávaš