Uvádzanie titulu pri predaji v bazáriku

12. nov 2024

Žienky, čo myslíte? Ako vnímate uvádzanie titulu napr.pri predaji tu v bazáriku? Viem, že asi hlúpa otázka... Ale akosi ma zaujímajú "pohnútky" ľudí. Ja teda titul dávam len vo veciach pracovných.

mamamasama
12. nov 2024

Je mi to jedno. Pre niekoho je to možno jediny životny uspech.

waggi
12. nov 2024

Nezakladám si na tom, ale tak niekto iný zjavne áno. Nech si každý robí, ako uzná za vhodné 🙂

katkaseiner
12. nov 2024

nikdy v zivote som si nikam titul nepisala, hadam len v ziadosti do prace... v predoslej robote sme mali tituly vsetci a nikto sa netituloval... v tejto ak by som to nemala v spodku emailu dane pracou tak tiez si skor napisem len meno a priezvisko - len teda tu to mame prednastavene

lindous
12. nov 2024

Ja tiež iba vo veciach pracovných a aj to len tam kde to je nevyhnutné (teda na dokumentoch, v mailoch napr. sa s ním nepodpisujem), okolo mňa sú ľudia s omnoho vyššími titulmi, ktorí si na to nepotrpia a tak nejak som na to nastavená aj ja ... čo sa týka druhých, nejak neriešim kto si ho kde uvedie, človek tým v mojich očiach nestúpne, ani neklesne

h2
12. nov 2024

Pomyslela by som si, že asi sú na tej adrese dve menovkyne a titul používajú, aby sa odlíšili (poznám taký prípad, nevesta a svokra. Tak nevesta je "Ing.")

autor
12. nov 2024

@mamamasama možno, takto ma to nenapadlo 😞

hugoboss1923
12. nov 2024

Osobne s tým problém nemám, keď si ho niekto píše, zväčša kvôli tomu, aby ho človek odlíšil, pokiaľ sa vyskytuje osoba s totožným menom.

gab1sol
12. nov 2024

Tiež mi to je jedno. Pomyslím si, že možno ten titul vo svojej profesii naozaj používa, teda je nutné ho uvádzať (nech je dôvod akýkoľvek) a už to tak automaticky píše všade. Neriešim. Nech si kto chce, nakreslí aj srdiečko namiesto bodky na i.

autor
12. nov 2024

V poriadku, mne to nevadí😊, len ma zaujímajú pohnútky, keďže ja takú potrebu nemám. Možno som stará 🤣

beata_k
12. nov 2024

Mozno len zvyk. Poznam cloveka, ktory to kvoli praci uvadza. A tak sa nad tym ani nezamysla a pise to aj na vianocny pozdrav.

nyusika
12. nov 2024

poviem si, ze by som s takym clovekom nechcvela v zivote nic riesit.
pretoze podla mna je to uplne trapne.

samozrejme, niekto iny moze mat na toto iny nazor 🙂

milanemila
12. nov 2024

Ja nemam titul ani v obcianskom. Studovala som pre seba a pre svoj uspech a nie preto, aby som vsetkych informovala, ze titul mam. Pouzivam ho iba v zamestnani, kde sa na mojej pozicii vyzaduje 🤷🏼‍♀️

autor
12. nov 2024

@milanemila toto mi je blízke zmýšľanie.

autor
12. nov 2024

Ako, len ma zaujímajú ľudské pohnútky, zmýšľanie. Dakujem

refly
12. nov 2024

Myslím že raz v živote mi napísala pani adresu aj s titulom. Trochu som sa pousmiala, povedala som si že jej to ego rada pošimrám, keď teda chce a poslala som pani Ing. bazarového plyšáka za 2€.
Ľudia sa radi chvália a dáva to akože dôležitosť. Tu sa to síce moc nehodí, ale koniec koncov je mi to jedno. Možno fakt bývali na adrese 2 s tým menom, alebo nejaký iný prípad. Alebo je len rada keď jej ľudia takto nepriamo hovoria aká je múdra a šikovná. Ja jej srandu kaziť určite nebudem.

lentilka78
12. nov 2024

V prípade, že ide o odlíšenie od inej osoby s rovnakým menom, je to na mieste podľa mňa.
Ale ak ide len o nejaké poukázanie na to, že je človek Ing, Mgr atď, tak skôr to podľa mňa v dnešnej dobe, kedy ma titul veľké percento ľudí, svedčí o tom, ze človek to vzdelanie, titul a určitú "nadradenost" s tým spojenú rad dáva najavo.
Poznám učiteľku na prvom stupni ZŠ, baba tesne po 30 a keď sa predstavuje neznámym, tak si dáva veľký pozor, aby zdôraznila, že je pani MAGISTERKA🫢 a aj samozrejme všade udáva titul

autor
12. nov 2024

@refly 🙂

autor
12. nov 2024

@lentilka78 vieš, tu ide obchod do 5€a dva tituly. Ako, mne to nevadí. Tiež mám VŠ, a aj keby som nemala.... Naozaj ma zaujímajú tie psych.pohnutky. Ja vnimam ľudskosť, nie tit.Nuž, asi som stará škola 😊

autor
12. nov 2024

@refly ďakujem za komentár❤️🍀

suzitok
12. nov 2024

Mňa jedna upozornila, že si vyprosuje, aby som jej na obálku nenapísala titul - Bc. ...pomyslela som si svoje...ale mala som aj kupujúce, ktoré napísali len meno a priezvisko a pri platbe v aplikacii banky som si všimla tituly - RNDr., alebo Ing.

stvura
12. nov 2024

mne to tiez pride take trapne si pisat titul...este povedzme najaky Dr, Mudr. alebo podobne...ale ked si dakto napise Bc, to je uz aky masaker...ja si nepisem iba ked vyslovene je napisane ze to treba...

autor
12. nov 2024

@suzitok ako... Ja to skromne vnimam tak, že ak získali titul ťažko, tak im je o to vzácnější. Úspěšní ludia nepotrebuju k životu žiadny papier. Ale o tom som nechcela...... ❤️Každý je, aký je. Len mňa teda zaujíma ta psychológia 😊

lucia245
12. nov 2024

Ja si titul nepíšem nikde. A nikoho podľa titulu ani nehodnotím, nezaujíma ma to. A k otázke - už keď posielam balík a niekto mi pošle adresu s titulom pred menom, myslím si o ňom svoje (a nie v dobrom). V takomto bežnom živote a na bazari je ozaj divné ho uvádzať .

betulinka1
12. nov 2024

Ja sa na tych tituloch Bc. uz nesmejem. Raz sme to v jednej spolocnosti rozoberali a som sa vyjadrila, ze ako z rodiny, kde mame vsetci Dr., plus dalsie tazke kvalifikačné skusky a tak je mi smiesne, ze si niekto pise Bc.. V tom case tie Bc. iba zacinali. Ale bolo mi vysvetlene, ze sa vela na ten titul nadrela, ma titul jedina v rodine, vsetci su na neho hrdi v rodine a ma pravo si ho pisat. Cize od vtedy sa na to pozeram, tak ze ten kto si ho pise je na neho hrdý a nepoznam pozadie toho cloveka, tak ak chce, nech si ho pise. Mozno je to jediny uspech na VS pre vsetky generácie a je to jedno, ze je to iba Bc.

stanulienkat
12. nov 2024

Casto mi na bazarik pisu adresu s titulom. Na hroboch su tiez vtipne nahrobne kamene s 3 titulmi.😁
V dnesnej dobe, ked ma vysoku skolu hociaky poloblb mi to pride este vtipnejsie.

kvietok_123
12. nov 2024

Pre niektorých je to zjavne dôlezite tak ako tu už odznelo hlavne ak je to prvý a možno aj posledný úspech v živote toho človeka. Veď koľko judr ing mgr sedí na úradoch za prepážkou a majú len tabuľkový plat. Často krat až smiešne malý. Zato niektorý judr to dotiahli na sudcov,advokátov atd. Načo sa pýši učiteľka svojim titulom ak je jej plat z môjho pohľadu smiešny? Podľa mňa je jediným meritkom to koľko peňazí dokážem zarobit a nie titul.

lonely66
12. nov 2024

@kvietok_123 merítkom čoho?

gubcikova
12. nov 2024

Raz pani kupovala odo mňa tričko za 0,50€ a samozrejme musela som napísať titul pred menom a za menom a dve jej priezviská, takže obálka vyzerala zaujímavo 😁

kvietok_123
12. nov 2024

@lonely66 meritkom vo všeobecnosti pokiaľ ide o zamestnanie .Základne merítko je predsa výška platu teda aspoň premna. Veď je predsa rozdiel ak na sociálke za prepážkou sedi judr. A ine ak nejaký judr ma vlastnú advokátsku kanceláriu. Obaja majú rovnaký titul okey avšak rozdiel v plate je dramaticky.

bobaas
12. nov 2024

@lentilka78 možno chcela len upozorniť na rozdiel medzi magistrou a magisterkou