Trestné oznámenie na internetový obchod Store_designer _sk

darunn
16. feb 2024

Dobrý deň pred týždňom som si objednal tovar z internetového konkrétne instagramoveho úctu Store_Designer_sk v hodnote 180€ . Ide o obchod z oblečením . Tovar mi prišiel poškodený a úplne iný ako som si objednal následne som konfrontoval predávajúceho 4 dni sa mi nevedel ozvať až keď som napísal z iného úctu . Tovar som im po vzájomnej dohode poslal s tým že keď im príde peniaze mi vrátia . Dnes mi poštárka povedala že balík neprevzali a opäť tá istá situácia žiadna odpoved z ich strany ale totálny ignor . Chcem zistiť čo robiť a či takto zavádzajú aj viacerých ľudí toto sa im len tak prepiecť nemôže .

santosanto
16. feb 2024

Ľudia sú nepoučiteľní- nakupujú rôzne veci od hocijakých neznámych internetových obchodov, dokonca z IG účtov- bez toho aby si vôbec overili pravosť účtu, hodnotenia atď.
Choď na políciu- trestný čin to nebude, pretože nie je splnená podmienka výšky škody ale aspoň ho postrašia s podmienkou.
Na tvojom mieste by som ešte kontaktoval Obchodnú inšpekciu a oboznámil by som ich s týmto tvojim "zážitok" podaním podnetu na prešetrenie.
Ďalej čo by som urobil- píšeš, že je to IG účet- všade kde ťa len napadne- na všetky siete napíš svoju negatívnu skúsenosť aby nenachytal ďalších.
Prajem pevné nervy a snáď aj riešenie, ktoré bude k tvojej spokojnosti. Ak nie- tak máš ponaučenie do budúcna- nikdy, nikdy, nikdy nenakupovať z kadejakých neznámych online obchodov!

lucka_ke
16. feb 2024

z instagramového účtu, za ktorým môže stáť ktokoľvek... ani si si nepreveril vopred kto to je, nemá obchodné podmienky, či má vôbec majú živnosť alebo predávajú na čierno... s tým ti ani ŠOI nepomôže

stanielka17
16. feb 2024

@darunn To ani nie je obchod, ale nejaky instagramovy uzivatel, ktoremu si poslal hotovost vo viere, ze ti posle tovar zodpovedajuci fotke. Nie je to ani registrovana firma. Celkom odvaha, za takychto okolnosti poslat 180€, ale za blbost sa plati. Zmier sa s tym, ze peniaze uz neuvidis a ber to ako ponaucenie.