Dosť filmov je o ľuďoch co sú upíri, nejaká žena v lietadle, teraz čítam ze zas muž a žena žijú v lese a ona je upír a nevie to ovladat.. Čo je na tom zaujímavé, zvláštne, mne stacila Dracula, to je fakt dobre napísané ale tým som skončila.
Interview s upírom bolo super...
@marseillefan a este Dracula z r.1992
Každý má rád niečo iné, mne sa páčia filmy o upíroch, aj Underworld je perfektný.
Vlastne este film od sumraku do úsvitu ten bol fajn. A s Bradom Pitom. Ale teraz ked pozeram je este vela s touto temou. Dakujem za reakcie.
Za mňa kniha žihadlá je super podľa nej je aj seriál. Po prečítaní súmraku to bol pekný návrat k desivím upírom
Drakula je klasika... Ale pre mňa rovnako desivá bola kniha (aj film je myslím) Prekliatie Salemu od Kinga
Mne stacil knizne Dracula a Carpe jugulum od Pratchetta ❤️
Po súmraku bol romantický boom upíroch filmov a seriálov tak ako voľakedy bol boom z divokého západu. Potom sa mi zdá že medzi knihami či filmami zvádza súboj medzi upirmi z hororu a z romantickej idilky. Možno aj v Tom to je že s upirom sa to točí do každého žánru aj do romantiky aj do teen seriálu aj do hororu aj do komixoveho základu. V dobe závislostí je vždy populárna téma abstak po krvi a zároveň vo veľkej rozvodovosti téma nekonečnej lásky... No je to proste vďačný objekt taká vsehochut upírov 🙂