Uložené inzeráty na Modrom koníku

23. máj 2024

Ahojte..taka uvaha uz nejaky cas..
Aky je vyznam ked si niekto uklada inzeraty a ten inzerat je ulozeny aj rok dva,cena spadnuta napr.z 50 na 10 a ten inzerat je stale len ulozeny a nik nekupuje.. to kazdy caka ze kupi vec za euro??
Rovnako nie je trapne ked si niektorí sami ceny navrhuju s rapidnym poklesom dole? :D
ved ak na nieco nemam,tak nekupujem...alebo kupim take na ktore mam.

majamat
23. máj 2024

ja si inzeraty ukladam z jedneho dovodu, ze s chcem vybrat z viacerych moznosti, pripadne raz v buducnosti si budem vyberat a aby som to dlho nehladala. no nepozeram bazar denne a aj ked tam nakuknem, nie vzdy sa mi to chce triedit. potom a lahko stane, ze mam nieco ulozene dlho. samozrejme je tu to riziko, ze sa tovar preda. s tym ratam.
urcite nie koli tomu, ze cakam, ze padne cena.

co sa tyka znizovania ceny, tak na jednej strane, ked sa neopyta, nneziska. kazdy je iny, ja sa nepytam na znizenie ceny. no samozrejme niekedy je to extrem.
ja som mala nizke ceny v bazari a aj tak chceli zlavu.
skusala som vselijak, najskor samostatne. chvilu sa to predavalo dobre, potom to zacalo stagnovat. potom som urobila balicky a nic sa nepredavalo. boli podla velkosti oblecenia.
raz ma oslovila mamina s tym,ze z balicka, kde boli jedny saty a jedna sukna za 2e chce len suknu. bolo to za 2e,neviem ci si myslela, ez jej to dam lacnejsie. ved za tu sumus a mi neoplati vynakladat ani namahu na to, aby som pouzila svoj vlastny baliaci papier, sacok, lepiacu pasku a namahu na balenie, komunikaciu, tiez vystat frontu na poste. prakticky sa mi to moc neoplatilo ani az tie 2e, ale teda za 1e uz vobec nie.
tak som sa raz nastvala a dala som oblecko do BerTo. a mam volnejsiu skrinu

lelelienka
23. máj 2024

Ja keď niečo hľadám, tak si ukladám všetko čo sa mi páči, aby som to nestratila a potom mažem, ale môže sa stať, že niekedy zabudnem, nie som otrok modrého koníka 😁 Ale teda ze by ma trápilo, ze si niekto uloží môj inzerát, to nie. A bazár bol vždy aj o zjednavani ceny, čiže nevidím nič na tom opýtať sa na nižšiu. Prečo ťa to tak štve, veď keď niekto bude chcieť kúpiť akurát tú tvoju vec, tak kúpi. Ale vzhľadom na počet inzerátov sa dá vyberať, čiže nečakaj zázraky s predajom ak nevieš niečím predbehnúť konkurenciu.

jazula
23. máj 2024

Fúha, keď niečo hľadám, tak si naukladám celkom dosť inzerátov, z nich si vyberiem a vec kúpim, tie “nevybraté” väčšinou nechám tak, teda uložené. Keď už sa v nich strácam, tak ich pretriedim.
Na prípadnú zľavu sa pýtam len ak si vyberiem od 1 mamičky viac vecí. Zatiaľ som to urobila asi len raz, aj to som sa spýtala, či by mohla byť cena už vrátane poštovného, keďže som brala dosť vecí naraz. Nemala s tým problém. Ja predávam skôr cez FB Marketplace, bežne sa ma pýtajú na zľavu a podľa mňa je to úplne v poriadku.

tamitamitami
23. máj 2024

Ja som si takto hľadala drahší fusak z druhej ruky, uložila som si 3-4 favority. Nakoniec som kúpila nový a inzeráty ostali uložené (až teraz keď toto čítam som ich premazala) 😅🙈. Občas človek zabudne, prípadne si uloží niečo čo bude potrebovať za xy mesiacov......

Ak sa človek chce dohodnúť na cene adekvátne nevadí mi to (hlavne pri drahších položkách), je to predsa len bazár a patrí to k tomu.

autor
26. máj 2024

@tamitamitami no napriklad pri veci ktora stoji 100e tak ak clovek pyta zlavu a dostane trebars za 90 tak ok...ale ked vec stoji napr.12e a dotycna pise ze da max 7 a este aj vratane posty 😄 ako nechapem, mne by bolo trapne .. uz len to ze je to bazar tak su ceny nizsie ako v obchode...

autor
26. máj 2024

@lelelienka mna netrapi ci si niekto uklada moj inzerat ci nie 😊 narazala som len na to ze prikladmo predavas vec za 20e... ludia si to ulozia,ty po roku mas cenu spadnutu napr.na 5e pricom kazda cenova zmena sa ludom zobrazuje hned na vrchu v ulozenych inzeratoch,cize zakazdym im to vyskoci ze cena pada a pada a aj pri tych 5e nik nereaguje ale ulozene stale ma..preto som sa pytala ci to kazdy caka ze za par šupov dostane

nikaeli
26. máj 2024

No veď trochu rozmýšľaj - ak hľadám vetrovku pre 4-ročné dieťa a po roku spadne jej cena, je mi to už jedno, keďže dieťa po roku podrástlo a vetrovka mu bude malá 🤷🏻‍♀️

autor
26. máj 2024

@nikaeli a ked ide o damske veci? Oblecko,topanky kabelky,doplnky..?

majamat
26. máj 2024

priklad - prechadzam na iny typ topanok a teda menim celu svoju topankovu garderobu. poukladam si teda inzeraty takychto topanok, ale ulozim su aj linky novych topanok. kedze menim vsetko, tak casto topanky nakupujem. zakazdym ked sa rozhodnem kupit podla rocneho obdobia dalsie boty, tka si prezriem vsetko co sa mi pacilo a vyberiem si. no samozrejme nechcem mat jedny sandalky, ale kludne aj viacere. cize ak som niektore mala ulozene,a le nekupila, je sanca, ze ich kupim napr o mesiac, ci dva. no mozno nekupim, mozno kupim nove. proste akutalne ked sa rozhodnem nieco kupit, ppozeram to a vyberam. no ak si ich nevyberiem, to este neznamena, ze si ich nevyberiem o nejaky cas, preto si ich este nechavam v zaloze.

tamitamitami
26. máj 2024

Mne to napríklad nevadí keď niekto chce dohodnúť cenu ak je to v normálnych hraniciach (aj ak sa jedná o vec za 10€-20€).
Ak slušne kupujúca napíše či jej nedám zľavu alebo poštovné v cene. Ak je návrh rozumný väčšinou sa dohodnem.
Ale áno niektoré ponuky od kupujúcich sú smiešne. Napríklad keď sa jedná o vec za 2€-3€-4€ a kupujúca chce poštovné v cene alebo zjednáva zľavu. Tam to väčšinou hneď stopnem to sa mi ani na poštu neoplatí ísť.
Keby berie viac kusov a chce sa dohodnúť zase to vnímam inak.

Dnes je tých vecí v bazároch toľko že ak to chce človek predať tak musí ísť s cenou veľmi dole.

lelelienka
26. máj 2024

Tak možno už dotyčná kúpila medzičasom od iného a nemá dôvod sa k tomu vracať a mazať uloženie inzerátu. Nie je to v konečnom dôsledku jedno? Teba to nijako neovplyvní. Vôbec to nemusí znamenať, že čaká na nižšiu cenu.

autor
26. máj 2024

@lelelienka ale spekulantov je tu ajtak dost,, a casto chybaju zakladne slušné prejavy

lelelienka
26. máj 2024

Neviem, ale myslim, ze to az prilis prezivas a riesis. Myslim, ze ak ti ide naozaj o to predat veci, skus radsej inde, tu je, aspon teda ja mam ten pocit, minimalna sanca pri tom pocte veci na predaj.