Keďže kolujú rôzne zlé veci ohľadom neho, zaujimala by ma vaša skúsenost, hlavne ohľadom kvality a o tom či si naozaj myslíte že sú tie veci toxické, ...
Na rozsirenie vedomosti (nielen) o temu si pozri:
https://www.instagram.com/reel/C3k5UhVtAEA/?igs...
Onjednavam len take somarinky, drobne doplnky a s nimi som spokojná, náušnice napr len tie drahšie ktoré majú byt strieborné a asi aj sú lebo mi nehnisajú uši, skúsila som aj oblečenie ale nič moc, treba pozerať na zloženie a na recenzie
Aplikaciu nestahujem, veci nekupujem. Keby clovek videl to otroctvo, ktore za tym stojí.... nie som nejaka eko aktivistka alebo co, ale toto je uz ozaj alarmujúce...
Nenakupujem tam z principu. Nepodporujem ich.
Ja nakupujem, take blbosti do domacnosti, 3m pásky, háčiky, krabicky a tak. Treba pozerat recenzie produktov. Rychlo to pride a je to to iste ako na Aliexprese.
Je to ako wish alebo Aliexpres len dodanie omnoho kratsie
Mne to úplne stačilo. A aj kebyže sa nebojím ze mi stiahnu peniaze z účtu, ze budem platiť z virtuálnej karty, už len z princípu by som takýchto........... Nepodporila
https://www.youtube.com/watch?v=9UBkQ0r7wkIObjednavam odtial nejake spolocenske hry, a drobnosti do domacnosti. Akoze sorry, jednu a tu istu vec ponukaju "slovenske" stranky napr. za 15 eur a tam to kupim za 5 eur vratane dopravy. Aj preto vyuzivam Temu.
Nájdeš tu dva tábory (ako pri všetkom), čiže je to len na tebe.
My objednávame, zatiaľ spokojnosť a áno kvalita ako Aliexpress ale zopár veci prišlo aj, že wau. Je tu aj skupina Temu, Joom a tam si dávame recenzie atď. Zatiaľ prišlo vždy všetko. Najspokoknejsi sme s hračkami a serepetičkami od kuchyne. Povedzme si úprimne - 90% veci, čo si kupujeme sú made in China, žiaľ je to tak, tak prečo by som dcére nekúpila na Temu 20ks šiat pre barbie za 3€ ale kúpila tie isté tu v obchode za 20€, keď predajca ich ma tiež z Číny?
Dôležitá vec - neukladať nikdy kartu.
Novodobé otroctvo nepodporujem
Pisete tu že novodobé otroctvo nepodporujete, čiže kupujete si len slovenské/európske výrobky? Zisťujete si pôvod výrobkov? Takmer vsetko je z činy Bangladéšu atd to akokeby niekto tvrdí že je vegetarián a preto neje klobásy ale inak všetky ostatne masové výrobky hej
@sense aliexpres funguje inak. Je to trhovisko, ako ebay...
Dnes mi vyskocilo video od Natalie Pazickej. Nemas zaco.
uz to tu niekto pisal, natalia pazicka ma na to video, je to v principe to iste co aliexpres, ale maju sidlo v europe, ano veci z ciny mozu byt toxicke, rozdiel je v tom, ze ked kupis nieco u nas v obchode made in china, tak obcas to soi skontroluje a veci sa stiahnu z trhu, co ti pride z temu nekontroluje nikto. v tych veciach mozu byt xkrat prekrocene hodnoty toxickych latok.... ale to nic, aj tak za vsetko moze ockovanie.
potom dalsia vec co sa tyka aplikacie, ta vie vraj stahovat data z mobilu a preto je vsetko take lacne.
Temu - preco nie, uplne v skratke:
1. na vyrobu zneuzivaju novodobych otrokov, ludi, co ziju a pracuju v prisernych podmienkach
2. vyrobky nepodliehaju ziadnym pravidlam, kontrolam ani certifikatom, cize su plne toxickych latov a nebezpecne
3. tlacia vas do stiahnutia aplikacie, ktora si nasledne od vas postahuje udaje a ma pristup do vaseho mobilu a nebudete ju odtial tak lahko dostat - vymazat aplikaciu ani zdaleka nestaci
4. vyrabaju obrovske kvanta lacnych vyrobkov s nizkou zivotnostou cim neumerne zatazuju nasu planetu a skladky odpadkov
a na zaver otazka na zamyslenie:
na kazdom vyrobku temu preraba, napriek tomu si platia masivne reklamy po celom svete. na vymenu im vy poskytujete vase data, ktore cinania nasledne zobchoduju alebo zneuziju. nie, to nie je konspiracia, to sa realne deje.
E-shop Temu má problém. Viacerí Slováci sa ozvali, že im z účtov neoprávnene zmizli peniaze. Banky im napokon museli zablokovať karty, pričom im nahradili škodu.
Zdroj: https://tvnoviny.sk/ekonomika/clanok/891067-tem...
@misana84 na rizikové obchody použi jednorázovú kartu, alebo virtuálnu kartu s limitom, máš to zadarmo napríklad cez Revolut
ak už použiješ svoju hlavnú kartu tak maj nastavený nízky limit na internetové platby, aby škoda pri prípadnom zneužití karty nebola veľká, samozrejme potom musíš kartu zablokovať a počkať na vydanie novej karty
ak už raz niekomu dáš údaje karty záleží na jeho čestnosti či si vezme naozaj len takú sumu akú ste sa dohodli a či si údaje karty neodloží a nepoužije niekedy v budúcnosti
jednoducho bežnou kartou mu dávaš trvalý prístup do svojej "peňaženky/účtu".
@misana84 to už záleží na nich ako majú urobenú stránku, ale pravdepodobne nie
podvodníci majú tak že stačí otvoriť ich stránku a vytiahnu uložené údaje z prehliadača alebo stačí len napísať a aj neodoslať, tak fungujú aj chaty s operátorom na webe on vidí čo píšeme ešte predtým ako stačíš tlačítko odoslať, aby sa vedel rýchlejšie pripraviť s odpoveďou
v každom prípade maj nastavený nízky limit na internetové a MOTO platby, to je taká všeobecná ochrana do budúcna pre každý podvod kartou
veci kvalitovo ako z aliexpressu, s tym rozdielom, ze dorucenie je do 14 dni, nie ako z Ali vyse mesiaca.